Et rutenett med seks bilder som viser interiørtrender for våren 2019, med bladmønstre, jordfargede nyanser og stueplanter.

Våren er på vei men hvis du føler at hjemmet ditt ikke er helt klart for sesongen ennå, vil vi gjerne vise deg noen flotte interiørtrender for våren 2019. fotoknudsen-teamet har snakket med arkitekt og interiørdesigner Iva Vougiouka Fragou, for å finne ut hva som er de fresheste stilene akkurat nå.

For å gjøre hjemmet ditt klart for våren, foreslår Iva at du inkluderer noen biofilske detaljer i interiøret ditt – ta naturen med inn i stuen gjennom bruk av naturlige materialer, fargede detaljer og grønne planter.

Her viser Iva deg hvordan du enkelt gjør hjemmet ditt vårfriskt gjennom å lage en ny bildevegg med interiørprodukter og inkludere noen enkle interiørdetaljer.

Hva er biofilsk design?

Et bilde av et rom med en kongeblå vegg, naturlige furuhyller, grønne stueplanter på hyllene og på bordet, og med naturinspirerte, innrammede interiørprodukter på veggene.

Uttrykket Biofilsk design kommer av ordet “biophilia”, som beskriver hvordan mennesker intuitivt er tiltrukket av naturen og levende vesener, og har behov for å være i kontakt med dem. Dette inspirerer denne sesongens hotteste trend – biofilsk design og interiør. Nå som våren er på vei, er det et perfekt tidspunkt for å gi hjemmet ditt en frisk, grønn og bærekraftig stil, som gjør at du føler deg nærmere naturen.

Hvorfor bør du inkludere biofilske interiørdetaljer hjemme hos deg?Et lyst og hvitt soverom med en naturlig furuseng med bladmønstret sengetøy og tauhyller med en stueplante og en bokstabel som henger fra taket.

Hvis du ble bedt om å se for deg et sted hvor du føler deg rolig og avslappet, så er det sannsynlig at dette stedet er ute i naturen. Og biofilsk interiør kan ha den samme avslappende effekten og hjelpe deg med å stresse ned.

Fire enkle måter du kan introdusere biofilsk interiør i hjemmet ditt på

Det er enkelt skape en biofilsk stil hjemme. Med litt enkelt tilbehør, interiørprodukter og en naturlig fargepalett kan du friske opp hjemmet ditt på et øyeblikk. Prøv disse fire tipsene.

Lag interiørprodukter og bilder med naturlige motiver

Et soverom med grønne møbler, ulike pynteputer på sengen og interiørprodukter med bladmønstre på veggen bak sengen.

Dersom du ikke kommer deg ut i naturen, er det nest beste alternativet å ta en titt ut av vinduet. Men alle er ikke så heldige at de har en flott utsikt fra vinduet, og hvis det gjelder deg så kan du skape en flott utsikt med bilder og interiørprodukter i stedet.

Interiørprodukter med naturbilder kan gi noe av den samme avslappede følelsen som du finner ute i naturen. Her finner du mange enkle ideer til hvordan du kan inkludere naturinspirerte elementer i hjemmet ditt som passer til din personlige stil. Alt fra store landskapsbilder som fører tankene dine tilbake til steder du har besøkt til interiørprodukter med mer abstrakte motiver, som for eksempel et tilfeldig bladmønster.

Et soverom møblert i grønt og duse gråfarger, med hvite vegger og en stor samling av bilder av blader og insekter i ulike størrelser på veggen bak sengen.

For å oppnå en naturlig følelse med bildene og interiørproduktene dine, er det lurt å ikke plassere bildene på linje etter hverandre. Ingenting i naturen er perfekt oppstilt, så hvis du plasserer bildene tilfeldig får du et mer organisk resultat.

Ha mange planter inne

Et bilde som er delt i to. Den høyre siden viser et lyst og luftig hjemmekontor med ulike planter og kaktuser plassert rundt i rommet. Den venstre siden viser et nærbilde av en kopp med bilde som brukes som blomsterpotte på en kjøkkenbenk.

En av de enkleste måtene å ta naturen inn på er å ha mange grønne planter inne. Det er også mange andre fordeler med å ha planter inne, som at de frisker opp luftkvaliteten og bidrar til økt konsentrasjon og velvære. Noen få planter, sammen med andre naturlige elementer som for eksempel tregjenstander og kongler, kan bidra til å skape en avslappet atmosfære i rommet.

Et smart tips for å gi rommet et mer personlig preg er å bruke kopper med bilde som blomsterpotter. Det er også lurt å unngå blomsterpotter i plast. Biofilsk design handler jo om å benytte seg av fordelene med naturlige materialer.

Mal veggene i nye farger

Et soverom med en smaragdgrønn vegg, en seng med sengetøy i hvitt, grått og beige, marmorhyller på veggene og et nattbord i tre.

Farger er et nøkkelelement i biofilsk interiør. Du trenger ikke å unngå farger for å skape en biofilsk stil hjemme, men du bør bruke naturlige fargenyanser som reflekterer det du ser ute i naturen og som skaper positive, produktive og kreative miljøer.

De viktigste fargene i biofilsk design er jordfarger, mørkegrønt, blått, brunt, beige og gyldne gulfarger. Prøv å styre unna bleke farger, da disse kan ha en negativ innvirkning på humøret ditt. Hold deg heller til varme og intense farger, om det så er kun på én enkelt vegg eller på tilbehør.

Du kan også kombinere en aksentvegg i en frisk farge med bilder og interiørprodukter som skaper blikkfang i rommet.

Lag blikkfang med mønstrede tekstiler og naturlige materialer Et hvitt soverom med en metallseng med sengetøy i svart og hvitt bladmønster. Rundt sengen står det ensfargede møbler og grønne stueplanter.

Tid for detaljer. Dekorative elementer som blomstrede puter og bladmønstrede tekstiler er flotte blikkfang som også gir en liten touch av natur til sofaen eller sengen din. Et annet tips for å komplettere stilen på en billig måte er å bruke gjenstander du allerede har, som bilderammer og vaser, og pynte dem med naturlige materialer som for eksempel tau eller tre.

Prøv også her å unngå syntetiske materialer og stoffer. Hold detaljene i naturlige materialer – det er jo det biofilsk design handler om!

Om Iva

Iva er arkitekt og interiørdesigner. Hun har studert både ved Welsh School of Architecture i Cardiff og ved Florence Design Academy i Italia, og er nå basert i Hellas.

Finn ut mer om Iva og arbeidet hennes på nettsiden hennes. Og følg henne gjerne på Facebook (Studio78 Architects) og Instagram (@studio78architects).

For å sette Ivas interiørtips ut i praksis kan du lage dine egne naturinspirerte interiørprodukter med fotoknudsen, eller starte en samling med naturbilder opp hjemmet ditt denne sesongen.

Så du noen interiørtips som du likte? Klikk på ikonone under for å dele dem på sosiale medier.

Kommentarer