Syv feriebilder som blir perfekt på veggdekor

Av Fotoknudsen 6. juli 2023

Personlig veggdekor er en fantastisk dekorasjon som gir rommet et personlig preg. Men hvilke bilder passer best som veggdekor? En ferie fylt med venner og familie, nye steder, vakre landskaper og mye sol gir mange muligheter for å finne de perfekte bildene som skaper en stilig og sommerlig veggdekor.

Alt fra en stor veggdekor til stuen med barnas første ferieminner, til stilige aluminiumsplater for kjøkkenveggen med nydelige middelhavsretter. Se gjennom feriebildene dine og slipp kreativiteten løs.

1. Familiens feriebilder

Partnere, barn, kjæledyr og bestevenner – veggdekor med kjente og kjære er alltid et godt valg. Når du bestemmer deg for hvilke typer bilder som passer best som veggdekor hos deg, velg bilder som fanger øyeblikket. Om det er de minste som bygger sandslott på stranden eller om det er gjengen din som skåler for en flott sommerferie – velg et bilde som gir deg gode vibber og som viser fram alt du elsker ved dette øyeblikket. For et ekstra koselig preg, velg lerret og legg til en flytende ramme

Skal du feriere hjemme eller i nærområdet? Det er fortsatt mange muligheter for flotte sommerbilder. Sjekk ut bloggen vår med syv gode tips til morsomme familieaktiviteter denne sommeren, og gjør kameraet klart!

2. Sommerfestivaler

Flott musikk og flotte mennesker – Ingenting slår festivalsesongen. Med friske farger, morsomme bakgrunner og mange glade, smilende ansikter, er festivalbilder helt perfekte som veggdekor i ditt hjem. Ta bilder på favorittbandet som spiller intimkonsert eller øyeblikksbilder av dans i gummistøvler. Velg noen av dine beste festivalbilder og lag en kul serie med veggdekor. Spre glede i yttergangen, på kontoret eller på badet med dine herlige festivalbilder og nyt sommeren hele året.

3. Arkitektur

Noe av det beste med å reise om sommeren er å oppleve nye severdigheter, lyde og opplevelser. Hvis det gøyeste du vet på tur er å oppleve imponerende arkitektur, da trenger du ikke lete lenger enn til mobilen for å finne en lekker veggdekor. En glitrende skyline på Manhattan, rustikke vegger på Colosseum i Roma, det vakre Taj Mahal eller de krinklete kanalhusene i Amsterdam, – arkitektur kan garantert skape imponerende veggdekor.

Blir du inspirert? Sjekk ut artikkelen vår på fotoknudsen sin blogg for flere ideer om hvordan du kan gjøre arkitekturbildene til et veggdekor-galleri hjemme.

4. Mat og drikke

Har du noen gang fått servert et måltid som er så lekkert at du bare må forevige det? Samme her! Fra nærbilder av fargerike krydder på det lokale matmarkedet til den perfekte espressoen på en sjarmerende kafé. Å knipse favorittmat-øyeblikkene dine er en fantastisk måte å huske et kulinarisk høydepunkt på. Husk å ta en rekke forskjellige bilder når inspirasjonen melder seg for å få et godt utvalg å velge mellom når du er vel hjemme igjen.

En av våre favoritt måter å bruke matbilder som veggdekor på, er å lage en bildeserie på aluminiumsplater til kjøkkenet. Enkelt å rengjøre, samt UV- og værbestandig – du kan til og med henge opp de beste matbildene over utekjøkkenet ditt.

5. Natur

Bølgende enger, imponerende fjellkjeder, idylliske sandstrender – bare være ute og nyte det beste av naturen er det ferier skal handle om. Naturbilder blir perfekt på veggdekor med sine friske farger, fascinerende mønstre og fantastiske utsikt. De passer ekstra godt som store bilder og kan anvendes for å gjøre et statement og gjør rommet komplett. Vårt beste tips hvis du ønsker ekstra dybde og ekstra gode farger: velg plexiglass.

Du trenger ikke være profesjonell fotograf for å ta et nydelig naturbilde til hjemmet ditt. Sjekk ut artikkelen vår med tips om landskapsfotografering før din neste utflukt, og oppgrader kameraferdighetene dine med bare noen få enkle triks.

6. Soloppgang og solnedgang

Uansett hvor i verden du er – soloppgang og solnedgang er to av de mest populære fotomotivene. Med sitt myke lys og gylne fargetoner som forvandler hele himmelen, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor disse bildene lett kan bli til fantastisk veggdekor. Det kan imidlertid kreve litt ekstra innsats å fange den perfekte soloppgangen eller solnedgangen. Heldigvis har vi i bloggen vår allerede fordypet oss i hvordan du tar det perfekte solnedgangsbildet i ferien. Eksperimenter med å fange øyeblikket på forskjellige tider for å få et bredere utvalg av fargealternativer før du bestemmer deg for det endelige bildet. Les gjennom våre beste tips i artikkelen og bruk våre ideer neste gang du er ute en fantastisk sommerkveld.

Som landskapsbilder fungerer solnedgang og soloppgang ekstra godt på plexiglass for mer dybde og nydelige farger.

7. Spontane øyeblikk

Det er viktig å ha det gøy når du tar sommerbilder. Ikke alle øyeblikk trenger å planlegges – selv om du har en spektakulær veggdekor i tankene. Vent på de spontane øyeblikkene i ferien og vær tålmodig: Øyeblikksbilder skaper alltid noen av de beste bildene. Spontane øyeblikk får deg ikke bare til å smile når du ser gjennom dagens bilder, de vil også gi en ekstra dose spenning, varme og autentisitet til veggene dine.

Så hva venter du på? Samle sommerbildene dine, les fotoknudsen sin ultimate guide til veggkdekor og start nå! Planlegger du fortsatt hva du skal fotografere på din neste feriereise? Sjekk ut artikkelen vår om reisefoto-tips for å forbedre fotoferdighetene dine før ferien.

Start nå