allfoto er nå blitt til fotoknudsen

Men du vil kjenne igjen det meste! Du vil finne en nettside med produkter, priser og designprogram slik du er vant til. Produktene vil ha samme gode kvalitet og menneskene på kundesenteret forblir de samme.

Opprett ny brukerkonto hos fotoknudsen og du er i gang.

×

det store bildet

bærekraft og en bedre verden

‘det store bildet’ fokuserer på bærekraft og å gi liv til øyeblikkene fordi det har en positiv påvirkning. I tillegg til å ta vare på jordkloden, vil vi også ta bedre vare på hverandre, slik at vi kan bidra til å gjøre fremtiden lysere, ett øyeblikk om gangen.

 • jordkloden
 • Steg for steg, mot en bedre klode
 • Vi har bare en jordklode, så vi må ta bedre vare på den. Vi har behov for ulike materialer for å gi liv til øyeblikkene,
  og vi jobber hardt for å finne en bedre balanse og bli enda mer bærekraftig.

Det er fortsatt en vei å gå, men vi har allerede kunnet merke av dette på listen vår:

 • Fra 2021 er vi offisielt karbonnøytrale i alle våre interne prosesser.
 • Vårt produksjonsanlegg i Nederland har redusert karbonavtrykket med 50% og gått over til grønn energi.
 • På en ansvarlig måte bruker vi FSC®-sertifisert papir – se logoen på fotobøker, i kalendere og kort.
 • felleskap
 • Støtter et sterkere fellesskap sammen
 • Det er menneskene som gjør øyeblikkene så fantastiske, og vi ønsker å gjøre verden lysere for alle, både innad i organisasjonen vår og ellers i verden. Vi kjenner viktigheten av å gjøre mennesker glade, og tar derfor tak, og støtter saker som ligger oss nærmest. Vi gjør det vi kan for lokalsamfunnet.

Vi gjør det vi kan for lokalsamfunnet. Vi ønsker alltid å engasjere oss med betydningsfulle organisasjoner, og her er litt om hvordan fotoknudsen sammen med våre søsterselskaper i Europa samarbeider i dag:

 • Vi er stolte over å støtte Make-A-Wish Foundation gjennom ulike initiativ hos flere av avdelingene i Europa.
 • Vi samler inn penger for å oppfylle ønsker, donere produkter som blandt annet fotobøker og melder oss frivillige for å få opplevelser til å bli magiske.
 • mennesker
 • Bygger vekst, kultur og suksess for alle
 • I de beste teamene tar alle med seg forskjellige ting til bordet. Vi må feire både individualitet og mangfold for å gå fremover på en god måte.

Vi ønsker skape en mer levende organisasjonskultur, der alle føler seg representert og akseptert – slik ønsker vi å få dette til:

 • Like muligheter former fremtiden vår, så vårt umiddelbare mål er å øke kvinner i lederskap.
 • Vi tror at mentorskap gir styrke, så våre ledere vil veilede fremtidige ledere gjennom våre mentorelli-programmer.
 • Verden er et fantastisk mangfoldig sted – virksomheten vår må gjenspeile det i teamene våre og hvordan merkevaren våre representerer våre kunder.

Hva er veien videre for fotoknudsen?

Bærekraft er kjernen i ‘det store bildet’. I tillegg til å gjøre produktene våre mer bærekraftige, ønsker vi at hele verdikjeden vår – og hvert minste steg vi gjør fra produksjon til levering – skal være helt karbonnøytral innen 2023. Vår påstand er at det er et maraton, ikke en sprint, men 2023 er ikke det avsluttende mål-året. Når vi kommer dit, fortsetter vi å utforske flere måter å gi liv til øyeblikkene på, mens vi tar vare på verdenen vi lever i.

For alle detaljer, følg med på våre bærekraftsrapporter og følg oss i sosiale medier for regelmessige oppdateringer.

FAQs

Er fotoknudsen et bærekraftig selskap?

Kan vi si at vi er 100% bærekraftige som selskap? Ikke helt ennå, men mange av prosessene våre er bærekraftige, og vi forbedrer, utforsker og eksperimenterer hver dag for å finjustere våre arbeidsmåter og våre ressurser. Vi har fortsatt mye å gjøre – her er våre toppmål for 2023:

 • Vi vil at hele verdikjeden skal være 100% karbonnøytral innen 2023
 • Vi vil være en ansvarlig kilde til fornybart materiale
 • Emballasjen vår vil være laget av 100% resirkulerte materialer

Dette er de store skrittene mot å bli den mest bærekraftige i vår bransje, og vi jobber med flere prosjekter i hele verdikjeden for å sikre at vi bruker mindre, sløser mindre og har færre utslipp. Vi vil holde deg oppdatert på fremdriften vår.

Hvilke produkter fra fotoknudsen er FSC® sertifiserte?

 • Fotobøker: dine fotoknudsen-favoritter er FSC®-sertifiserte. Alle våre fotobøker med bildeomslag, inkludert harde og myke omslag, både standard og glansede alternativer, er FSC®-sertifiserte.
 • Kalendere: De 12 produktkombinasjonene som utgjør vår kalenderkolleksjon er alle FSC®-sertifiserte. Dette inkluderer glanset og ekstra matt, i tillegg til standard papiralternativ.
 • Premium kort: De ni produktkombinasjonene til våre premium kort er alle FSC®-sertifiserte, både kortene og konvoluttene. Dette inkluderer standard, glanset og ekstra matt finish. Foreløpig er våre ensidige fotokort ikke FSC®-sertifiserte.

Hva er fotoknudsen sitt karbonavtrykk?

Her kommer den tekniske biten; for tiden kompenserer vi utslippene våre fra interne forretningsprosesser. Dette inkluderer:

 • Utslipp fra kjemikalier (brukt under produksjonsprosesser)
 • Pendling
 • Forretningsreiser
 • Transport av våre produkter til våre kunder

Den totale mengden utslipp som skal kompenseres er ca. 3500 tonn CO2 (3.500.000 kg CO2)*.

Vi kompenserer utslippene våre ved å kjøpe CO2-sertifikater fra godkjente institutter. 95% av våre utslipp kompenseres gjennom et stort globalt prosjekt, mens de resterende 5% kompenseres gjennom et prosjekt i Nederland.

Vi har inngått et samarbeid med REDD+ Business Initiative, Milieubarometer, ecosphere+ og Valuta voor Veen for å måle og nå disse målene.

Å bli karbonnøytral er et stort skritt for å bli den grønneste i vår bransje, men vi vil enda mer. Derfor fortsetter vi å lete etter måter å redusere avfall og utslipp på. Vi kjører for tiden mange prosjekter i hele vår verdikjede – initiativer for å redusere karbonavtrykket og påvirkningen vi har på miljøet.

Målet vårt er å redusere karbonutslippene ytterligere og å være karbonnøytrale i hele verdikjeden innen 2023.

*Utslippene er basert på data fra 2019, og de inkluderer alle våre lokasjoner over hele Europa.”

Hvordan skaffer fotoknudsen papirprodukter på en ansvarlig måte?

Gode øyeblikk og minner er viktige, og du kan stole på at vi gir dem liv gjennom våre fotoprodukter. Derfor er det viktig at vi skaffer materialer av beste kvalitet, samtidig som vi tar bærekraft på alvor.

Alt papiret vi bruker til fotobøker, kort og kalendere er FSC®-sertifisert. FSC® står for Forest Stewardship Council® og setter standard for skogprodukter som papir og tre, for å fremme bærekraftig skogsforvaltning.

Et FSC®-sertifikat garanterer full åpenhet. Fra skog til kunde, både prosessen og handelskjeden er fullstendig sertifisert. Sammen med årlige revisjoner av en uavhengig sertifiserer som sjekker selskapets egnethet, kan vi stolt tilby våre kunder en rekke miljøvenlige og sosialt ansvarlige produkter med FSC®-merket.

Oppdateringer i det store bildet

Følg oss på sosiale medier for det siste innen bærekraft, veldedige formål og hvordan vi støtter hverandre. Si også din mening – del det som er viktigst for deg.

Please update your browser

We built this website with the latest technologies, which makes this website faster and easier to use. Unfortunately your browser's version does not support these technologies.