Om oss

Ove Knudsen

Vår grunnlegger og første leder, Ove Knudsen.

Vår visjon er å inspirere våre kunder til å fortelle sine historier, og hjelpe dem å bevare og dele opplevelser og minner

Til daglig blir vi minnet om hvor viktig det er for de aller fleste å ta vare på minnene. Ved brann eller andre ulykker kommer redning av foto og film høyt opp på listen av gjenstander som man først ønsker å redde ut. Å ta bilder er i dag blitt meget enkelt gjennom gode digitale kamera og mobilkamera – og bilder deles flittig i sosiale media.

Men oppbevaring av bildene føles av mange som mer vanskelig nå enn tidligere. PC-krasj, manglende backup, manglende oversikt over bildearkiv er noen av de utfordringer vi ser mange står overfor i dag. Vi tror jobben med å ta vare på de gode bildene føles uoverkommelig for mange. Generasjoner som kommer kan bli møtt av utdaterte filformat, uoversiktlige bildekartotek eller enorme mengder med bilder de kommende generasjoner kanksje ikke vil ta seg tid til å rydde opp i. Da vil mange hverdagshistorier bli glemt.


Vi ser det som vår oppgave å gjøre minnebevaring så lett som mulig

fotoknudsen AS er en av landets største leverandører av alle typer fotoprodukter og tjenester. Selskapet ble stiftet i 1958 og har således mer enn 55 års erfaring i bransjen. Vi har en sterk tro på at du som kunde skal ha best og lettest mulig tilgang til våre tjenester, men etter mange år med butikk, web og tradisjonell postordre ble det vanskelig å drive multikanal lønnsomt. Etter den beklagelige konkursen i februar 2013, og påfølgende utkjøp av aktivitet til fotoknudsen WEB AS, lå vi om vår distribusjonsfilosofi til å være 100% nettdrevet. Omstillingen til et rent online selskap gikk meget bra og driften gikk som normalt etter kort tid. 1. juli 2014 valgte familien Knudsen å selge selskapet til albumprinter Norge As. Et ledende europeisk selskap innen bildeprodukter med hovedkontor i Amsterdam.

Overtakelsen kombinerer fotoknudsens sterke merkevarenavn, kundefokus og kjennskap til norske kunders preferanser til bildeprodukter, med albumprinters ledende ekspertise innen markedsføring, teknologi og produksjon. “Vi ser frem til å ønske fotoknudsens organisasjon velkommen og til å forene vår kunnskap og styrker i forhold til privatkunder i Europa. fotoknudsen AS vil bidra med et sterkt, lokalt, meget anerkjent og tiltrodd varemerke og en organisasjonskultur med fokus på kundetilfredshet”, uttaler Wouter Staatsen, administrerende direktør i albumprinter.

Vår WEB-tjeneste er blant de mest utviklede innen fotobransjen, og lagrer i dag nær 650 millioner bilder for våre kunder. Vi har løpende fokus på å videreutvikle merkevaren og skape plattformuavhengige løsninger med fokus på brukeropplevelse. fotoknudsen har Norges eneste storlaboratorium for foto, beliggende i Bergen. Det er blitt kraftig modernisert i de siste årene, og har etter hvert fått et stort volum av digitale produkter. Vårt digitale trykkeri er ledende i Norge inne 1 til 1 produksjon og leverer fotobøker med mer til markedets høyeste kvalitet.

Vi er Norges mest kjente merkevare innen bildetjenester. Ca 85% svarer at de kjenner merkenavnet fotoknudsen i årlige bransjemålinger og vi er stolte av å være markedsleder innen bildetjenester på nett.

Ledelse

Etter lang fartstid i bransjen trer Ole Bjørn Knudsen av som leder 1.juli 2014.

Jeg overtar som Country Manager og med meg har jeg en erfaren ledergruppe bestående av:

  • Gjert Klausen | Økonomisjef – gjert.klausen@fotoknudsen.no
  • Raymond Michelsen | IT Sjef – raymond.michelsen@fotoknudsen.no

Ta gjerne kontakt med vår kundeservice eller noen av våre andre medarbeidere hvis du har spørsmål.

Cecilie Gaustad, Country Manager fotoknudsen

Hvis du har problemer med noe du har kjøp hos oss, vennligst ta kontakt med oss. Hvis vi ikke kan løse problemet, kan du kontakte Europakommisjonens on-line tvisteløsningsplattform.

Oppdater din nettleser her

fotoknudsen.no er basert på den nyeste teknologien. Dette gjør nettstedet enklere og raskere og bruke. Dessverre støtter ikke din nåværende nettleserversjon denne teknologien.