Det kan være vanskelig å velge hva slags veggedekor du vil henge opp hjemme. Derfor har vi laget denne guiden til hvordan du lager veggdekor og hvilke materialer som passer best for deg. Vi vil vise deg alle de ulike materialene og detaljene, hvordan du går frem for å lage veggdekoren, mm.

Enten du vil lage veggdekor med familieportretter, et nydelig landskapsbilde eller et bilde med tekst, har vi det du trenger. Du kan tenke på veggene i huset ditt som blanke lerret, som du kan skape noe helt spesielt av. Med fotoknudsen er det veldig enkelt å lage veggdekor, og med denne guiden vil du lage et perfekt kunstverk til hjemmet ditt på et øyeblikk. Vi vil hjelpe deg med alt – fra hva slags type bilder som passer til ditt interiør til hvilke rom du vil henge dem opp i.

Lerret – materialet som passer til alt

Veggdekor i lerret er en bestselger hos fotoknudsen. Strukturen i materialet gjør at bildet ditt nesten ser ut som et maleri, og det kan være et perfekt utgangspunkt for en bildevegg. I tillegg ser det fantastisk ut, uansett hvilken vegg du henger det opp på. Du kan lage veggdekor i lerret med ett enkelt bilde eller designe din egen bildecollage i redigeringsprogrammet vårt, som lar deg bruke flere bilder på ett og samme lerret.

 • Hva er det laget av?

Det holdbare, høykvalitets lerretet er laget i 100% polyester og strukket over en treramme, akkurat som et maleri. Du kan også legge til en bilderamme for å gi bildet et ekstra kunstnerisk preg.

 • Vil det passe hjemme hos meg?

Lerret passer perfekt på en hvilken som helst vegg, i et hvilket som helst rom. Det vil matche strukturen til malerier som du allerede har, og vi vil påstå at dersom lerret var godt nok for Da Vinci, så er det også perfekt for vår veggdekor.

 • Hvor bør jeg henge det?

Siden lerretene våre har en klassisk stil så vil det se fantastisk ut uansett hvor du henger det – fra badet til soverommet og fra stuen til kjøkkenet. Det vil gi en hjemmekoselig følelse til ethvert rom.

 • Hva slags bilder bør jeg velge?

Lerretene våre passer godt til alle slags bilder. Portretter og landskapsbilder ser fantastiske ut på lerret, og det er ideelt hvis du liker en nøytral og moderne fargepalett. Lerret passer også veldig godt til landskapsbilder og bilder fra urbane miljøer.

Skumplater – for en profesjonell bildekvalitet

Skumplatene våre er en favoritt blant fotografene på kontoret vårt fordi de fremhever fargene i bildet på en fantastisk måte og får enkle bakgrunner til å fremstå som klare og levende. Enten du vil henge opp noen naturbilder eller kanskje favorittbildene dine fra familieferiene deres, er skumplater et supert alternativ.

De er lette og enkle å henge opp på veggen og kan være et godt og rimelig alternativ hvis du liker å bytte veggdekor ofte.

 • Hva er de laget av?

Skumplatene våre består av en lett, 5mm tykk, hvit PVC-plate og har en matt overflate som sørger for at lyset ikke reflekteres i bildet.

 • Vil de passe hjemme hos meg?

De er perfekte hvis du liker et minimalistisk og luftig rom som er fullt av lys – skumplatene våre ser også fantastiske ut sammen med moderne møbler.

 • Hvor bør jeg henge dem?

Heng dem i spisestuen eller i et annet rom hvor du inviterer gjester – bildene er super inspirasjon for samtaler.

 • Hva slags bilder bør jeg velge?

Bruk skumplater for å vise frem fargesterke bilder, som for eksempel de nydelige, tropiske strandbildene du har tatt i solnedgang. De skarpe detaljene og rike, intense fargene gir bildene dine et profesjonelt preg.

Aluminiumsplate – minimalistisk estetikk

Hvis du vil ha holdbar og moderne veggdekor, bør du trykke bildene dine på aluminiumsplate. Denne veggdekoren er laget for å vare, og her hos fotoknudsen bruker vi aluminium av topp kvalitet. Materialet viser svart-hvittbildene dine på en nydelig måte og gir hjemmet ditt en tidsriktig stil.

   • Hva er det laget av?

Det er laget av aluminium i topp kvalitet, og består av tre solide lag som er tilsammen 3mm tykke. De to ytre lagene er laget av aluminium, mens det midterste laget er av hardplast. Det gjør at bildet holder seg stivt og stødig i en årrekke.

   • Passer det hjemme hos meg?

Dette materalet passer i hjem med en minimalistisk estetikk og en nøytral fargepalett. Se for deg et kjøkken i rustfritt stål, glassbord og store mengder naturlig lys.

   • Hvor bør jeg henge den?

Våre aluminiumsplater er både UV- og værresistent og passer derfor perfekt på kjøkkenet, da den ikke tar skade av damp og fuktighet. Den passer også godt i et minimalistisk soverom.

   • Hva slags bilder bør jeg velge?

Kunstneriske bilder i svart-hvitt av urbane landskap ser fantastiske ut på aluminiumsplate, og det gjør også bryllupsbildene dine. Dette er på grunn av den skarpe bildekvaliteten og den halvblanke overflaten. Med aluminiumsplate får du ditt helt eget fotogalleri hjemme.

Plexiglass – levende farger både ute og inne

Dette er en enkel måte å få bilder på veggene som ser ut som de kommer rett fra en populær fotoutstilling. Veggdekor i plexiglass fremhever fargene, dybden og detaljene i bildet, og gir deg en skarp bildekvalitet med nydelig glans. Den gir en unik følelse til rommet og kan transformere det til et virkelig stilig sted å være.

   • Hva er den laget av?

Vi trykker bildet ditt på en høykvalitets-, 5 mm tykk gjennomsiktig plate i plexiglass og legger en svart film på baksiden. Dette gjør at bildet virkelig kommer godt frem. Fremsiden og sidene av veggdekoren får deretter en profesjonell finish og blir kuttet til perfekt størrelse. Dette gir en fantastisk kvalitet med en suveren glans som virkelig løfter rommet den henger i.

   • Vil den passe hjemme hos meg?

Vår elegante veggdekor i plexiglass passer perfekt inn i et moderne hjem.

   • Hvor bør jeg henge den?

Takket være den blanke overflaten er veggdekor i plexiglass et fantastisk utgangspunkt for en bildevegg, sammen med speil og annen veggdekor. Den gjør også at rommet føles større, da materialet gjør at lyset reflekteres på en diskret måte. Du kan henge denne veggdekoren på badet eller til og med ute på terrassen eller balkongen. Den er værresistent og påvirkes ikke av fuktighet. Plexiglass fungerer i all slags vær og i et hvilket som helst rom.

   • Hva slags bilder bør jeg velge?

Alle bildene dine vil se fantastiske ut på plexiglass. Nærbilder av interessante detaljer vil gi hjemmet ditt en kreativ stil men vi liker også å bruke veggdekor i plexiglass til både portretter av våre kjære og nydelige reisebilder. Takket være de levende fargene og dybden i bildene passer den ikke bare til nærbilder, men også til panoramiske naturbilder.

En av de viktigste tingene å huske på når du lager veggdekor er at jo større den er, jo høyere må bildekvaliteten være. Så sørg for at bildene du bruker har så god kvalitet som mulig, Klikk her for flere tips til veggdekor og hvordan du lager den som en ekspert. Hvis du vil ha flere tips om hvordan du kan henge den opp, vil denne guiden være nyttig for deg. Når du har laget din egen veggdekor, ta et bilde og del det med oss med hashtaggen #fotoknudsen, slik at vi kan se mesterverket ditt. Du kan også dele denne bloggposten på sosiale medier ved hjelp av ikonene nedenfor for å gi venner og familie litt inspirasjon. Bare klikk på knappen under for å komme i gang.

Kjøp nå

Kommentarer