Fire eksempler på veggdekor med sommerbilder som står lent mot en blågrønn vegg.

Det er utrolig hvordan veggdekor kan forvandle et rom: Du kan for eksempel la solen skinne hele året med et nydelig sommerminne på veggen eller skape et lyspunkt i stuen med veggdekor som har plass til mange små bilder. For å hjelpe deg med å få det meste ut av veggdekoren din fra fotoknudsen i sommer, har vi noen enkle tips om alt fra hvilket materiale som passer best til din fotostil til hvilket format som kler bildene dine best.

Hvilket materiale bør du velge til veggdekoren din?

Veggdekor i stort format med et bilde av ei jente som spiser is ved et lite bord som står ved siden av en plante.

Enten du foretrekker å ta søte bilder av barna dine eller imponerende landskapsbilder, vil noen materialer passe bedre til din fotostil enn andre.

Lerret har for eksemplet et varmt og lunt uttrykk og passer derfor kjempegodt for familiebilder. Hvis du har tilbrakt sommeren med å fotografere alle sesongens nydelige fargenyanser, vil skumplater få frem de intense fargene med en matt finish. Aluminiumsplater er litt glanset og et ideelt valg for svart-hvittbilder. Med andre ord kan det være et flott valg for bryllupsbilder. Hvis du ønsker å gi sommerbildene dine en nydelig glans bør du velge plexiglass, som også er favorittmaterialet til mange fotografer.

Det er viktig å ta høyde for et bildes teksturer og overflater, siden disse også har innvirkning på hvilket materiale du bør velge til veggdekoren din. Plexiglass passer ypperlig for å fremheve refleksjon, som for eksempel en solnedgang over havet, mens lerret er ideelt for et bilde av barna dine pakket inn i et mykt håndkle etter en dag på stranden.

Slik velger du det riktige formatet for veggdekoren din

Du kan velge mellom kvadratisk, liggende eller stående format, så du bør tenke litt på hva slags type bilde du ønsker deg før du går i gang med å lage veggdekoren din. Det kvadratiske formatet er ideelt for makrobilder eller nærbilder som fokuserer på en spesifikk detalj.

Veggdekor med liggende format passer perfekt for spektakulære sommerbilder fra reisene dine, mens det stående formatet passer best for bildene av dine kjære.

Vil stilen til bildene dine matche rommet?

Et bilde av en stue med en mørkeblå sofa som står mot en mørkeblå vegg. På veggen henger tre eksempler på veggdekor med sommerbilder i klare farger.

For å få veggdekoren din til å se ekstra profesjonell ut, tenk litt på hvordan fotostilen din vil passe sammen med interiøret hjemme hos deg. Har du lyst på bilder med intense farger som står i kontrast til interiøret, eller vil du heller ha bilder som komplimenterer eller står i stil med omgivelsene?

Hvis du vil tilpasse bildene dine slik at de passer bedre inn hjemme hos deg, kan du justere fargetonene først i et bilderedigeringsprogram. Du kan for eksempel lage et svart-hvittbilde som passer i et ensfarget rom, prøve deg frem med ulike filtre eller justere fargemetningen for å skape en tegneserieaktig pop art-stil dersom du er ute etter noe litt annerledes.

Måten du beskjærer bildene på har også innvirkning på uttrykket. Dersom du har tatt arkitekturbilder på reisene dine, kan du beskjære bygningene slik at de skaper et inntrykk av ekstra høyde. Når du redigerer et bilde av en høy bygning kan du forsøke å beskjære bildet slik at det passer til veggdekor i stående format heller enn liggende.

Vær kreativ med sideoppsett

Veggdekor med et 36-bilders mosaikkoppsett som henger på en grå vegg, ved siden av hyller med grønne planter og glassgjenstander.

På samme måte som med farger og formater er også sideoppsett en flott måte å skape en unik stil på. Våre mosaikkoppsett, hvor du kan få plass til opptil 81 bilder, passer perfekt for små familiebilder eller for å vise frem høydepunktene fra Instagramkontoen din i en stil som matcher feeden din.

Du kan skape en collage-effekt ved å velge ut bilder med de samme fargetonene og teksturene, og du kan tilpasse margene og legge til fargede bakgrunner for å enten komplimentere eller skape kontrast mellom bildene dine.

Lag veggdekor med bare noen få tastetrykk.

En mobil, mot en knallgul bakgrunn, som har fotoknudsen-appen med et eksempel på veggdekor åpen på skjermen.

Du kan være kreativ med veggdekor på mange ulike måter. Og for å være sikker på at du ikke går glipp av så mye som et minutt av solen, kan du begynne å lage veggdekor mens du er på farten med appen vår. Vi har en rekke flotte sideoppsett som du kan velge mellom og du kan velge en bakgrunnsfarge som gjør at bildene dine kommer enda bedre frem. Last den ned gratis for iOS og Android.

Vi vil gjerne se hvordan sommerbildene dine blir, så del dem med oss på Facebook og Instagram gjennom å tagge oss i poster og historier med hashtagen #shareyoursummer.

Lag veggdekor

Kommentarer