Her hos fotoknudsen ser vi ikke tomme vegger – vi ser blanke lerret til dine fenomenale bilder. Veggdekoren vår passer alle rom og steder, fra multi-bilde-oppsett og bilder på store aluminiumsplater til bilder på lerret. Er du usikker på hvilken veggdekor som vil passe best hos deg, sjekk guiden vår nedenfor.

Hvilket materiale bør du velge til veggdekoren din?

Første steg til å lage veggdekor er å velge materialet du vil trykke bildene dine på. En av de viktigste tingene å tenke på er hva som kommer til å passe best til bildet ditt.

Et lerret ser og føles varmt og koselig ut, så det er et perfekt valg til familiebilder. Hvis du har tilbrakt tid i naturen og fanget opp alle de levende fargene der, vil skumplater få frem de intense fargene med en matt finish. Vår aluminiumsplate  kan være det ideelle valget for svart/hvitt bilder — et supert valg for dramatiske, moderne eller grafiske bilder. Hvis du vil ha en luksuriøs finish med strålende glans synes vi at plexiglass er best — det er fotografenes favoritt.

Du bør også tenke på bildenes tekstur og overflater, siden disse kan også påvirker dine veggdekor-valg. Plexiglass er en flott måte å forbedre refleksjoner. Et bilde av vakre oransje blader på et høstaktig tre som reflekteres i en elv ser flott ut på plexiglass, mens lerret er best for bildet av familien din som har det gøy i snøen, eller den lille som koser seg på sofaen med fyr i peisen i bakgrunnen. Idyllisk. 

Slik velger du det riktige formatet på veggdekor

Du kan velge mellom kvadratisk, liggende eller stående format, så tenk litt på hva slags type bilde du ønsker deg før du går i gang med å lage veggdekor. Det kvadratiske formatet er ideelt for makrobilder eller ekstreme nærbilder som fokuserer på spesifikke detaljer. De passer også perfekt til bilder du har tatt i kvadratisk modus på sosiale media.

Liggende veggdekor er perfekt for bildene av den frosne naturen du tok på en fjelltur en tidlig morgen, og stående format er best for bildene av familie og venner som koser seg inne i vinter.

Vil stilen til bildene dine passe til resten av rommet?

For å få veggdekoren din til å se ekstra profesjonell ut, tenk litt på hvordan fotostilen din vil passe sammen med interiøret hjemme hos deg. Vil du ha intense farger som står i kontrast til veggene dine, eller vil du heller bruke bilder som komplimenterer eller står i stil med interiøret ditt?

Hvis du vil tilpasse bildene dine slik at de passer bedre inn hjemme hos deg, kan du justere fargetonene først i et bilderedigeringsprogram. Du kan gjøre bildet ditt svart/hvitt for å passe i et ensfarget rom, eller om du foretrekker en sterk og dristik look kan du prøve deg frem med ulike filtre eller justere fargemetningen på bildet ditt. Det vil gi bildene dine en tegneserieaktig eller pop art-stil.

Måten du beskjærer bildene på har også innvirkning på uttrykket. Dersom du har tatt bilder av flotte bygninger på reisene dine, kan du beskjære dem for å skape et inntrykk av ekstra høyde. Når du redigerer et bilde av en høy bygning kan du forsøke å beskjære bildet slik at det passer til veggdekor i stående format heller enn liggende.

Vær kreativ med flere bilder

På samme måte som med farger og formater er sideoppsett også en flott måte å reflektere stilen din på. Våre mosaikkmaler er perfekte for mange familiebilder – du har plass til opptil 81 bilder bare i et rutenett. De er også ideelle for å vise frem de beste bildene fra Instagramkontoen din. Vis frem bilder fra året som har gått i en mosaikk collage. Start med januar og legg inn bilder i kronologisk rekkefølge i oppsettet. Det er en fantastisk måte å dokumentere dette meget unike året på.

Lag veggdekor med bare noen få tastetrykk

Du kan være kreativ med veggdekor på mange ulike måter. For å gjøre det så enkelt som mulig, kan du til og med være kreativ mens du er ute på farten, med vår fotoknudsen-mobilapp. Det er mange flotte oppsett å velge mellom, i tillegg til å kunne velge din favoritt-bakgrunnsfarge.  Last  ned appen gratis for iOS og Android.

Vi håper at denne bloggen har gitt deg litt inspirasjon til å lage veggedkor av vinterbildene dine. Ta en kikk på veggene dine og prøv å tenke deg hvilke av våre materialer for veggdekor som passer best til hjemmet ditt. Bare klikk på knappen under for å komme i gang.

Lag veggdekor

Kommentarer