I starten kan det virke litt avskrekkende å lage en bildevegg. Noen ganger kan tanken på å designe en bildevegg og være kreativ med bildene dine gjøre at alle ideer bare stopper opp.  Ingen fare, takket være fotoknudsen og ørlite grann planlegging, er det  kjempeenkelt å lage en fantastisk bildevegg i hjemmet ditt. 

  • Lag fantastiske fotoprodukter med fotoknudsen
  • 100% fornøyd-garanti
  • Raskt og enkelt å bestille på nett

Planlegg bildeveggen

En av de første tingene du må bestemme deg for er selvsagt i hvilket rom, og på hvilken vegg, du vil ha bildeveggen din. Du må også tenke på hvordan resten av rommet vil passe til designet du planlegger. Stuen, gangen, og i trappen er alltid perfekte plasser å henge familiebilder, mens badet, toppen av trappen, og spisestuen er ideelle til kreative bilder eller bilder fra reiser. Her kan du finne ut mer om hvilke rom som passert til hvilke fotostiler.

Skap kontraster med ulike størrelser

Vil du ha en livligere gjør-det-selv i bildeveggen, er det en god idea å bruke bilder med ulik størrelse. Våre fremkalte bilder og veggdekor kommer i alle slags størrelser og kvaliteter – se alle mulighetene på fotoknudsen – så bildestørrelsen trenger ikke være den konstante fellesnevneren. Du kan binde bildene dine sammen gjennom et felles tema, eller knytte alt sammen rundt en vertikal eller horisontal linje. Ta et steg tilbake og se hva som passer best for størrelsen og formen på veggen din. 

Hemmeligheten ligger i symmetrien

Hvis du foretrekker et minimalistiske og moderne utseende, bør bildeveggen din plasseres med like mellomrom og følge et symmetrisk tema. Bestiller du bilder i samme størrelse fra fotoknudsen og arrangerer disse likt, vil du oppnå det symmetriske og hippe utseendet du er ute etter. Hvis dette er stilen for deg, bør bildeveggen din reflektere størrelsen og formen på veggen din. Er veggen din høy og tynn, velg stående bilder; liggende bilder passer godt på en vid vegg, og prøv kvadratiske bilder i mindre rom. For å gjøre det lettere for deg tilbyr vi alle tre alternativene i en rekke størrelser.

Bredde er viktig

Noen ganger er det vanskelig å vite hvor man skal begynne og slutte en bildevegg, men heldigvis trenger du ikke å starte med Fibonacci-sekvensen for å få bildene til å ta seg fint ut på veggen din. En god rettningslinje er å passe på at bildene dine ikke henger lavere enn 145cm fra bakken. Her har vi en flott inngående guide med regler for hvordan du bør velge avstanden på veggdekoren din.

Bland inn ulike elementer i bildeveggen

Du trenger ikke bare bruke bilder eller veggdekor for å lage en bildevegg. Vær kreativ og ta i bruk ulike materialer og ting for å utfylle bildene dine. Du kan bruke innrammede tekster, tegninger, ting du har tatt med fra reiser, skulpturer, og 3D kunst for å skape en virkelig spennende vegg. Du kan til og med prøve ulike kvaliteter på veggdekoren din, fra glanset plexiglass til fotolerret – det er ingen grenser for hvor kreativ du kan være med dette. 

En rød tråd

En av de enkleste, og mest elegante bildeveggene du kan lage er så lett at de eneste tingene du trenger er: litt tråd, noen binders og bildene dine. Enklere blir det ikke! Bare klipp tråden din så lang du vil ha den og fest den til veggen. Fest så bildene dine til til bindersen langs tråden og du har laget en rustikk, enkelt og artig design. Du kan til og med bruke retro bilder for å gi det et nostalgisk preg. Sjekk ut alle alternativene innen fremkalling av bilder her.

Valg av tema

En av de viktigste tingene du må vurdere er det overordnede temaet for bildeveggen din. Fokus kan være noe så enkelt som familie og venner, et minneverdig bryllup, eller kanskje det kan følge reisene dine.  Men du trenger ikke være så spesifikk – hva med å basere galleriveggen på en spesiell farge eller årstid. Eller kanskje tema kan være noe så enkelt som at alle bildene er tatt av deg.

Hvis du følger disse enkle tipsene og knepene for inspirasjon og forberedelse når du skal lage bildeveggen din, vil du bli ferdig på 1, 2, 3!

1 – Velg dine favorittbilder
2 – Bestill veggdekoren og bildene dine 
3 – Lag den fantastiske bildeveggen din

Vi håper at disse ideene har gitt deg litt inspirasjon og selvtillit til å lage din helt egen bildevegg. Det er jo ikke så vanskelig som du kanskje trodde Vi vil veldig gjerne at du deler bildeveggen din med oss på Facebook og Instagram – vi gleder oss til å se resultatet!

begynn å lage

Kommentarer