8 interiørtrender du bør prøve i 2024

Av Fotoknudsen 24. april 2024

Klar for å friske opp hjemmet ditt i vår? Fra store kunstverk til perfekte fargetrender for 2024, sjekk ut listen vår over de 8 beste interiørtrendene og gi kontoret eller hjemmet ditt et moderne preg.

Interiørtrendene er i stadig endring og 2024 er intet unntak. I år går det mot en miks av flotte, men enkle og budsjettvennlige interiørtrender. Gode valg og kreative detaljer gjør at det ikke er behov for de store tiltakene som tapper sparegrisen din for å holde tritt med de siste trendene. Fra effektfull belysning som endrer rommets uttrykk, til naturinspirerte fargepaletter som skaper en ute-følelse inne. Sjekk ut våre topp 8 interiørtrender for 2024 og bli inspirert.

Interiørtrendene du vil elske

1. Effektfull lyssetting

Tiden med diskret belysning er over. I 2024 står belysningen i sentrum, for nå skal vi tenke stort, nå skal det ikke bare lyse opp, det skal også fungere som et midtpunkt i rommet. Og så har vi lagdelt belysning, det å kombinere ulike lyskilder på ulike nivåer for å skape en dynamisk og innbydende atmosfære. Vårt beste tips for budsjettvennlige belysningsalternativer? Gå til vintagebutikker, bruktbutikker eller ditt lokale marked!

2. Store kunstverk

Maksimalismen er tilbake! Og da gjerne som store, dristige kunstverk. Det beste med årets interiørtrend er at den både er allsidig og rimelig. Om det er et abstrakt, kunstnerisk blinkskudd, en naturscene eller et nydelig portrett av en du har kjær, du kan enkelt forvandle favorittbildene dine om til flotte, store kunstverk og skape trenden på din egen måte.

3. Materialmiks

Årets trend med å mikse materialer, handler om å matche ulike teksturer og finisher som passer sammen for å skape en koselig atmosfære. Forskjellige teksturer og finisher som tre, metall, glass og stoff vil skape dybde og engasjement i rommene dine. Det er tid for kreativitet, gi interiøret ditt et nytt, personlig preg.

4. Naturinspirerte farger

Fargetrendene 2024 handler om jordnære, naturinspirerte fargetoner. Tenk på rik terrakotta, dyp grønt og beroligende havblått. Disse fargene bringer varme og ro til hjemmet og skaper samtidig en forbindelse til naturen utenfor.

Lurer du på hvordan du kan få 2024-fargepaletten hjemme hos deg selv, uten full oppussing? Tenk matchende aksenter som puter, stearinlys og fotorammer. Gjør det lille ekstra og ramm inn noen av de fineste naturbildene dine, fullfør det nye fargeskjemaet ditt med et personlig preg.

5. Monokromatisk design

Visste du at et enkelt fargetema kan forvandle rommet fullstendig? Og akkurat det gjør et monokromatisk interiørtema. Monokromatiske fargeskjemaer er det helt store i år med ensfargede temaer som strekker seg fra veggene til møbler og tilbehør. Å blande lysere og mørkere nyanser gir dybde og dimensjon, en kraftfull måte å skape et sterkt designuttrykk på.

6. Bærekraftige materialer

Bærekraft er ikke bare en 2024-trend, det er en livsstil. Vi ser et skifte mot miljøvennlige og bærekraftige materialer i interiøret, med alt fra bambus, polert gips og rotting til resirkulert tre, glass og naturstein: alle miljøvennlige materialer med lavt karbonavtrykk. Denne endringen reflekterer en økende bevissthet om miljøpåvirkning og et ønske om å ta ansvarlige valg også hjemme hos oss selv.

7. Stille luksus

Konseptet “stille luksus” handler om å omfavne en diskré eleganse. Det handler ikke om prangende merker eller rådyre prislapper, men å investere i noen få produkter av høy kvalitet som tilbyr både stil og holdbarhet. Denne trenden favoriserer et tidløst design fremfor kortvarige motetrender og sørger for at innredningen er stilig og tidsriktig også i årene som kommer.

8. Statement-fliser

Statement-fliser gir interiøret ditt en kunstnerisk touch og gjør at du kan gi ethvert rom et nytt, vakkert design. Om det er en ny flisevegg over vasken på kjøkkenet, en funksjonell vegg på badet eller nye lister rundt gulvet i gangen – her er det fleksibilitet som gjelder. Du trenger ikke gå for den store overhalingen, selv små fliseprosjekter kan skape et helt nytt preg.

Enten du går for en stor overhaling eller bare legger til noen nye detaljer, hver av disse interiørtrendene er en måte å gi hjemmet ditt en følelse av personlig stil. Hjemmet ditt er mer enn bare et rom – det er et lerret for kreativitet. Lykke til med dekoreringen!