Den ultimate guiden til fotoknudsens veggdekor

Av Fotoknudsen 28. februar 2023

Uansett hvilken stil du liker, så finnes det veggdekor som passer akkurat for deg. Bare sjekk ut denne praktiske guiden om hvordan veggdekor fra fotoknudsen kan hjelpe deg til å få den looken du elsker hjemme hos deg selv.

Med veggdekor er det enkelt å endre look og atmosfære hjemme hos deg. Men når du drukner i valg av førsteklasses finisher, er kanskje det vanskeligste å vite hva som passer best hjemme hos deg. Derfor har vi satt sammen denne guiden for å hjelpe deg med å finne det perfekte materialet når du skal oppdatere veggene dine. Vi guider deg gjennom hver finish og viser hvordan hver av disse passer til din spesielle stil.

Om du ønsker å gi hjemmet ditt en koselig eller trendy look, vi vet hva som passer. Bare se på veggene dine som et blankt lerret – med den rette veggdekoren fra fotoknudsen er det lett å gjøre denne plassen til din. Vi hjelper deg med alt, fra dekor hjemme til type bilde du skal fremkalle og andre stylingtips.

Få det koselig med lerret

Veggdekor på lerret er en bestselger, og det med god grunn. Det teksturerte materialet gjør at bildet ditt nesten ser ut som et maleri, noe som gir rommet en herlig følelse av å være innbodd. Kort sagt, det er perfekt for å tilføre en lun atmosfære i hjemmet ditt. Du kan lage veggdekor på lerret med bare ett bilde. Eller være litt leken og lage en egen veggdekor med collage ved hjelp av vår editor som lar deg velge flere bilder på ett lerret.

Lifestyle shot of brightly coloured family room, with a hanging decoration, kids' toys on a cabinet, and two canvas wall art images hanging on the wall.

 • Hva er det laget av?

Vårt lerret er i en holdbar og høy kvalitet, laget av 100% polyester og strukket på et underlag av tre, akkurat som et lerret man skal male på. Du kan til og med legge til en ramme for å gi det en ekstra finish.

 • Noen stylingtips?

Lerretsbilder passer veldig godt i forskjellige størrelser og farger. Materialet får klare farger til å poppe, så de er perfekte for å gi rommet ditt et lekent preg. Det er dette som gjør lerret så perfekt for oppholdsrom, fordi det gir rommet en koselig atmosfære. Vil du ta det et steg videre – ha en flytende ramme på lerretsbildet for ekstra dybde.

 • Hvilke type bilde passer?

De er helt perfekte for å vise frem familiebilder og andre små mesterverk. Strålende farger og lyse bilder gjør seg flott på veggen og gir hjemmet ditt en varm og trygg atmosfære.

Miks bilder på skumplate for en eklektisk look

Våre skumplater er en favoritt fordi de får fargene til å poppe i bildene, og dette gjør at enkle bakgrunner ser lyse og freshe ut. Den matte looken som skiller seg fra andre materialer sørger for at en miks av skumplater sammen med annen veggdekor vil være en interessant kontrast for å skape en hjemmekoselig atmosfære.

De er også lette og enkle å henge opp, og kan i tillegg være et flott og rimelig alternativ hvis du vil utvide samlingen din.

A lifestyle shot of a room with wall art of all materials on a wall, a table with plants and decorations, and other plants surrounding the wall art.

 • Hva er det laget av?

Våre skumplater fremkalles på en lett 5 mm hvit PVC-tavle og har en matt finish, slik at du heller ikke får noen reflekterende effekter.

 • Noen stylingtips?

Skumplater passer bra sammen med annen veggdekor for en eklektisk og matchende look. Sett dem sammen med lerret eller aluminiumsplater for en helt spesiell look som er unik for ditt rom.

 • Hvilke type bilde passer?

Bruk skumplater for å skape en mix & match effekt med andre bilder. Den matte overflaten fungerer best sammen med varme jordfarger – kanskje noen gamle feriebilder? Det er mange størrelser å velge mellom, så det er bar du som er grensen for et stadig voksende galleri.

Moderne aluminiumsplater

Lyst å prøve noe mer moderne? Aluminiumsplate gir deg en elegant, metallisk finish men er like allsidig som et lerret. Holdbart og enkelt, og det er supert for de som leter etter veggdekor for å fullføre en dempet og moderne fargepalett. Vil du vise dine favorittbilder – aluminiumsplate fremhever alle detaljene. Det er flott til sort-hvitt-bilder og tilpasser seg fargetonen i bildene dine.

Lifestyle shot of an off-white room, with a large plant, books and decorations blue table, and a floor lamp. Three aluminum wall art images hang above the table.

 • Hva er det laget av?

Laget i en topp aluminiumskvalitet, materialet er 3 mm tykt og har tre solide lag. Det tynne preget gjør at veggdekoren har en look som om den “flyter av veggen” og den tilfører rene linjer til interiøret ditt. De to ytre lagene er laget av aluminium, mens det midterste laget er av hard plast. Dette gjør aluminiumsplaten ekstra holdbar.

 • Noen stylingtips?

Veggdekor på aluminiumsplate er perfekt i et hjem med minimalistisk stil. De rene linjene og den moderne looken passer perfekt i et kuratert rom med moderne innredning. Flere aluminiumsplater av samme størrelse skaper en symmetrisk look, slik at du kan henge opp flere bilder uten å måtte bekymre deg om at det kan komme i konflikt med interiøret ditt.

 • Hvilke type bilde passer?

Å bruke aluminiumsplater er en god unnskyldning for å fargekoordinere familiebildet. Moderne, urbane landskap i sort og hvitt, og bryllupsbildene dine gjør seg også utrolig godt på veggdekor i aluminium – se på det som om du skal innrede ditt eget fotogalleri hjemme hos deg selv.

Glamorøst med plexiglass

Dette er en enkel måte å lage statements med veggdekor på og samtidig gi interiørdesignet en polert, mikset look. Veggdekor av plexiglass forbedrer farge, dybde og detaljer i bildet, og gir deg en skarp bildekvalitet med mye glans. Å tilpasse med interiørdekor er en lek med plexiglass, fordi glans av så høy kvalitet er flott både til stoffer og sterke farger.

Lifestyle shot of an acrylic wall art hanging against a blue wall art. A table with various decorations sit under the wall art.

 • Hva er det laget av?

Vi fremkaller bildet ditt på en 5 mm gjennomsiktig plate av førsteklasses plexiglass som påføres en sort film på baksiden. Dette gir bildet en ekstra dybde. Forsiden og sidene på plexiglasset ferdigstilles profesjonelt og blir skåret til perfekt størrelse. Som et resultat får det en premium-finish med suveren glans som virkelig forbedrer rommet det henger i.

 • Noen stylingtips?

Plexiglassets reflekterende overflate kan gjøre at rommet føles større. Det gjør ethvert rom mer glamorøst og passer godt sammen med glanset, luksuriøst tilbehør og polerte overflater. Det er perfekt for å skape et delikat statement som definerer rommet ditt.

 • Hvilke type bilde passer?

Alle bildene dine vil se fantastiske ut på plexiglass. Nærbilder med interessante detaljer vil gi hjemmet ditt en kreativ touch, men brede bilder av landskap vil også se fantastiske ut og skape statement. Portretter av familien vil garantert bli senter for oppmerksomhet – takket være plexiglassets dybde og strålende farger.

Våre beste fototips

Noe av det viktigste du må huske på, uansett hvilken type veggdekor man ønsker, er at jo større det er, desto høyere må bildekvaliteten være. Så sørg for at du bruker bilder av den aller beste kvalitet. For flere veggdekor-tips, klikk her for å lære hvordan du kan lage dine som en proff. Ønsker du mer informasjon om hvordan du kan henge opp din vegggdekor, da vil denne guiden hjelpe deg.

Når du har laget din veggdekor, del gjerne et bilde med oss og bruk #fotoknudsen slik at vi kan se ditt mesterverk. Du kan også dele dette blogginnlegget på sosiale medier ved hjelp av ikonene nedenfor for å inspirere venner og familie. Alt du trenger å gjøre nå er å klikke på knappen nedenfor og gå i gang.

begynn å lage