Julen er den perfekte tiden for å få fantastiske bilder av hele familien mens den er samlet. Du ønsker å ta best mulig bilder – særlig hvis du tenker på å lage noen flere av fotoproduktene våre i det nye året. Enten du bruker en mobil eller et speilreflekskamera, her er noen tips og triks vi anbefaler for å hjelpe deg til å ta fantastiske bilder denne julen. 

Ta et flott portrett

Naturlig lys er noe av det fineste for et portrettfoto, og vintersolen kan være en av de mest effektive lyskildene du kan bruke. Bare pass på at du ikke skyter rett mot solen eller at fotoobjektet ditt blir nødt til myse. Hvis du er innendørs, kan du forsøke å sørge for at det er litt naturlig lys i rommet, eller hvis det er om kvelden, kan du benytte en regulerbar lyskilde  for å få den rette effekten. En bevegelig arbeidslampe er en fin måte å belyse  bildet på om kvelden. Tilpass eksponeringen for å slippe inn mer lys hvis du ikke har nok naturlig lys. Lyset er selvsagt veldig viktig, men forsøk også å bruke liten dybdeskarphet. Det vil sørge for at bakgrunnen er uskarp slik at fotoobjektet ditt kommer i fokus. Ved å gjøre dette, særlig hvis bakgrunnen består av julelys eller juledekorasjoner, vil du være sikker på å ta et skikkelig portrett og ikke bare et vanlig julebilde. Det er også en god ide å veksle mellom å ta oppstilte bilder og bilder i det skjulte slik at du kan fange alle de beste øyeblikkene. 

Gruppebilder

Familiebildet i julen er en veldig fin tradisjon og det beste tipset her er å sørge for at alle er med på bildet – ikke la noen gjemme seg bak juledekorasjonene.  Sørg for at de høyeste personene er bak og barnebarna foran, men forsøk å blande generasjonene der det er mulig. Gi bildet julepreg ved å ta bildet rundt treet, ved juledekorasjonene, med alle i julegensere eller til og med rundt et juledekket middagsbord. Øk dybdeskarpheten til middels (f4 til f5.6) for å sikre at alle er i fokus – selv med mer enn én rad med mennesker i bildet. Når du tar et vidvinkelbilde, bør du unngå å ha mennesker i ytterkanten av bildet. Det er fordi vidvinkelobjektivet kan fordreie ting like ved bildekanten.   

Mat og dekorasjoner

Pass på å benytte et øyeblikk før hele familien strømmer på til å ta få tatt et bilde av alle dekorasjonene i topp stand. Når det kommer til maten, kan du forsøke å ta et bilde av bordet i all sin prakt med alle rettene på plass før familien forsyner seg. På samme måte som med de andre fototipsene, forsøk å regulere lyset slik at det ikke er for hardt og at det ikke er for mye skygger. Forsøk å finne ut hvilken  vinkel som får maten til å se best ut – bør bildet tas ovenfra eller fra en lavere vinkel?  Pass på at bildene dine har en hovedperson som øynene kan fokusere på  – hvis det er for mye som skjer kan det føles rotete. Plasser ting som utfyller bildet i forgrunnen og bakgrunnen. Det bidrar til historien du vil fortelle med bildet. 

Len deg tilbake og slapp av

Mens du girer opp til den beste familiejulen noensinne, kan du ta kontakt om du har spørsmål om leveringsprosessen eller gå inn på vår FAQ-side. Alt som står igjen nå, er å ha en fantastisk tid sammen med familien. 

Kommentarer