Lene (@lenejensen) jobber til daglig hos fotoknudsen i markedsføringsavdelingen og er en ivrig hobbyfotograf på fritiden. Hun tar bilder av alt mulig fra barna hun har til nydelig natur i Norge.

Hun er også en eventyrer og elsker å reise sammen med sin mann og sine to barn og tar bilder av alt hun kommer over.

Les mer for å bli bedre kjent med Lene…

Fortell litt om deg selv

Jeg heter Lene Jensen og jobber som markedsfører hos fotoknudsen. Jeg bor i Bergen, er gift og har to barn. Jeg har alltid vært svært visuell og elsker å være kreativ. Jeg tegner, maler og tar bilder og det var også derfor jeg valgte å studere visuell kommunikasjon.

Hvordan vil du beskrive fotograferingsstilen din?

Hm, jeg er ikke helt sikker på om jeg har en bestemt stil. Hvis jeg ser noe jeg tror vil ta seg godt ut på et bilde vil jeg umiddelbart finne frem mobilen og ta et bilde. Av og til er det litt irriterende for mannen min hvis vi er i bilen, og jeg plutselig får øye på noe og ber ham om å kjøre til siden. Jeg tror min grafiske bakgrunn også spiller en stor rolle, jeg prøver alltid å finne en god balanse mellom elementene i bildet.

Hva er det du liker best å ta bilde av og hvorfor?

Jeg elsker å ta bilder av natur og spesielt i Norge. Jeg bor på Vestlandet og elsker den varierte og landlige naturen her med sjø, fjell, skoger og fjord. Lyset i de nordiske landene er vakkert, og jeg håper det er noe som kommer frem i bildene mine. En kjølig og naturlig stemning.

Hvordan håndterer du det å ta bilder av barn? Har du noen tips du kan dele?

Sørg for at du har lagt gode planer for sted og klær og ta mange bilder! Jeg tror det er veldig viktig å ha det gøy når man skal fotografere barn. Det er da de magiske og hjertevarme øyeblikkene kommer frem, de som får frem smilet.

Hvilket reisemål er det som har imponert deg mest?

Jeg er svært fascinert av vulkaner og har alltid drømt om å reise til Island. Denne drømmen gikk i oppfyllelse i 2015. Jeg dro sammen med moren min og to søstre, og vi hadde det fantastisk fint mens vi utforsket dette vakre landet. Vi fant et flott overnattingssted i Reykjavik og var utrolig overrasket over at hvor enn vi satte ned foten var det lavasten under oss. Naturen var så vakker og jeg tok mange bilder. Vi lagde selvfølgelig en fotobok fra turen. Jeg tok også med meg noen lavasteiner hjem.

Hvilken by i Europa er din favoritt og hvorfor?

Det er det litt vanskelig å svare på, jeg liker mange europeiske byer. Jeg har ofte reist til Amsterdam i forbindelse med jobb og elsker å rusle rundt i denne byen mens jeg tar bilder. Jeg synes også at Berlin og London er byer som virkelig er verdt et besøk. Når jeg er på en helgetur til en storby prøver jeg alltid å ta en løpetur i en park. Jeg liker å se de forskjellige sidene av en by og det er alltid mye å ta bilder av på disse løpeturene. Ikke bare i selve parken, men også på veien til og fra parken.

Hvilken by er det du alltid reiser tilbake til?

Byen jeg vokste opp i, Måløy. Noen ganger, når jeg går turer rundt i fjellene her, føles det som om dette er det eneste stedet på kloden hvor jeg virkelig kan puste ut. For meg er naturen her perfekt. Vi kommer ikke lenger vest enn dette ved kysten i Norge. Det regner mye her og blåser en del, men jeg synes at det hardføre været setter et enda vakrere preg på stedet.

Hva er det du vanligvis legger til grunn når du velger et feriemål? (F.eks. mat, landemerker, kultur, vær)

Hver sommer drar vi, meg selv, mannen min og de to barna våre, på en familieferie. Vi prøver alltid å dra til varmere strøk, sommeren i Norge er alt for kort. I fjor dro vi til Sperlonga og Gaeta i Italia. Vi liker å dra til steder som har et autentisk preg der vi leier bil og kjører rundt for å utforske de ulike strendene og nærliggende byer.

Hva tar du bilder med?

Det kommer an på. Hvis jeg tar bilde av barna for det årlige julekortet bruker jeg Canon speilreflekskamera. Men, hvis jeg er ute og plutselig får øye på noe som vil ta seg bra ut på Instagram bruker jeg iPhonen min.

Bruker du redigeringsapper eller- verktøy?

Jeg bruker Adobe Photoshop hvis jeg anser det nødvendig. For bildene på Instagram redigerer jeg enten direkte i Instagram på mobilen eller så bruker jeg Lightroom-appen.

Lager du fotoprodukter? Beholder du dem selv eller gir du dem bort i gave?

Ja! Jeg elsker å lage fotobok, enten til meg selv eller som gave. Jeg ser det som min oppgave som forelder å lage fotobok til barna mine, slik at de kan se på dem når de blir eldre. Jeg lager også veggdekor, kalendere og julekort. Jeg tar mange bilder og det ville vært synd hvis jeg ikke bruker dem. Mange av Instagram-bildene mine havner på veggene hjemme.

Hvilket råd vil du gi til dem som ønsker å bli bedre fotografer?

Først og fremst bør de gå ut å ta mange bilder. Hvis du ikke er sikker på hva du skal ta bilde av eller hvordan, er det mye inspirasjon å finne på Instagram. Jeg tok et kort kveldskurs i fotografering for en del år siden. Der lærte jeg mye om hvordan jeg skulle bruke kameraet og hvordan jeg skulle ta bilder. Det er ikke spesielt dyrt og jeg tror at hvis du interesserer deg for fotografering er det en hyggelig ting å gjøre for seg selv.

Kommentarer
Emner: