
Enten det er en hjemmelaget pai du er spesielt stolt av eller en fantasifull lunsj på kaféen like ved, med egg og juice, er matfotografering en flott måte å fange øyeblikket på.
1. Fersk, ferskere, ferskest
Når du har anledning, bruk alltid ferske og økologiske ingredienser. Fargene vil være sterkere og få bildene dine til å stråle.
2. Bruk naturlig lys
Prøv å ta bildene med naturlig lys. Blits eller lampelys vil få bildene dine til å se tristere ut, så hvis du er på en restaurant, bør du be om få sitte ved vinduet.
3. Bruk utstyr
Tenk på alt i bildet som kan si noe om stemningen. Duk, kopper og tallerkner og annet utstyr er en enkel måte å gjøre bildene dine mer interessante på.
4. Før og etter
Ta bilde av ingrediensene før du lager dem og etter du er ferdig. Resultatet er effektfullt. Perfekt for motstående sider i en oppskriftsbok.
5. Restauranter og kafeer
Bilder fra restauranter kan være en flott måte en fange en stemning på. Bruk gjerne vidvinkel eller ta et portrettbilde med telefonen for å få frem perspektivet.
6. Morsomme vinkler
Vær kreativ med matfotograferingen og ta bilder fra forskjellige vinkler. Et bilde fra siden kan understreke stemningen.
7. Enkle bakgrunner
Når du tar bilder av mat må du huske at jo færre distraksjoner jo bedre. Vi liker å bruke hvite tallerkener og skåler eller trefat for å holde oppmerksomheten på maten.
Få med deg disse tipsene før du begynner å ta dine egne matbilder. Hvorfor ikke ta bilder av alle dine beste hjemmelagede retter og lage en fotobok med tilhørende oppskrifter? Du kan til og med få familiemedlemmer til å bidra til å lage en familiekokebok.