matfotografering tips

Enten det er en hjemmelaget pai du er spesielt stolt av eller en fantasifull lunsj på kaféen like ved, med egg og juice, er matfotografering en flott måte å fange øyeblikket på.

1. Fersk, ferskere, ferskest

Når du har anledning, bruk alltid ferske og økologiske ingredienser. Fargene vil være sterkere og få bildene dine til å stråle.

matfotografering tips 1

2. Bruk naturlig lys

Prøv å ta bildene med naturlig lys. Blits eller lampelys vil få bildene dine til å se tristere ut, så hvis du er på en restaurant, bør du be om få sitte ved vinduet.

matfotografering tips 2

3. Bruk utstyr

Tenk på alt i bildet som kan si noe om stemningen. Duk, kopper og tallerkner og annet utstyr er en enkel måte å gjøre bildene dine mer interessante på.

matfotografering tips 3

4. Før og etter

Ta bilde av ingrediensene før du lager dem og etter du er ferdig. Resultatet er effektfullt. Perfekt for motstående sider i en oppskriftsbok.

matfotografering tips 4

5. Restauranter og kafeer

Bilder fra restauranter kan være en flott måte en fange en stemning på. Bruk gjerne vidvinkel eller ta et portrettbilde med telefonen for å få frem perspektivet.

matfotografering tips 5

6. Morsomme vinkler

Vær kreativ med matfotograferingen og ta bilder fra forskjellige vinkler. Et bilde fra siden kan understreke stemningen.

matfotografering tips 6

7. Enkle bakgrunner

Når du tar bilder av mat må du huske at jo færre distraksjoner jo bedre. Vi liker å bruke hvite tallerkener og skåler eller trefat for å holde oppmerksomheten på maten.

matfotografering tips 7

Få med deg disse tipsene før du begynner å ta dine egne matbilder. Hvorfor ikke ta bilder av alle dine beste hjemmelagede retter og lage en fotobok med tilhørende oppskrifter? Du kan til og med få familiemedlemmer til å bidra til å lage en familiekokebok.

Kommentarer