Hei! Mitt navn er Megan Alter, og jeg er fotoknudsens sommerfotograf. Sommeren nærmer seg slutten, og det betyr at du sannsynligvis har massevis av bilder som du bør bruke til noe fint.

Det kan likevel være vanskelig, for i vår digitale tidsalder har vi så utrolig mange bilder å velge mellom! Å plukke ut de rette bildene kan være en utfordring, så jeg har samlet noen enkle tips for å hjelpe deg på vei.

 1. Knytt bildene sammen med et felles tema. Se over bildene dine, og plukk ut dem som passer godt sammen. Kanskje du kan velge bilder som er tatt fra samme sted, viser de samme personene eller har lignende farger? Prøv å finne en rød tråd i bildene.

IMG_0923

2. Slå deg løs og prøv noe nytt. La meg forklare hva jeg mener. Start med å slette alle uklare bilder. Velg deretter ut de fineste som virkelig viser hvordan sommeren var – det er kanskje ikke dem du liker best ved første øyekast, men de kan ofte gjøre seg svært godt i en serie! De beste enkeltbildene fungerer ikke alltid like godt i en serie, så plukk ut dem som forteller historien din best.

IMG_1071

3. Fokuser på tema. Beskjær bilder, forsterk fargene eller bytt til svart/hvitt. Velg justeringer som gjør at bildets fokus kommer bedre frem, samtidig som temaet ditt blir tydeligere.

IMG_0809-Edit

4. Lag kunst. Velg bilder som får seeren til å bruke fantasien. Velg for eksempel tre bilder på lerret og heng dem opp ved siden av hverandre, slik at seeren kan fylle inn manglende detaljer i historien selv.

WD_living-room

5. Fortell en historie. Jeg elsker denne delen! Del bildene dine inn i ulike kapitler ved å gi dem titler og legge til tekst med informasjon om sted, navn eller alder på personer og steder.

BOOK

Så snart du har fullført disse enkle trinnene, er du klar til å skape fantastiske bildeprodukter ved hjelp av minnene dine. Jeg elsker fotobøker fordi de hjelper meg med å fortelle en historie fra start til slutt. Men det finnes så mange andre alternativer – det er på tide å bli kreativ!

Hva vil du gjøre med sommerbildene dine?

Vi snakkes. Megan X

Kommentarer