1. Negativt rom og mørke

Vær kreativ og plasser subjektet ditt under et lys i nærheten, med masse mørke i bakgrunnen. Personen du skal ta bilde av vil virkelig skille seg ut i bildet, og lyskilden vil skape interessante former i det negative rommet (mørket) i bakgrunnen.

Kveldsfotografering

2. Kreativ dybde

Når det er mangel på lys kan bildene fort miste dybde. Ved å plassere noe foran eller bak subjektet ditt skaper du en klar forgrunn og bakgrunn. Med andre ord: dybde!

Kveldsfotografering

3. Skumringstimen/blåtimen

Dette er tiden umiddelbart etter at solen har gått ned og himmelen fremstår veldig blå. Dette gir bildene en nydelig stemning og stor dybde.

Kveldsfotografering

4. Stabilisering og uskarpe bevegelser

Når det er mørkt trenger kameraet lengre lukkertid, og derfor kan bildene noen ganger bli uskarpe. Ved å bruke fotostativ eller å legge kameraet på noe stabilt vil du sikre deg at bildet forblir skarpt, mens alt som er i bevegelse vil fremstå som uskarpt. For å oppnå resultatet i bildet nedenfor kan du bruke 1-10 sekunder lukkertid. Denne teknikken vil kreve et kamera med manuelle innstillinger, så det er ikke mulig med mobilkamera.

Kveldsfotografering

5. Bruk lommelykt

Finn frem lommelykten og lys med den på motivet ditt. Dette kan skape kreative og dramatiske effekter! Sett kameraet ditt på et kamerastativ og skriv ord eller tegn bilder med lommelykten mens bildet blir tatt. Dette kalles lysskriving, og man trenger lang lukkertid på 1-10 sekunder på et manuelt kamera.

Kveldsfotografering

Disse tipsene vil hjelpe deg med å ta mer kreative kveldsbilder, så gi det et forsøk! Med en gang solen har trukket seg tilbake for dagen kan du fortsette fotograferingen inn i natten. Jeg elsker å se bildene mine som lerret, men dette er selvfølgelig et personlig valg. Hva vil du bruke dine bilder til?

Megan

Kommentarer