Når dagene blir kortere og været forandrer seg tilbringer vi ofte mer tid innendørs. Da kan det være fint å skape et koselig hjem til vinteren kommer.

Vi har mange gode tips til hvordan du kan gjøre det koselig hjemme hos deg selv. Å ha et koselig hjem kan bety så mangt. Det kan være dunkel belysning, et varmt plett og din favoritt podkast på øret. Men det kan også være kakao og en tur i parken med en god venn. Uansett hva din definisjon av koselig er, så er det absolutt verdt å utforske.

Vi har 11 tips til hvordan du kan gjøre det koselig hjemme hos deg selv.

1. Gjør det enkelt

kosellig interiør tips enkelt

Du bør ha som mål å skape et rom som er nøytralt og beroligende ved å bruke naturlige farger som grått, hvitt og sand. Unngå skarpe farger, glorete bilder og for mye rot.

2. Tenn på noen lys

kosellig interiør tips stearinlys

Et mykt lys er grunnleggende for å skape en koselig atmosfære og stearinlys er det enkleste for å få dette til. Prøv med å tenne på mange telys, og plasser dem rundt i rommet. Du kan også bruke større lys i glassvaser for å skape et beroligende gult lys. I tillegg kan du slå av det grelle taklyset og heller bruke stålamper med mykere lys.

3. Vis frem dine favorittøyeblikk

kosellig interiør tips foto produkter

Essensen av koselig er å lage et lykkelig interiør, og en av de beste måtene du kan gjøre det på er å vise frem bilder av favorittøyeblikkene dine. Lag personlige bildeprodukter og vis dem frem i rommet. Hvis du ønsker flere ideer bør du lese våre tips for hjemmestyling med interiørprodukter og bilder eller ta en titt på våre ideer for retrobilder for å få liv inn i hjemmet ditt.

4. Tenk retro

kosellig interiør tips minner

Når du bevarer minner fra fortiden tilfører du umiddelbart litt hygge inn i hjemmet ditt. Vi mener ikke at du skal samle på alle gamle gjenstander, men enkelte velutvalgte møbler, gamle bøker og pyntegjenstander som har affeksjonsverdi. Velg svart-hvitt bilder eller minner fra ferien og skann dem for å lage et bildeprodukt ved å ta i bruk våre enkle skannetips.

5. Bruk naturlige materialer

kosellig interiør tips tre veggdekor

hent inspirasjon fra naturen med rene linjer, nøytrale toner og har håndverket i fokus. Interiørprodukter i tre som bilder på tre gir en følelse av at du tar naturen inn i varmen.

6. Ikke undervurder en peis

kosellig interiør tips peis

De sier at de beste øyeblikkene i livet ofte foregår foran peisen. Del hemmeligheter med venner og familie rundt et bål, eller kos dere foran peisen med varm drikke og en god bok. Peisen vil gjøre det koselig hele vinteren.

7. Lag tekstur

kosellig interiør tips tekstur

Det er ingenting som gjør det mer koselig enn varme pledd, tepper og puter. Velg en miks av grovt strikket, fuskepels og materialer i ull og bland dem sammen. Skjem deg bort med luksuriøse teksturer som kasjmir – der er virkelig verdt det.

8. Gjør det lunt

kosellig interiør tips lunt hi

Et koselig tilfluktssted hvor du kan slappe av etter en lang dag, og få alle bekymringene til å forsvinne. Velg et område hjemme hos deg selv som f.eks. en plass foran et vindu, eller et stille hjørne hvor du kan sette en stol med mange pledd. Dekorer det med ting som gjør deg tilfreds, som f.eks. en fotobok full av favorittøyeblikk slik at du kan bla gjennom den og umiddelbart finne roen.

9. Dufter og lukter

kosellig interiør tips lukt

Når du fyller hjemmet dit med nydelige dufter vil du også umiddelbart finne roen. Duften av nybakt brød og kaker vil få deg til å trekke på smilebåndet, men det er ikke alltid vi har tid til å bake – duftlys og duftspredere gjør ofte samme nytten!

10. Det handler om atmosfære

kosellig interiør tips nyt avslappet

Det er essensielt å kunne sette pris på atmosfæren rundt deg når du skal ha det koselig, derfor bør det være et mål å lage et rom du ønsker å oppholde deg i. Hjemmet skal være fristedet fra hverdagen, et sted du finner roen.

11. Fyll hjemmet med venner og familie

kosellig interiør tips venner og familie

Å skape et koselig hjem handler ikke bare om stearinlys, pledd og dyre puter. Det handler også om å fylle hjemmet ditt med venner og familie! Skap en atmosfære der de du er glad i nyter å tilbringe tiden og hvor det umiddelbart blir koselig, varmt og fylt av kjærlighet når du slapper av. Hva gjør du hvis venner og familie ikke er tilgjengelige? Bilder av dem er det nest beste.

Hvis du ønsker et koselig hjem denne vinteren, så er dette noe du skaper med små endringer i interiøret. Det handler om å investere i velvære, der samvær og lykke står i fokus. Eksperimenter med disse tipsene til du finner den perfekte atmosfæren. For flere interiørinspirasjoner som disse kan du gå til bloggen.

Del kosen… Inspirer venner og familie med disse tipsene – post denne bloggen på Facebook eller Twitter ved å bruke linkene nedenfor.

Kommentarer