Enten det er mamma, pappa eller en bestevenn, har vi alle noen hverdagshelter og det er kjempegøy å fange de fineste øyeblikkene sammen med dem og lage fotobøker fra fotoknudsen. Men noen ganger blir ikke bildene så bra som vi skulle ønske. Og det er her vi kommer inn i bildet. Vi har noen enkle portrettfototips som hjelper deg med å ta fantastiske bilder av dine kjære.

1. Velg mellom bilder hvor objektene poserer og bilder hvor de ikke er klar over at de blir fotografert.

Du bør bestemme deg for hva slags bilder du vil ta før du begynner å fotografere. Tenk på hvilken stil du foretrekker, men også hva slags bilder helten din er mest komfortabel med.

Det fine med å ta bilder av personer som ikke vet at de blir fotografert, er at du kan fange uttrykk eller øyeblikk som er vanskelig å gjenskape i et posert bilde. Hvis du har lyst til å ta et øyeblikksbilde av helten din i en naturlig situasjon, er det best å ta bildet uten at de er klar over det.

På den annen side lar et posert portrettfoto deg velge hvilke sider av helten din som du vil få frem. I stedet for å vente på at det riktige øyeblikket skal dukke opp av seg selv, kan du arrangere bildet akkurat slik du vil og fortelle en mer kompleks historie.

Uansett hvilken stil du velger, bør du vurdere visse forhold før du trykker ned utløserknappen. Husk at du må ha fokus på alle sider ved bildet, ikke bare subjektet. Det er fort gjort å bli så opptatt av å ta et godt bilde av subjektet at du glemmer detaljene rundt dem. Så sørg for at hele komposisjonen blir riktig, at alt det du vil ha med i bildet er på plass og at det ikke er noen forstyrrende elementer i bakgrunnen.

2. Hva er det som gjør personen til din hverdagshelt?

Det er en grunn til at vi ser opp til hverdagsheltene våre, så tenk litt på hva det er som gjør helten din så spesiell. Det kan være jobben deres, erfaringer de har vært i gjennom, spesielle talenter, eller rett og slett en fantastisk personlighet. Uansett hva det er som gjør dem til helten din, tenk litt på hvordan du kan få frem dette i bildene dine. Det kan være gjennom bildets komposisjon, rekvisitter, andre familiemedlemmer eller kanskje en spesiell aktivitet.

3. Hva er viktigst for helten din?

Disse bildene handler like mye om subjektet ditt som om deg. Vis frem personligheten deres og inkluder favorittingene deres i bildene, slik at du virkelig får frem hvem de er. Du kan ta med kjæledyrene deres, gjenstander som viser frem hobbyene eller talentene deres, eller ta et bilde av dem sammen med familien.

4. Vær kreativ med portrettbildene dine

Når du har bestemt deg for hva slags bilder du vil ta og hvordan du best kan få frem helten din sin personlighet, er det tid for å komme i gang med fotograferingen. Så lenge du har bestemt deg for komposisjonen og er kjent med kameraets moduser, kan du begynne å eksperimentere med portrettbilder som får helten din til å skinne.

Når du har fanget alle de beste sidene til favorittpersonen din på film, hvorfor ikke lage en flott fotopresang til dem? Du kan for eksempel lage en fotobok full av fantastiske øyeblikk fra fotoseansen deres, eller velge ut ett perfekt portrettbilde som du kan lage veggdekor av til både heltens hjem og ditt eget.

LAG HER

Kommentarer