Gruppefoto tips

Som om det ikke er vanskelig nok å ta bilde av en person – prøv å ta et bilde av rastløse, skravlende venner. Det kan være en utfordring å ta gruppe- og familiebilder, og derfor gir vi deg 8 enkle tips som hjelper deg på veien.

1. Vær kreativ når du komponerer bildet

 Gruppefoto tips vær kreativ

Når alle er samlet, kan du plassere hver enkelt person på en egen måte. Bruk stoler, vegger eller trappen. Skap variasjon med høyde og unngå perfekt oppstilling (gjesp). Alternativt kan du la alle sette seg ned slik de vil for å skape mer naturlig variasjon.

2. Zoom inn på ulike ting

Gruppefoto tips zoom

Alle bildene trenger ikke vise gruppen fra topp til tå. Zoom inn for å fokusere på ansikter, føtter eller hender. Det gjør at du kan fange noe av det som er unikt for gruppen. Naturlige bilder blir ofte best, så ta gjerne bilder når de ikke ser mot deg. På den måten får du garantert flotte gruppebilder.

3. Pass på at alle ansiktene vises

Gruppefoto tips ansikter

Lek med vinkler og avstander for å sikre at alles ansikter fanges opp av kamera. Husk å være oppmerksom på dem som ikke liker å stikke seg frem i gruppen. De prøver ofte å trekke seg tilbake.

4. Ta bilder fra ulike posisjoner

Gruppefoto tips vinkler

Stå på en stol (praktisk til store grupper) eller ta bilde fra bakkenivå. Du kan også ta bilde mens du står i en vinkel i forhold tll gruppen.

5. Ta gruppen med ut

 Gruppefoto tips utendørs

Det er tre gode grunner til å ta bilder ute. For det første er lyset bedre.. For den andre kan du velge mellom flere ulike bakgrunner. Og sist, men ikke minst, får du mulighet til å skape avstand mellom gruppen og bakgrunnen, noe som gir deg dybde til å blende ut bakgrunnen.

6. Ta mange bilder

Gruppefoto tips flere bilder

Jo flere bilder du tar, desto mer avslappet blir gruppen. Og dermed øker også sjansen for virkelig gode bilder.

7. Timingen betyr alt

Gruppefoto tips timing

Hold øye med gruppen så du vet nøyaktig når du skal trykke på utløseren. Alle grupper er forskjellige, men det finnes alltid et perfekt øyeblikk for å begynne å ta bilder – pass på og ta deg den tiden du trenger.

8. Smil og sørg for at det er MORSOMT!

Gruppefoto tips moro

Dette er det viktigste tipset. Gruppebilder har lett for å skape stress, ikke minst når det skal tas bilder av hele familien. Så smil, prøv deg på en vits og få gruppen til å slappe av før du tar bilder.

Nå er du klar. Alt du trenger for å ta flotte gruppebilder. Du finner flere tips og triks her, men akkurat nå er alt du trenger en unnskyldning til å arrangere en fest og samle venner og familie.

Kommentarer