Bruk av bilder

I en fotobok starter du med 26 sider, og boken må inneholde minimum 39 bilder. Velger du færre bilder, blir deler av boken tom. Du kan velge å ha opptil 314 bilder.

I vår digitale hverdag blir det tatt mange bilder, og det kan være vanskelig å velge ut hva type bilder en skal bruke i fotoboken. Bilder som er tatt i øyeblikket er alltid mer spennende enn oppstilte bilder. Fotografer minstemann når han spiser is, barna som hopper i bassenget eller familien som bestiller mat på restauranten.

Her er noen tips for bruk av bilder i fotobok:

  • Bruk variasjon av nærbilder og bilder tatt på avstand
  • Bruk bilder som er i like toner og stil på hver side
  • Pass på å ta vare på de gode smilene og øyeblikkene
  • Organiser bildene etter år, tema eller anledning på de ulike sidene
  • To gode bilder fra en situasjon kan være bedre en 10 halvgode
  • Husk at en ryddig bakgrunn ofte gir ro i bilder
  • Ta bilder av detaljer som skilt, arkitektur, menyer etc.

Fotobok

FotoBok

Få tips til hvordan du kan ta bedre bilder.

Bruk av design

Fotobok

Design er viktig for våre kunder, derfor legger vi vår sjel i å utvikle tidsriktig og flott design som passer til enhver anledning. Vi tilbyr ferdig designede fotobøker til enhver anledning som er utarbeidet av profesjonelle grafiske designere.

En ferdig designet fotobok betyr at vi har laget klar maler til ulike anledninger. Skal du lage en fotobok med bryllupstema, så finner du flere ferdigdesignede fotobøker fra den store dagen i vårt fotobokprogram. Det samme gjelder for ferietema, hvor vi har over 6 ferdigdesignede temaer.

Flere ulike design i fotobokprogrammet

Du finner tema som passer din fotobok til enhver anledning: bryllup, dåp, baby, ferie og natur er noen av mulighetene. Vi har over 20 forskjellige temaer du kan velge mellom, dette gjør det enkelt å finne det som passer best til dine minner.

Ønsker du designe din fotobok selv?

Visste du at du kan starte med en tom fotobok uten ferdige maler? Trykk på “Tilpass”-knappen” nede til høyre i fotobokprogrammet og vær din egen designer med et hav av muligheter! Velg blant hundrevis av bakgrunner, effektfulle cliparts og et mangfold av flotte rammer og border.

Designtips fotobok

Bruk bilder som bakgrunn, fremhev detaljene i bildet ved å forstørre dem, bruk en hel side til en personlig hilsen eller til historien bak bildet. Mulighetene er mange! Ta deg god tid, utforsk mulighetene og kos deg med å lage din personlige helt unike og personlige fotobok.

Bruk av tekst

I en fotobok kan du også legge inn tekst. I tekstfeltene kan du legge inn korte forklaringer eller ord, men du kan også velge å bruke et større område å skrive på. Hva med å gjengi et dikt eller en sang?

Husk at de minnene du har i dag blekner med tiden. Skriv derfor heller ned for mye enn for lite. Det er ofte tekstene som setter bildene i sammenheng og gjør fotoboken ekstra morsom å titte i.

Tekstbruk i fotobok

Bruk av rammer og dekor

Ved å aktivere “Tilpass”-knappen får du tilgang til et stort utvalg av flotte og morsomme cliparts som du kan legge inn på sidene i din fotobok. Lager du en fotobok med babytema, finner du søte figurer, dekor, og former som passer til både jenter og gutter.

Bytt bakgrunner, sett inn flere bilder per side og velg blant et stort utvalg av flotte rammer. Vi har utvidet utvalget med mer kreativ bruk av rammer til bildene dine. Vi har både hjerteform, oval form, frimerkekanter og mye mer!

Lykke til med din fotobok!

Fotobok

Kommentarer