Noen dager er bare helt fantastiske, – med inntrykk og opplevelser som du gjerne vil ta med videre i hverdagen og fremtiden akkurat slik som det kjennes der og da. I august hadde jeg er par sånne dager.

Vi var 4 “jenter” på fjelltur i Hardanger. Via Skjeggedal ovenfor Tyssedal gikk turen opp langs Trallebanen og innover fjellet til Trolltunga, et strekk på vel en mil. Det var en nydelig sensommerdag; Tørre fine stier, friske farger, solfylte vidder, vindstille og med en fabelaktig utsikt underveis og ved målet.

Det koster så lite å glede noen

Tidlig på dagen stod det klart for meg at denne dagen ville bli verdt å forevige i en fotobok. Heldigvis hadde vi med opptil flere kamera og det ble tatt mange bilder underveis. Særlig ved selve Trolltunga – et utsiktspunkt egnet til å ta pusten fra enhver. Og her sitter jeg noen uker senere og jobber med fotoboken – til de som var med og til meg selv. De andre har delt sine bilder med meg via fotoknudsen.no og jeg har gjort det lille som skulle til av redigering før jeg gikk i gang. Et av bildene var forresten et skikkelig blinkskudd – så fint at jeg valgte å bestille det som et lerret, ramme det fint inn og gi som en koselig overraskelse i hverdagen til den som var avbildet der. Det koster så lite å glede noen.

Blinkskudd fra jenteturen i en fotobok

En dag verd å forevige i en fotobok

Men det var fotoboken jeg tenkte å si litt om. For min del varierer det litt hvilken størrelse jeg velger, særlig fint synes jeg det blir ved valg av 30×30 eller 21×28. Jeg har ikke noen spesiell preferanse når det gjelder valg av omslag. Synes det blir fint både med stoff- og bildeomslag. Pleier å ha en gravering på forsiden eller tekst på bokryggen som sier noe om hva fotoboken handler om; en tur, en ferie, et tema eller annet.

Denne gangen valgte jeg 21×28, bildeomslag – både på forsiden og baksiden – og tittel plassert på bokryggen. Veldig fornøyd med resultatet. Blant alle de fine tema for en fotobok en kan velge mellom lander jeg ofte på “Design selv”. Dette er selvfølgelig en smakssak, og det er alltid gøy å prøve seg på litt forskjellinge varianter. Når disse valgene er gjort er det selve kosejobben som gjenstår; velge ut de rette bildene, komponere det på en fin måte side for side; velge antall bilder pr side og tilpasse størrelse på hvert enkelt bilde, sette sammen farger, prøve ut ulike bakgrunner og velge mellom alle de flotte effektene programmet åpner for å bruke. Denne gangen var det å lage boken som å gjenoppleve den nydelige fjellturen vi hadde. Da glemmer en lett at høsten har kommet og at en og annen regnbyge kan høres i kveldsmørket utenfor.

Fotobok – en gave som aldri slutter å gi

Bøkene jeg bestilte kunne hentes på Posten noen dager etterpå. Helt supert. Og i dag har jeg kunnet glede meg over å overraske en av turdeltakerne med denne boken som en bursdagsgave. Den gledet! Min erfaring er at slike gaver har en spesiell verdi for den eller de som får dem, og det gjør det ekstra kjekt å holde på med. Må også ta med at jeg har stor glede av den nye muligheten som har kommet nå med å dele prosjekter med andre slik at de som vil kan bestille selv. Helt supert. Ville spart meg for mye i fjor da jeg hadde laget et album etter et stort mesterskap og der var over 20 andre rundt om i Norge som gjerne også ville bestille. Nå kunne de gjort det selv.

Bestill din fotobok her!

Kommentarer