Å ta bilder av babyer kan være vanskelig. De er ikke gode til å være rolige, og de har sikkert ikke lært seg hvordan de skal posere. Men det er likevel viktig å dokumentere de første årene. De utvikler seg hver eneste dag og dette er noe du alltid kan kikke tilbake på. Det er heldigvis noen få enkle ting du kan gjøre for å sørge for at du får de beste resultatene med de søteste motivene.

1. Velg din stil

9-tips-vakre-baby-bilder-stil

Før du begynner å ta bilder, må du bestemme deg for en stil og hold stilen. Vær oppmerksom på forskjellen mellom portrettbilder og dokumentariske bilder. I tillegg: Hvis du velger hva du synes er viktig i hvert enkelt bilde blir det mye enklere å oppnå det.

2. Bruk tid på å observere

9-tips-vakre-baby-bilder-observer

Selv om det er en god ide å ta mange bilder slik at du vet at du får et perfekt bilde, skal du ikke bruke hele dagen på å ta bilder. Bruk tid på å observere de mindre detaljene, hvordan barnet beveger seg når det leker, hvilken posisjon barnet sover i og når de mest sannsynligvis kommer til å smile. Bruk dette til å fokusere fotograferingen til de beste mulige øyeblikkene.

3. Kommuniser

Ikke vær redd for å kommunisere med barn. Fang oppmerksomheten og få en reaksjon.  Konsentrasjonsevnen til et spedbarn er meget begrenset, så sørg for at du optimerer den tiden de kikker inn i kameraet.

4. Gå lavt

9-tips-vakre-baby-bilder-vinkel

Prøv å kom ned i barnets øyenhøyde. Dette gir bedre proposjoner og man unngår inntrykket av at du “ser ned på” barnet. Dette er en perfekt måte å få tilgang til barnets verden på like vilkår, og vise den verden som barnet opplever.

5. Vær kreativ med farger og bakgrunner

9-tips-vakre-baby-bilder-bakgrunn

Selv om barnet er stjernen i bildet, betyr det ikke at du ikke skal fokusere på miljøet rundt. Ved å matche farger, struktur og ved å legge til rekvisitter, kan du gjøre et standardbilde om til et vakkert kunstverk.

6. Ta kontroll over belysningen din

9-tips-vakre-baby-bilder-belysning

Selv om belysning kan være et personlig valg, er et enhetlig mykt lys som regel det beste når man tar bilder av et barn. Du kan vurdere å ta bildene i rom med store vinduer slik at du får mye naturlig lys. Hvis du tar utendørs bilder, utnytt de sene timer på dagen: “Den gyldne timen” der solen ligger nesten horisontalt på horisonten og lyset er varmt og jevnt, er et perfekt tidspunkt.

Hvis du blir nødt til å bruke blitz, sørg for at ikke blitzen treffer barnet direkte.  Hvis det er mulig så rett blitzen mot taket eller dekk den med en hvit plastpose, slik at lyset blir så mykt som mulig.

7. Kontroller blenderåpningen

Hvis du kan styre blenderåpningen på kameraet ditt, ikke gjør den så stor som mulig. Selv om det er sant at f1.2 eller f1.4 gir deg den drømmende grunne dybdefeltet, er det en risiko for at du ikke får barnets fjes i fokus. For å sikre at du får en god dybde på bildet så er det smart å gjøre blenderåpningen litt mindre.

8. Ta med andre mennesker

Selv om babyen er det absolutte fokuset i fotograferingen, kan du også bruke noe tid på å inkludere familie og venner i bildet. Dette gir mer “liv” til bildene dine og skaper også noen spesielle minner for de andre du er glad i.

9. Ikke glem detaljene

9-tips-vakre-baby-bilder-detaljer

Selv om barnet sovner, betyr det ikke at du ikke skal ta bilder. Dette er det perfekte tidspunktet du kan fange de detaljene som ikke er så enkelt å fange i andre øyeblikk.  Et nærbilde av babyens føtter, eller et bilde av hånden som holder i teppet gir variasjon til bildene dine.

Hvis du bruker disse tipsene, er vi sikre på at babybildene dine blir bedre (og søtere) enn noensinne.

Nå er du klar til å vise fram de vakre bildene dine på et vakkert bildeprodukt. Prøv å lag en fotobok med favorittene dine eller lage et interiørprodukt som du kan henge opp der hjemme.

Del bildene med oss på Facebook og Instagram ved å bruke emneknaggen #fotoknudsen slik at vi får se resultatet.

begynn å lage

 

Kommentarer