BE-97_Blog_AutumnInteriorTrends_header_EU

Selv om vi alle elsker sommeren, er det også deilig når høsten begynner å nærme seg og vi tilbringer mer tid hjemme. Høsten er den tiden på året da vi gjør små endringer for å få det koseligere hjemme, og med det i tankene har vi valgt ut de viktigste interiørtrendene denne høsten for å hjelpe deg igang. Fra dype og sterke farger til tropiske mønstre, finner du her 6 interiørtrender som interiørdesignerne er inspirert av denne sesongen.

Husk, farger er flott

Si farvel til grått og beige og hils marineblått, smaragdgrønt og dyp fiolett velkommen. Fargene skal nå være sterkere enn noensinne og juvelfarger står i fokus som de viktigste fargene denne høsten. Hvis du ikke har lyst til å male hele hjemmet ditt i sterke farger, kan du male en utvalgt vegg eller skaffe noen puter, tepper eller dekorative gjenstander, som for eksempel vaser, i sterke farger.

Gjør det selv.

Gjør interiøret mer spennende ved å lage og henge opp en skumplate som står i kontrast til fargene i omgivelsene.

Dekorer med tropiske blomstermotiver

Rosa og grønne nyanser har man kunnet se overalt i sommer og nå er tiden kommet for å ta denne trenden med hjem. Enten det gjelder tapeter, stoffer eller møbler, vil noen tropiske motiver umiddelbart gi liv til stuen din den kommende sesongen. Monstera-planter eller palmeblader er fortsatt det mest trendy valget, men du kan også sette en blomsterbukett på spisebordet for å få et element av denne trenden uten å gjøre store endringer.

Gjør det selv.

Ta et spennende bilde av en blomst eller noen planter og lag et interiørprodukt i plexiglass med dette bildet. Motivet vil passe godt sammen med blomstermønstrene du har hjemme og plexiglasset vil få fargene til å gnistre.

Dekorer med bøker

For å gi et sofistikert preg til hjemmet ditt på en enkel måte, kan du vise frem bøkene dine. Denne trenden er kommet for å bli og alt etter hvor mange bøker du har, er det det er kjempeenkelt å variere etter sesong. Du kan stable dem tilfeldig på peisen eller på en hylle, eller sette opp en bokhylle og fylle den med alle favorittbøkene dine. Du kan også sortere bøkene etter farge slik at de ser ekstra stilige ut.

Gjør det selv.

Gi denne trenden et personlig preg ved å vise frem fotobøkene dine. Les våre kreative tips om hvordan du kan vise frem fotobøkene dine, for flere gode ideer.

Velg mørkt tre

Gi hjemmet ditt en glamorøs retrostil med mørke møbler. Trenden med mørkt tre har vært tydelig hos interiørdesignerne i flere år, men denne sesongen vil den bli mer utbredt og enkel å gjenskape hjemme. Pløy deg gjennom de lokale gjenbruksbutikkene etter møbler og gjenstander i mahogni fra 50-tallet og du vil umiddelbart få et stilig hjem.

Gjør det selv.

Lag en komposisjon av retroinspirerte bilder som matcher retrostilen til de mørke tremøblene. Les våre tips om å lage retroinspirerte bilder for mer inspirasjon.

Invester i håndlagde tekstiler og keramikk

I vår teknologifikserte verden ser vi en stadig voksende interesse for håndlagde interiørprodukter. Keramikk og håndlagde tekstiler dominerer denne trenden og gjør det hjemmekoselig hos deg. Ta med deg lokale skatter hjem når du er ute på reise eller besøk gjenbruksbutikker for unike gjenstander som ingen andre har. Det er så fint når alle tingene dine har en unik historie.

Gjør det selv.

Lag et interiørprodukt i lerret med et rolig, vakkert motiv som passer sammen med de lune, håndlagde tekstilene.

Bruk metrofliser

Sementfliser på kjøkkenet og badet er en trend du bør satse på til høsten. Med klare, hvite fliser som bakgrunn kan du eksperimentere med andre trender og du får en flott kontrast til den mørkere fugemassen. Du kan velge mellom den klassiske metro-stilen eller være kreativ og legge flisene i ulike retninger og mønstre.

Gjør det selv.

Komplementer metro-flisene med et nærbilde i svart-hvitt på en aluminiumsplate. Denne kombinasjonen vil se spesielt elegant ut på badet eller på kjøkkenet, hvor sementflisene dine sannsyligvis også er plassert.

Hvilken interiørtrend er din favoritt for den kommende sesongen? Har du pusset opp i det siste? Vi vil veldig gjerne se hva du har fått til, så vis oss bildene dine med hashtagen #fotoknudsen. Du kan også inspirere venner og familie gjennom å dele denne bloggposten på sosiale medier ved å klikke på ikonene nedenfor.

Kommentarer