1. Lek med ulike vinkler

Unngå å bare ta bilder forfra. Bruk fantasien og ta bilder både ovenfra, nedenfra eller fra en vinkel. Dette gir spennende perspektiv, og gir bildene dine mer liv. Eksperimenter og ha det gøy.

Utnytt ulike vinkler

2. Gå nærmere – bokstavelig talt

Ettersom kameraet på mobilen som oftest ikke har like god zoom-funksjon som et digitalkamera, blir bildene best dersom du går så nært objektet ditt som mulig. Da unngår du skurrete og pixlete bilder. Selv om mobilkameraet ditt gir muligheten til zoom, gir dette ofte et dårligere resultat.

Gå nærme objektet ditt

3. Fang solstrålene

Hvis du er så heldig at du ser klare solståler, pass på å fang dem på best mulig måte. Velg et fokus som gjør at solstrålene faller innenfor det valgte motivets område. Test gjerne raskt med mobilen i ulike vinkler for å finne det beste utgangspunktet. Zoom inn på selve solstålen, og ta bildet (dette funker best med iOS og smarttelefoner).

Fang solstrålene

4. Velg et fokusområde

Forsøk å rett fokus på det mest interessant aspektet ved en bygning, heller enn å forsøke å fange helheten. For eksempel kan du, som på bildet under, fokusere på et spesiell utendørslampe. Denne type fokus gir muligheten til å ta bilder med mer atmosfære og sjel – bilder som passer perfekt til omslag på en fotobok.

Fokuser på en detalje

5. Lys, lys og mer lys

Dersom mobilen din ikke har innebygget blits-funksjon, ta bilder på godt opplyste steder. Er du innendørs, kan du stille lysene i rommet litt ekstra mot objektet ditt før dy tar bilder – og vipps så er resultatet et helt annet!

God belysning

Kommentarer