Mobil fotografi

Mobiltelefonen din har en helt klar fordel – du har den nesten alltid i nærheten. Det betyr at du får flere og bedre muligheter til å ta spontane bilder som skiller seg ut fra dem du tar medkamera. Følg tipsene nedenfor for å ta unike bilder med mobilen din!

1. Eksperimenter med ulike vinkler

Mobil fotografi vinkler

Ikke ta alle bildene forfra. Bruk fantasien og ta bilder  ovenfra, nedenfra eller i ulike vinkler. Dette kan gi spennende resultater. Kameraet på mobilen din har et litt mindre seriøst uttrykk sammenlignet med et ordentlig kamera, så gled deg over muligheten til å eksperimenemtere og leke deg med mobilkameraet.

2. Kom nærmere – helt bokstavelig

Mobil fotografi nærbilder.

Kameraet på mobilen din har ikke en ordentlig zoom, slik digitale kameraer har. Derfor må du gå nært opptil fotoobjektet for å ta nærbilder. Da unngår du også uskarpe bilder og tydelige piksler i bildet. Selv om du har en mobil som kan zoom inn digitalt, vil dette vanligvis føre til at bildet mister piksler.

3. Fang solstrålene

Mobil fotografi utendørs

Dersom du er så heldig at solen titter frem, bør du utnytte det til det fulle. Når du fokuserer, må du passe på at strålene faller på objektet ditt. Flytt mobilen raskt rundt for å finne ut hvilken vinkel som fanger det meste av solstrålene. Pek på mobilskjermen for å zoom inn på solstrålene (dette filtreres gjennom lyset) før du tar bildet. (Best med iPhone og Android-telefoner.)

4. Velg, ram inn og fokuser

Mobil fotografi fokus

I stedet for å ta bilde av hele bygningen, kan du fokusere på en fin detalj. For eksempel kan du velge å fokusere på en stilig vegglampe. Da får bildene ofte en koselig atmosfære – godt egnet til omslaget på en fotobok.

5. Lys, lys og enda mer lys

Mobil fotografi lys

Dersom mobilen ikke har innebygd blits, bør du prøve å ta bilder på godt opplyste steder. Dersom du er innendørs, kan du rette litt lys mot objektet og fotografere i vei – du vil se at resultatet blir mye bedre.

Vis at du ikke trenger et proft digitalkamera for å ta fine bilder. Vi håper at disse tipsene har inspirert deg til å ta enda flere bilder med mobilen din. Når du har tatt noen bilder du er ekstra godt fornøyd med, kan du bruke dem til å lage bildeprodukter som du kan henge opp hjemme for å  vise hvilken flink fotograf du er blitt.

Kommentarer