En mann og en kvinne som sitter sammen med ei lita jente og blar gjennom en fotobok

Så mange bilder, så mange enheter. Det er fantastisk at vi har så mange ulike måter å fange flotte øyeblikk på, men når bildene blir lagret på mange ulike steder kan det være vanskelig å finne dem når du skal lage fotobøkene dine. Med noen få enkle filbehandlingstriks og -teknikker får du orden i favorittøyeblikkene dine på en rask og trygg måte. Og du vil få mer tid til å fokusere på den morsomme delen av å lage fotobøker.

Hvor skal du begynne når det gjelder filbehandling? Sjekk ut de enkle guidene våre under for alt du trenger å vite om å skanne gamle bilder, endre navn på bildene dine, og lagre og ta sikkerhetskopier av bildene dine.

Slik håndterer du bildene dine

Et bilde av en åpen laptop med seks bilder på skjermen. Tre skarpe bilder er markert med grønne haker og to uskarpe bilder med røde kryss.

Har du noen gang begynt på en ny fotobok for deretter å oppdage at du ikke finner bildene du trenger? Følg denne enkle trinn-for-trinn guiden som hjelper deg med å sortere bildene dine, laste dem opp til én hovedenhet og ta sikkerhetskopier.

Les mer

Slik lagrer du bildene dine

Et bilde av en åpen laptop med seks bilder på skjermen. Det går en blå, prikket linje fra laptopen til en liten sky over den som innholder de samme bildene som på skjermen.

Ulykker kan skje. Laptopen din kan gå i stykker, eller du kan miste mobilen på vei til jobb. Men hvis du har tatt sikkerhetskopier av favorittbildene dine har du en ting mindre å bekymre deg for hvis du får problemer med teknologien. Sjekk ut denne bloggposten for tips om å ta sikkerhetskopier og organisere bildene dine på en trygg måte.

Les mer

Slik navngir du bildene dine

Et bilde av ei lita jente i rosa regnfrakk som står på en regnfull sti. Bildet er innrammet av et datavindu med et filnavn i øverste høyre hjørne.

Hvis du gir nye navn til bildefilene dine etter et konsekvent navnesystem blir det mye enklere å finne igjen bildene på enhetene dine. Det kan virke tidkrevende å endre alle disse detaljene, men det er mye enklere enn det høres ut som. Bare følg disse trinnene for å få ryddige og velorganiserte bildefiler.

Les mer

Slik grupperer du bildefilene dine

Fire bilder i et åpent datavindu med tre ikoner på høyre side av en ballong, en etasjekake og en kalender med et hjerte.

Hvis du grupperer bildene dine etter nøkkelord og tagger blir det mye enklere å lage tematiske fotobøker. Slik innarbeider du filgruppering i arbeidsflyten din. Og hvis du ikke har en egen arbeidsflyt når du fotograferer kan du sjekke ut eksemplet i bloggen vår for å komme i gang.

Les mer

Slik skanner du gamle bilder

Et bilde av en åpen laptop med et bilde av et barn som leker i snøen på skjermen. Det står en kopi av dette bildet med en blå ramme bak laptopen.

Hvis du har flere esker fulle av gamle bilder fra tiden før alt ble digitalt eller en samling av gamle minner som du har lyst til å ha med i fotobøkene dine, får du her noen tips om hvordan du kan skanne og lagre favorittminnene dine.

Les mer

Kommentarer