hvordan lage et julekort

Lag noe mer personlig til peishylla til venner og familie denne jula med personlige julekort.

Å lage ditt eget personlige julekort er like enkelt som å synge Rudolf er Rød på Nesen. Bli inspirert av stegene nedenfor og lag noe som bare kunne ha kommet fra deg. Vi har over 60 nye julekortdesign, med over 100 å velge fra totalt – se alle sammen på vår julekortside.

Uansett hvilket design du velger, har du full kreativ kontroll. Bakgrunner, clipart, rammer, uansett hva du kan tenke på – du kan gjøre det personlig.

Steg 1 – Velg det perfekte bildet til julekortet

hvordan lage et julekort velg et bilde

Det beste er å starte med å bestemme hvem du skal sende kort til. Er det familie, venner eller kanskje kolleger? Når du har bestemt deg, velg et bilde som passer bra til dem. Det kan være noe tullete, et julemotiv eller noe mer formelt.

Let gjennom mobilen eller datamaskinen din og se hva du kan finne. Dersom du ikke finner noe, så kan du planlegge en fotoshoot. Les bloggen vår for med forslag til julekort for noen unike ideer.

Uansett hva du velger, er det viktigste å sørge for at bildene passer godt sammen.

Steg 2 – Velg julekort

Etter du har bestemt deg for bildene dine, er det på tide å velge det perfekte julekortet for å vise dem bort. Her er tre tips for å hjelpe deg med å velge det rette:

hvordan lage et julekort velg et kort

Velg et design til julekortet:

Et godt utgangspunkt for å velge det rette kortet er å se på våre forhåndsvalgte design. Prøv å velge et tema som passer inn med bildet du bruker. Det kan være et stilrent design om det er et formelt bilde. Eller kanskje et søtt design dersom du bruker et hyggelig bilde av familien.

Velg en orientering:

Dersom det er ett bestemt bilde du absolutt vil ha på kortet ditt, vil du kanskje velge kortets orientering først, og så se på design som vil passe bra sammen med det. Velg landskap, portrett eller firkantet, og husk at som en tommelfingerregel at firkantet passer bra til alt.

Velg en korttype:

Det er også et par korttyper å velge blant – enkelt eller dobbelt kort.  Alt avhenger av hvor mye tekst du vil legge til, og hvor mange bilder du har. Enkle kort har plass til ett bilde på forsiden (eller flere mindre bilder i en collage). Og med et dobbelt kort kan du ha bilder på forsiden og inni (du kan bruke collager også). Doble kort har også alltid plass for en trykt eller håndskrevet festlig hilsen på innsiden.

Dersom du føler deg ekstra kreativ, så kan du designe ditt eget personlig julekort fra bunnen av! Velg blant våre clipart, bakgrunner og rammer for å lage ditt eget julekort.

Steg 3 – Gjør julekortet ditt personlig

hvordan lage et julekort personliser det

Nå er det på tide å virkelig gjøre julekortet ditt personlig. Lek deg med clipart, bakgrunner, rammer, skrifttyper, størrelse og farge på skrift for å legge ditt preg på kortet.

Hva med ordene? Du kan legge til tekst, eller om du vil kan du la feltet stå åpent slik at du kan skrive en hilsen for hånd. Dersom du trenger litt inspirasjon om hva du skal skrive, les bloggen vår for ideer om hva du kan skrive i julekortet.

Det er alt du trenger for en personlig jul! Husk, kort kommer i pakker på 10 med konvolutter inkludert, så de er klare til å sende. Lett og enkelt.

Lag et julekort

Vi vil gjerne se hva du har lagd, så del julemiraklene dine på våre sosiale kanaler ved å bruke #minfotoknudsen eller se vårt galleri for inspirasjon. Ha det gøy!

Kommentarer