Å lage sin egen veggdekor er kanskje den aller beste måten når du ønsker et helt personlig preg i favorittrommet ditt. For å kunne gi deg de aller beste tips og ideer til hvordan du selv lager den, spurte vi vår gode venn, Frida Ramstedt fra Skandinavias ledende interiørblogg. Så her deler hun sine beste tips med deg om hvordan du kan få et elegant preg hjemme.

Vil du ha noe hjemme hos deg selv som er helt unikt og noe som ingen andre har? Ta bildene dine selv! En veggdekor er den perfekte måten å gi liv og personlighet til en kjedelig vegg. Bruk egne bilder. Nå kan du laste opp bildene i fotoknudsen sin app og lage flotte kunstverk på aluminiumsplate, lerret, skumplate eller plexiglass – alle i en rekke forskjellige størrelser.

Ideer til veggdekor

Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror, å skulle lage sin egen veggdekor. Jeg har laget min egen veggdekor i samarbeid med fotoknudsen. Nå oppfordrer jeg også deg til å bruke fantasien for å lage dine egne unike motiver.

Forstørre barnetegninger

La de minste i familien lage sine egne kunstverk. Ta bilder av tegningene deres med mobilen, forstørr dem og overfør dem på lerret. Fordi dette materialet tåler en støyt , passer det også ekstra godt i barnas lekerom.

Modell for en dag

Lag din egen veggdekor ved å ta bilder av deg selv eller venner med fokus på former og linjer. Synes du det er vanskelig å ta selvportretter? Inviter vennene dine til en “fotodate” på et sted med interessant bakgrunn – en grov betongvegg, en flott husfasade eller en gammel fabrikkbygning. Tips! Ta bildene utendørs i naturlig lys. Lek med konturer og skygger og gjør om bildene til svart-hvitt i fotoknudsens nettbaserte designprogram.

Tenk smått for stort resultat

Hvis du ikke har en nydelig utsikt i nærheten, tenk i det små! Lek med kameraet som om det var et forstørrelsesglass i ditt eget hjem. Du vil bli overrasket over hvor mye det er som plutselig blir til et flott kunstverk når du leker med teksturer, mønstre, former og linjer. Her har jeg fotografert konturlinjen på favorittstolen min. Kan du gjette hvilken det er?

Ta bilder av farger, ikke bare former

Tenk deg at bildet skal gi farge til hele rommet. Hvor finner du fargene du ønsker deg? Se etter farger som matcher interiøret ditt når du er ute. Bruk plexiglass for å få ekstra dybde i detaljerte bilder, og du får samtidig en fantastisk finish som kan få hva som helst til å se ut som et eksklusivt kunstverk.

Lag en fotovegg hjemme: tekniske tips!

Matt eller blank?

Med en matt finish unngår du refleksjoner på veggdekoren og du fremhever samtidig subjektet i bildene. En blank overflate sørger for ekstra dybde i bildene.

Jo større bilde, jo lettere materiale

Jo større bildet som skal fremkalles, jo lettere materiale anbefales. Da er skumplaten fra fotoknudsen helt perfekt når du skal skape et stort blikkfang i rommet.

Veggdekor på barnerommet

Fotolerret på ramme er perfekt på barnerommet, et sted det ofte kan gå litt vilt for seg. Unngå å ramme inn barnebilder med glass i rom der de søte små får utfolde seg.

Lag variasjon med fotoplakater

Du kan endre veggdekor etter årstidene, akkurat som du gjør med tekstiler. Det er enkelt å bytte ut innholdet i rammen din for å matche årstid eller fargen du har på gardinene.

Hvitt + glass = grønt

Husk at rammen du velger kan påvirke bildenes fargegjengivelse når bildet henges opp på veggen. Skal du ramme inn et bilde med mange hvite områder blir det som regel best i sort/hvitt på skumplate. Fordi glass inneholder jern, virker ofte glassrutene i bilderammen grønne.

Takk til Frida Ramstedt for hennes ekspertinnsikt i hvordan lage sin egen veggdekor og for hennes beste ideer til veggdekor. Les flere interiørtips fra Frida Ramstedt på https://trendenser.se/. Kjenner du inspirasjonen alt? Gå rett til redigeringsprogrammet for veggdekor og start med ditt neste kunstverk nå!

Kommentarer