I dag vil jeg gjerne snakke om hvordan å ta bilder i solen. Jeg har alltid syntes at solrike dager gir nydelige bilder, men det å faktisk ta dem kan være litt utfordrende. Jeg har derfor laget en liten guide til dere med mine fem beste tips:

1. Lag silhuetter

Plasser solen bak det som du ønsker å ta et bilde av, og skap en mørk innramming av motivet. Du kommer til å miste detaljene i motivet, men samtidig får du fremhevet motivets form.

Lag silhuetter i sollyset

2. Bruk blits

Ved bruk av blits får du fylt ut skyggene som dannes på motivet ditt når solen er i bakgrunnen. Dette gir deg et fint og lyst sommerlig uttrykk.

Bruk blits når du fotograferer i sollys

3. Skap lysreflekser

Når du tar bilder mot solen så vil den reflekteres i linsen i kameraet ditt, og skape unike former og farger. Disse lyse, fargede sirklene kan gi god effekt i bilder.

Skap lysrefleksjon i bildet

4. Lek med skygger

Let etter interessante skygger som forteller noe om omgivelsene. Lange, mørke skygger kan gi et veldig dramatisk uttrykk!

Bruk skyggene i bildet ditt

5. Fang refleksjoner

Sollys gir intense refleksjoner, så forsøk å ta bilde av motivet ditt som viser refleksjonene i vann, på en vindusflate, eller til og med i metall.

Fotografering i sollys

Med disse nye tipsene er det på tide å gå ut og fange noen utrolige øyeblikk. Og om du ikke får det perfekte bildet på første forsøk, så er det bare å fortsette – jeg lover at du når det til slutt!

Megan

Kommentarer