Bryllup, fødsel, store jubileer – livet er fullt av fantastiske begivenheter. Når du vil feire noe helt spesielt, trenger du fotoboken til å yte begivenheten rettferdighet. Denne guiden gir deg enkle tips til hvordan du kan lage en fotobok fra fotoknudsen for å markere en viktig milepæl, og i tillegg ser du hvordan  du kan gjøre  boken til en del  av selve feiringen. 

La designet på fotoboken stå i stil med temaet for anledningen.

La farger og stemninger fra anledningen vises gjennom fotoboken. I bryllupsfotoboken kan du la  fargene fra den store dagen  gjenspeile seg i bakgrunner og clip-art.  Du kan bruke blomsterarrangementene som inspirasjon eller fargene på kjolene til brudepikene. I babyboken kan du bruke babyshoweren eller babyværelset til å hjelpe deg med å velge fargeskjema til fotoboken din. 

Når du jobber med designet, bør du også tenke gjennom hva slags stil babybildene eller bryllupsbildene dine har. Like viktig er det å tenke gjennom stemningen på den spesielle begivenheten når du lager fotoboken. Til et bryllup i tradisjonell stil kan du legge et skinnomslag til albumet ditt og bruke seriffer til titler og bildetekster. Hvis den store dagen din var litt mer uformell og mer som en fest, kan du la dette skinne igjennom med fargebobler og designelementene. 

Hurtigtips: Vær alltid konsekvent når det gjelder design. Når du har valgt en stil, hold deg til den gjennom hele boken for å gi den et profesjonelt inntrykk. Du finner flere tips fra designerne våre i denne guiden. 

Gjør fotoboken din interaktiv

I stedet for bare å markere den spesielle begivenheten med en fotobok i etterkant, kan du også gjøre fotoboken til en del av selve festdagen. Til bryllupsmottakelsen kan du lage en gjestebok i forkant av den store dagen. Fyll den med bilder av deg og din tilkommende og la noen sider være tomme. Så kan du sette boken på et bord under mottakelsen slik at gjestene kan skrive noen gode råd og ønsker for livet som mann og kone.

Du kan også lage en bursdagsfotobok som gjestene kan fylle ut eller lage en bok til en babyshower der folk kan skrive hilsener som barnet ditt kan lese når han eller hun blir større. 

Hurtigtips: Med tanke på sluttresultatet fungerer “sharpies” eller en lignende type markeringspenn best. Vær oppmerksom på at kulepenn ikke fungerer så godt på disse sidene.

Lag flere eksemplarer av fotoboken din fra begivenheten som en gave

Dette er en flott ide for bryllupsfotobøker og babybøker. Du kan gi bryllupsgjestene en fotobok som takk for at den store dagen gikk av stabelen uten noen vanskeligheter. Og besteforeldrene vil bli kjempeglade for et eksemplar av det vesle barnebarnets babybok.

Årbøker er også en gave som det ligger omtanke bak. Når nyttårsaften står for døren, kan du lage eksemplarer til alle vennene som gjorde året minneverdig.

Hurtigtips: Begynn bryllupsfotoboken eller årboken med en kort takkehilsen. Og i babyboken kan du skrive en liten hilsen til besteforeldrene fra ungen din. 

Legg tekst til fotoboken din fra den store begivenheten

Når du legger titler og bildetekster til fotoboken din, bidrar det til å fortelle mer av historien din, så når du har laget et sideoppsett til bildene dine, kan du begynne med å legge tekst til bildene. 

I bryllupsfotoboken kan dere beskrive hva dere begge følte i et bestemt øyeblikk. Du kan legge viktige tall og milepæler inn i babyboken, som for eksempel fødselsdato, tidspunktet for fødselen og fødselsvekten ved siden av babybildene. Hvis du lager en årbok, kan du fylle den ut med alle nyttårsforsettene du forsøkte å følge i året som har gått, og skrive ned de nye for året som kommer. 

Hurtigtips: Hvis du ikke kommer på noe å si i bildetekstene, kan du i stedet bruke sitater eller sangtekster. Dette kan fungere som et flott tillegg til et bryllupsalbum fordi du kan legge til ekteskapsløfter, bruddstykker av talene eller en tekst fra sangen til brudevalsen.  

Lag en fotobok i instagram-stil

Å gjengi instagram-feeden din i en fotobok er en veldig enkel måte å lage en årbok på. Ved å bruke feeden din som et utgangspunkt, kan du være sikker på at du har fått med deg alle favorittbildene dine, og i tillegg vil de være i kronologisk rekkefølge.

Du kan også lage en bryllupsbok med litt hjelp fra gjestene dine. I forkant av den store dagen kan du gi alle sammen en hashtag de kan bruke for bildene de poster på instagram. Når du er klar til å lage fotoboken din, søker du rett og slett på instagram etter den aktuelle taggen og plukker ut noen av favorittene dine og legger dem ut i et rutemønster.  

Hurtigtips: Instagram kan komprimere bildefilene dine, slik at hvis du tar dem direkte fra feeden til en person, er det best ikke å forstørre bildene i fotoboken. Å forstørre mindre bilder kan gå utover kvaliteten, og du vil se en advarsel i programmet om bildet ditt vil se dårlig ut på trykk. For å unngå dette kan du lage et mønster av bilder i mindre målestokk.

Enten du ønsker å vise frem bildene av den lille babyen din, bursdagsbilder fra milepæler eller bildene fra bryllupsdagen din, vil du ha massevis av fantastiske ideer til hvordan du kan begynne å lage fotoboken din fra fotoknudsen. 

Hvis du trenger noen ekstra ideer til å komme i gang med det neste prosjektet ditt, kan du sjekke ut våre siste serier med guider. De dekker alt fra design-inspirasjon til tips til hvordan du kan fortelle en historie.

begynn å lage

Kommentarer