10 morsomme førjulsaktiviteter med venner

Av Fotoknudsen 30. oktober 2023

Julen er den beste tiden på året, og en perfekt tid for å samle sammen gode venner for å ha det gøy sammen. Alt fra å gå på skøyter på isen til en morsom karaoke-kveld, her er ti morsomme festaktiviteter for å lage ‘vennejulen’ til en fest de aldri vil glemme!

Julen er den beste tiden på året, og en perfekt tid for å samle sammen gode venner for å ha det gøy sammen. Alt fra å gå på skøyter på isen til en morsom karaoke-kveld, her er ti morsomme festaktiviteter for å lage ‘vennejulen’ til en fest de aldri vil glemme!

1. Frem med julepynten

Å pynte til jul hjemme er mye morsommere sammen med gode venner. Sett juletreet på plass, hent frem kranser og dekorasjoner fra loftet og sett stemningen med julemusikk i bakgrunnen! Fyll gjerne på med god mat og drikke for å holde energinivået oppe. Dette er julens hyggeligste vennekveld!

2. Planlegg juleshopping med venner

Det er veldig koselig å gå i butikker og på julemarkeder på jakt etter spesielle gaver til familie og venner. Og enda hyggeligere blir det å gå sammen med gode venner, med koselige kaffepauser og mye latter. Og shoppingen trenger ikke være over når dere kommer hjem! Stikk hodene sammen over et glass gløgg og hjelp hverandre med å designe noen nydelige fotobøker som gave til venner og familie – og lån gjerne bilder av hverandre som også kan være med!

3. På med skøytene

Enten du øver på nye piruetter eller bare kaver rundt for å holde deg på beina, ingen vennejul er komplett uten en tur på skøyteisen. Husk votter og lue, og ikke glem å varme deg med en kopp varm sjokolade og den gode gamle latteren over ferdighetene dine (eller mangelen på) på isen!

4. Inviter til innpakningsfest

Det kan ta sin tid å pakke inn alle de fine julegavene du har kjøpt, så hvorfor ikke samle gode venner og gjøre det sammen? Be vennene dine om å ta med noen pene bånd og ruller med gavepapir – til gjengjeld stiller du med mat og drikke. Jobben blir gjort på kort tid og det blir garantert en festlig stund med mye gøy underveis!

5. Slå dere løs med en karaokekveld

Hvorfor ikke samle bestevenner til en koselig kveld med jule-karaoke? Om det er ‘bjelleklang’ eller julens nyeste popchart-hits, dette er en perfekt tid for å synge de kjente klassikerne av full hals. Varm opp med litt gløgg og tenn noen lys for å sette stemningen!

6. Skriv julekortene sammen

Det er jo tanken som teller, og hva er vel bedre enn å sende et nydelig julekort til familie og venner? Samle gode venner for å skrive hyggelige julekort sammen, holde hverandre med selskap og inspirere hverandre til å skrive noen ekstra fine hilsener. Og for å gjøre det ekstra personlig, hvorfor ikke bruke bildene dine til å lage flotte julekort som familie og venner gjerne setter på peishyllen ved siden av julestrømpene?

7. Inviter til spleisefest

Samle gode venner til spleisefest. Når hver gjest tar med seg litt god julemat får du et herlig julebord på kort tid. Sett opp en gruppechat så ikke alle kommer med samme retten. Husk også på å ha litt varm gløgg og pepperkaker på lur…

8. Arranger en kveld med julefilm

Alt fra Alene hjemme til Elf, julen er virkelig tiden for de koseligste filmene. Hvorfor ikke samle venner til en filmmaraton, dag og natt, hvor hver person får velge sin favorittfilm. Kle dere ut som favorittkarakteren for å heve filmstemningen med mange hakk! Og ikke glem å fylle opp skålene med julegodt, varm sjokolade og kanelpopcorn, eller?

9. Stress ned med en spa-dag

Mye planlegging, shopping og julebord kan også være ganske stressende. Så hvorfor ikke samle gode venninner for ren nytelse på spa? Unn deg selv en manikyr, massasje eller ansiktsbehandling og la kropp og sjel hente seg inn igjen til den store dagen, julaften. Tenk på det som en julegave til deg selv. Og hvis noen spør, bare si at du har brukt dagen på shopping.

10. Hemmelig julenisse

Å gi gaver er en av julens store gleder, men de trenger ikke bare være til familien! Inviter til en hemmelig nissekveld, hvor alle vennene får velge et navn de vil kjøpe en morsom gave til. Hovedmålet er å sørge for at ingen vet hvem som har kjøpt hvilken gave, noe som betyr at gavene kan være så morsomme og dumme som de bare vil. Alt fra kopper med morsomme bilder, til tilfeldige gjenstander som får dem til å skrike av latter. En hemmelig julenisse er perfekt for enhver vennefest!

Uansett hvordan du velger å feire jul med vennene dine, husk å ha mobilen/kameraet i nærheten for å fange ethvert morsomt krumspring fra vennene dine. Hvem vet, kanskje du til og med får noen klassiske bilder du kan ha på neste års julekort!