12 av de mest romantiske byene i Europa

Av Fotoknudsen 15. januar 2024

På jakt etter en storbyferie i Europa for en romantisk valentinsdag? Sjekk vår oversikt over Europas 12 vakreste byer og gjør deg klar for et romantisk eventyr fylt med kjærlighet.

Julefeiringen er blitt et fjernt minne og sommerens begivenheter lyser i horisonten. Mange europeiske destinasjoner er bare en flytime eller to unna, så glem vinteren og ta din kjære med på en europeisk storbyferie. Vi har håndplukket 12 romantiske byer i Europa som bare oser av romantikk. Så pakk ned kameraet, bestill overnatting og gjør deg klar.

De mest romantiske byene i Europa

Om romantikken blomstrer i pittoreske gater, koselige tavernaer eller i et fantastisk naturlandskap, mange av Europas byer kan by på romantiske omgivelser. Fra Venezias ikoniske kanaler til Islands varme termalbad, finn den byen som passer best til din kjærlighetshistorie.

1. Venezia, Italia

Venezia er en av Europa vakreste byer og byr gjerne på mer enn romantiske kanalturer i berømte gondoler. Med sine labyrinter av trange gater og kanaler, sjarmerende restauranter og et vell av kulturskatter, er det rom for mange uforglemmelige øyeblikk. Vandre langsomt gjennom de pittoreske smugene, nyte den majestetiske utsikten fra Ponte Rialto og ta en rolig dagstur til den fargerike Burano-øya.

Vårt beste reisetips i Venezia: Ønsker du å slippe folkemengder? Besøk den skjulte perlen, Dorsoduro-distriktet, for en roligere, mer lokal side av Venezia, rik på kunst, kultur og fantastisk lokal mat.

2. Lisboa, Portugal

Sjarmerende Lisboa. Bruk dagene til å utforske de gamle, men fargerike nabolagene der de melankolske fado-tonene en gang fylte gatene, og besøk Lisboas verdensberømte restaurant-terrasser som sørger for en perfekt romantisk aften under stjernene. Og enda bedre, for byen er en herlig oase selv midt på vinteren med behagelig milde temperaturer.

Vårt beste reisetips i Lisboa: Ta en tur med den ikoniske trikk 28, som kjører langsomt gjennom byens pittoreske gater, en reise som garantert gir flotte fotomuligheter.

3. Praha, Tsjekkia

Prahas eventyrlige arkitektur og pulserende historie gjør den til et romantisk eventyr for både unge og gamle. Besøk det gamle bytorget, ta en spasertur gjennom de barokke hagene i Malá Strana, og føl den romantiske atmosfæren i skyggen av Praha slott. Byens miks av historie og skjønnhet skaper en magisk atmosfære som er vanskelig å slå.

Vårt beste reisetips i Praha: Nyt en rolig båttur på Vltava-elven og få et annet perspektiv på Prahas majestetiske skyline.

4. Wien, Østerrike

Wiens keiserlige storhet og rike kulturarv byr på det perfekte bakteppet for en romantisk storbyferie i Europa. Besøk det majestetiske Schönbrunn-palasset, ta en vandringstur gjennom de historiske gatene i Innere Stadt, og nyt byens klassiske musikkarv. Wiens elegante kaffehus og pulserende kunstscener gir den et ekstra romantisk preg.

Vårt beste reisetips i Wien: Ønsker du litt eventyrlig atmosfære? Ta en tur med hest og vogn rundt Ringstrasse, innhyllet i byens keiserlige sjarm.

5. Roma, Italia

Fra bortgjemte piazzaer til gamle ruiner, Roma byr på uendelige muligheter for romantiske overraskelser. Kos deg med nydelig italiensk mat i en stemningsfull trattoria og ta en tur gjennom de gamle bygatene. Nyt verdens beste gelato og omfavn La Dolce Vita. Roma er et like vakkert reisemål hele året og februar byr på milde temperaturer, perfekt for å utforske de historiske gatene.

Vårt beste reisetips i Roma: Besøk Romas mindre kjente nabolag, Monti, gjennomsyret av bohemsk sjarm med alle sine vintagebutikker og kunstneriske restauranter.

6. Gent, Belgia

Gents middelalderarkitektur og rolige kanaler har lenge vært et romantisk reisemål for par som ønsker en fredelig europeisk storbyferie. Denne sjarmerende flamske byen, med sine eiendommelige gater og historiske landemerker som Old St Elizabeth Beguinage, er perfekt for de som søker en magisk ferie med minimal folkemengde og maksimal romantikk.

Vårt beste reisetips i Gent: Ta en skumringstur rundt Gravensteen-slottet, hvor de eldgamle steinene og vannveiene livner til under kveldslyset.

7. Ljubljana, Slovenia

Ljubljana, Slovenias hovedstad, er en skattekiste av romantiske opplevelser. Dens eventyrbroer, fantasktiske utsikt over elvene, pulserende kafékultur og slottet med utsikt over byen, gjør den til et idyllisk reisemål for en romantisk helg.

Vårt beste reisetips i Ljubljana: En utflukt til den idylliske Bled-sjøen for en romantisk dag ute er et must-do i Ljubljana. Nyt en naturskjønn spasertur, en rolig båttur, eller bare slapp av med en kaffe og tradisjonelt bakverk i vakre omgivelser.

8. Budapest, Ungarn

Budapest sjarmerer øyeblikkelig med sin fantastiske utsikt over Donau og sine ikoniske termalbad. Tilbring en dag med å utforske byen: Vandre over Kjedebroen, utforsk det vakre Buda-slottet og fordyp deg i byens berømte termalbad for en avslappende opplevelse. For et hint av natur, Margaret Island er et fredelig tilfluktssted med sine vakre stier.

Vårt beste reisetips i Budapest: Besøk Fiskerbastionen ved solnedgang for en fantastisk panoramautsikt over byen, for så å avslutte kvelden med cruise på Donau for en spektakulær utsikt over en vakkert opplyst by.

9. Dubrovnik, Kroatia

Dubrovniks sjarm ligger i de gamle bymurene og den fascinerende utsikten over Adriaterhavet. Rusle gjennom den ikoniske gamlebyen, nyt fersk sjømat og den romantiske atmosfæren til stedet på listen til UNESCOs verdensarv. Byens fantastiske arkitektur og sjarmerende kyst gjør den til et paradis for kjærestepar.

Vårt beste reisetips i Dubrovnik: For en helt unik opplevelse, ta taubanen opp til Mount Srđ i skumringen og se en opplyst by med havet som glitrer i måneskinnet.

10. Edinburgh, Skottland

Med sin historiske sjarm og naturskjønne landskap er Edinburgh det perfekte romantiske reisemål. Byens rike historie, fantastiske arkitektur, sitt berømte Edinburgh Castle og de skotske åsene, skaper en helt spesiell atmosfære. Utforsk gamlebyens brosteinsbelagte gater og nyt sjarmen på de tradisjonelle skotske pubene.

Vårt beste reisetips i Edinburgh: Klatre opp til Arthur’s Seat for panoramautsikt over byen, ekstra magisk ved soloppgang eller solnedgang, og nyt roen borte fra byens pulserende liv.

11. Reykjavik, Island

Reykjavik, kjent for sitt dramatiske landskap og ville sjarm, byr på en miks av eventyr og romantikk. Byen er inngangsporten til mange naturlige underverker som nordlyset, den blå lagune og den gylne sirkel. Den kompakte størrelsen gjør byen perfekt for små utflukter og bilturer.

Vårt beste reisetips for storbyferie i Reykjavik: Omfavn den islandske tradisjonen med å slappe av i et geotermisk basseng, ekstra eventyrlig under nordlyset, hvis du er heldig. Den Blå Lagune er Islands mest kjente termiske attraksjon – husk å bestille i god tid!

12. Paris, Frankrike

En liste over Europas mest romantiske byer vil aldri være fullkommen uten Paris, kjærlighetens ubestridte by. Tilbring en drømmehelg med croissanter og café au lait på en sjarmerende kafé, spaser hånd i hånd langs Seinen, eller beundre skattene i Louvre. Byens miks av unik kultur, ikoniske landemerker og kulinarisk fortreffelighet skaper det perfekte bakteppe for en romantisk ferie.

Vårt beste reisetips i Paris: Nyt en piknik i Luxembourghagen eller ta en båttur på Seinen med unik utsikt over byens historiske landemerker.

Drømmer du allerede om å reise? Del denne bloggen på sosiale medier ved å bruke ikonene nedenfor, så sender du samtidig et hint til din kjære. Og når du har besøkt din romantiske favorittdestinasjon, ta vare på minnene for alltid i en nydelig reisefotobok.