Fotobok under en time

Tett timeplan, lange dager på jobben og ikke mye tid for oss selv betyr at det er enkelte ting vi ønsker å gjøre som sjelden blir gjort – som for eksempel å rydde opp i bildene våre. Men slik trenger det ikke å være! Vi har laget en praktisk veiledning for å vise deg hvordan du kan få til en fotobok på under en time, og vår innholdsspesialist Liz deler her sine råd og tips med deg.

 

Trinn 1: Planlegg fotoboken (5 minutter)

Jeg anbefaler at du tenker ut et tema for fotoboken din, som for eksempel en av dine siste reiser, et år med bilder eller en spesiell fest (boken min dreide seg om ferien jeg hadde i Portugal). Deretter bestemmer du formatet på boken, og hvor mange sider den skal ha. Jeg valgte en av favorittene,  Nemlig Fotobok Liggende L med 24 sider.

Fotobok under en time 1

 

Trinn 2: Legg bildene i en mappe på datamaskinen (25 minutter)

Dette er et viktig punkt, som tok meg nesten halvparten av tiden. Overfør bildene fra mobiltelefonen eller kamera til datamaskinen. For Android-brukere kan de lastes ned fra Google Photos, mens iPhone-brukere kan gjøre det samme fra iCloud. Samle så det du måtte ha fra WhatsApp eller kamerarullen ved å koble mobiltelefonen til datamaskinen ved hjelp av en USB-kabel. Etter at du har overført bildene er det lurt å samle dem i en felles mappe på datamaskinen, slik at du har dem samlet der.

Fotobok under en time 2

Tips: Koble ditt digitale kamera til datamaskinen slik jeg gjorde det med mobilen min.

 

Trinn 3: Legg bildene inn i boken (10 minutter)

Last ned fotobokprogrammet dersom du ikke allerede har gjort det, og tenk på hvordan du vil ordne bildene.Jeg fant ut at manuell utfylling gikk raskere enn automatisk, og jeg likte å ha full kontroll. Ordne sidene i boken kronologisk eller etter stil og farge på bildene, for da er det raskere og enklere å velge bilder for hver side. Bruk deretter de automatisk utfylte bilde- og tekstoppsettene, eller bruk valgene under fanen “Side”, så kan du enkelt bruke de oppsettene du ønsker.

Fotobok under en time 3

Tips: Tenk på hvor mange bilder du må arbeide med kontra sider, og velg oppsettet ditt basert på det

 

Trinn 4: Utform boken (15 minutter)

Selv om det tok litt lengre tid, kunne jeg ikke motstå fristelsen til å pynte på sidene med cliparts og bakgrunner. Bruk et minutt eller to til å se på valgene under fanen “Sett inn”. I og med at boken min handlet om badeferie i Portugal, valgte jeg en grønn og trendy fargebakgrunn og strand-cliparts fra temaet “Reiser”.

Fotobok under en time 4

Tips: Gjør det enkelt og velg bare ett eller to elementer gjennom hele boken

 

Trinn 5: Forhåndsvisning og bestilling (5 minutter)

Når du er ferdig med boken kan du enkelt legge den til bestilling ved å trykke på «Bestill»-knappen nede til høyre. Du kommer da til nettsiden vår hvor du kan logge deg på eller opprette en konto og betale for boken. Har du en kampanjekode (f.eks. fra nyhetsbrevet vårt), kan du oppgi den i handlekurven.

Fotobok under en time 5

Og det var det! Har du en time til overs, hvorfor ikke prøve å lage fotoboken din nå? Du kan også prøve våre app til smarttelefon og iPad, som er en annen rask måte å lage fotobøker på.

Kommentarer