En travel hverdag kombinert med jobb og tid til familien betyr at noen ting på ’to do-listen’ (som å organisere bilder) aldri ser ut til å bli gjort. Men det trenger ikke være slik. Vi har satt sammen en praktisk guide for å vise deg hvordan du kan lage en vakker fotobok fra fotoknudsen på under en time. Den er full av tips til hvordan du raskt kan lage en fotobok, og du mister ikke muligheten til å være kreativ med bildene, selv med liten tid.

1. trinn Planlegg fotoboken din (5 min.)

Enklere blir det ikke! Og hvis du har en time å avse, hvorfor ikke begynne å lage fotoboken din nå?

Det er alltid best å tenke ut et tema for boken din før du starter; en reise du nylig har vært på, et år i bilder, et selskap eller et arbeidsprosjekt. Deretter bestemmer du størrelsen på boken, formatet og antall sider – den mest populære fotoboken vår er en stor bok i liggende format – men du kan også velge størrelser fra liten til ekstra stor, liggende, stående eller kvadratiske bøker, og du kan ha opptil 120 sider.

2. trinn Få bildene dine inn i en mappe på pc-en (25 min)

En skjermdump av en bildemappe, full av fotografier, på en Windows pc.

Dette er den delen som tar lengst tid, men det er ganske enkelt. Lag en ny mappe på pc-en, og overfør de bildene du vil ha i boken til den nye mappen fra kameraet ditt, skylagring, nettbrettet eller mobilen. Android-brukere kan laste ned bildene fra Google Foto, og iPhone-brukere kan gjøre det samme fra iCloud. Du kan også hente bilder fra WhatsApp eller fra kamerarullen ved å koble mobilen din til pc-en med en USB-kabel. Da har du alle bildene på ett sted når du har behov for å laste dem opp.

Når du overfører bildene til den nye mappen, er det en god ide å finne frem til et system for å gi dem navn og å slette dårlige bilder som du ikke ønsker å beholde. Dette vil gjøre det mye enklere å legge til de bildene du ønsker i fotoboken din. Hvis du trenger litt hjelp til å få bildene inn i en mappe og for å være sikker på at de er ordnet skikkelig, kan du sjekke ut våre guider for bildeorganisering før du setter i gang.

3. trinn Legg bildene dine til fotoboken (10 min.)

En skjermdump av fotobokprogrammet til fotoknudsen, med utvalgte fotografier, klare til å bli lagt til en fotobok.

Å laste ned vårt brukervennlige program vil gjøre det hele enda enklere, men som et alternativ kan du lage fotoboken din på nett.

Vårt nedlastbare program er det du bør forsøke hvis du ønsker å bruke vår Smart Assistent. Smart Assistent vil gjøre prosessen med å lage en fotobok enda raskere. Vår Smart Assistent velger ut de beste bildene og lager automatisk en fotobok for deg.

Så snart du har valgt program, bestemmer du hvordan du vil legge bildene til boken din. Smart Assistent i det nedlastbare programmet er fantastisk hvis du ønsker bildene lastet inn i et sideoppsett, men å legge til bildene manuelt vil gi deg mer kontroll. Forsøk å organisere sidene dine kronologisk eller etter farge og stil på bildene slik at det blir raskere og lettere å velge bilder til hver side. I bildelisten på venstre side vil programmet markere hvor mange ganger ett av bildene dine har blitt lagt til fotoboken. Dette vil forhindre at du ved en feiltakelse dupliserer bilder (noe som alltid er lett å gjøre med bilder som ligner hverandre). Husk at du lett kan legge sider til fotoboken din hvis du føler at du ikke har plass nok.

4. trinn Design fotoboken din (15 min.)

En skjermdump av fotobokprosessen til fotoknudsen, med clip-art og design-elementer.

Nå kommer den morsomme delen. Aller først velger du bildeomslag i taben ‘alternativer‘ – du kan bruke et av bildene dine som bildeomslag eller la siden være blank (du kan ombestemme deg selv etter at du er ferdig med å designe fotoboken din). Ved å klikke på ’sideoppsett’-taben kan du raskt og enkelt velge en måte å arrangere bildene på – akkurat slik du vil ha dem på siden. Selv om det kan ta litt mer tid, kan du gi fotoboken din en ekstra, personlig touch med noen av våre clip-arts, bakgrunner, rammer og masker.

Du finner alle disse designmulighetene på venstre side av nettbasert program og det nedlastbare programmet. Bruk et minutt på å se på alternativene under taben ’bakgrunner’. Her kan du velge fargebakgrunner fra alle slags kategorier, inkludert reise og trendy farger som gir fotoboken din et enda mer unikt utseende. Når du er fornøyd med resultatet, klikker du på ’bestill’ hvis du bruker det nedlastbare programmet og ‘gå til bestilling‘ hvis du er online.

5. trinn Ta en forhåndsvisning og bestill fotoboken (5 min.)

En skjermdump av fotoknudsens redigeringsprogram med en forhåndsvisning av en ferdig fotobok.

Hvis du har brukt det nedlastbare programmet, vil du bli tatt videre til nettstedet hvor du kan logge inn eller opprette en konto og betale for boken din. Hvis du har en rabattkode (for eksempel fra nyhetsbrevet vårt), kan du legge den til under betalingen.
Hvis du har litt ekstra tid på dette stadiet, hvorfor ikke oppgradere fotoboken din og legge til glansede sider som gjør at fargene i bildene dine kommer tydeligere frem?

Enklere blir det ikke! Og hvis du har en time å avse, hvorfor ikke begynne å lage fotoboken din nå?

Kommentarer