Du trenger ikke eksamen i grafisk design for å lage den perfekte fotobok – fotoknudsen sine forhåndsdesignede temabøker sørger for en proff finish, helt uten stress. Det er 211 temaer å velge mellom, inkludert babybøker og bryllupsbøker, så de passer også for de store begivenhetene. Flotte å gi som gaver og supersøte når du feirer barna, men også når du lager kokebøker og reisebøker.

Alle malene våre er enkle å tilpasse – bare dra og dropp favorittbildene dine og legg til din egen tekst. I tillegg, og ikke minst fordi designjobben alt er gjort, vil det se ut som om du virkelig har lagt deg i selen for å lage en ekstra spesiell gave, når du egentlig har lagt med beina på bordet og sett på TV. Følg denne lette guiden for å komme i gang, og få mest mulig ut av våre forhåndsdesignede temaøker.

Trinn 1. Velg ditt kreative temabok-design og størrelse

Gå til siden for våre forhåndsdesignede temabøker. Her kan du velge mellom de mest populære designene våre, eller bla etter tema, inkludert årbok, bryllup, baby og reiser. Klikk på motivet du vil tilpasse, og velg deretter størrelse. De fleste av våre forhåndsdesignede temabøker starter fra medium og går opp til ekstra stor. Her er en liste over målene på våre forhåndsdesignede temabøker, sånn at du finner den riktige størrelsen for deg.

Stående og liggende:

• M 20 x 15 cm
• L 28 x 21 cm
• XL 39 x 29 cm

Kvadratisk:

• M 14 x 14 cm
• L 21 x 21 cm
• XL 30 x 30 cm

Når du har valgt størrelse og stil på boken din, klikker du på “Opprett nå” for å gå til vår editor.

Trinn 2. Sorter bildene dine i rekkefølge og etter tema

For å gjøre det lettere å lage fotoboken din, må du sørge for at bildene dine er i riktig rekkefølge før du begynner å tilpasse. Hvis du lager en årbok må du rydde i bildefilene og sørge for at de er i kronologisk rekkefølge. Når du lager bryllupsalbum eller babybok, må du gruppere alle bildene du skal bruke etter tema. Vi har gode tips som hjelper deg med å laste opp, skanne og sortere hvis de ligger hulter til bulter.

Trinn 3. Last opp bildene dine

Når du har fått orden på bildene dine og du er klar til å komme i gang med fotoboken, gå tilbake til vår editor og klikk på “last opp bilder”. Klikk på filen du trenger, marker alle bildene du vil bruke, og klikk deretter på “åpne”.

Når du har lastet opp bildene dine vil du se dem nede til venstre for boken din ved siden av redigeringsverktøyene. Fordi de forhåndsdesignede temabøkene våre foreslår bildeoppsett, er alt du trenger å gjøre å dra ønsket bilde for så å droppe det i en av de tomme bildeboksene. Dette vil endre størrelsen på bildet slik at det passer automatisk i boksen, men hvis du vil kan du endre størrelsen manuelt ved å klikke på bildet.

Trinn 4. Rediger bakgrunn

Hvis du bruker de forhåndsdesignede temabøkene som guide og gjerne vil sette ditt eget preg, kan du fortsatt redigere bakgrunner, akkurat som med våre tomme fotobøker. Du kan legge til en farge eller finne et mønster som matcher den forhåndsdesignede temaboken.

Trinn 5. Legg til tekst i fotoboken din

Våre forhåndsdesignede sideoppsett vil komme med forslag til beste sted for tekst, slik at du kan legge til hvis du vil. Bare klikk hvor som helst der det står “tekst” eller “skriv inn tekst” og begynn å skrive. Hvis du ikke liker tekstboksens posisjon, kan du slette den eller flytte den rundt.

Trinn 6. Lek deg med cliparts, masker og rammer

Det er mange gøy ting du kan leke med for å sette ditt personlige preg på fotoboken din. Du kan legge til cliparts, masker og rammer. Og hvis du lager en temabok, som babybok eller årbok, kan du sortere gjennom designene etter kategori for å finne en stil som passer.

Trinn 7. Legg til ekstra sider i fotoboken

Får du ikke plass til flere bilder i den forhåndsdesignede temaboken? Du kan legge til så mange ekstra sider du bare vil. Klikk på de små plusstegnene i den horisentale baren under fotobokdesignet for å legge til sider der du måtte ønske. Du kan velge blant matchende sideoppsett så de nye sidene dine passer sømløst inn i boken din.

Trinn 8. Fjern sider du ikke trenger

Hvis du har lagt til for mange ekstra sider, er det enkelt å slette de du ikke trenger. Er det sider du vil fjerne, klikk i den horisontale baren under designet. Du vil se et lite søppelbøtte-ikon i hjørnet. Klikk på det lille ikonet, så slettes siden.

Trinn 9. Klar for å bestille din forhåndsdesignede temabok?

Fornøyd med designet på fotoboken din? Klikk på “Legg i handlekurven”. Her kan du også endre finish, for eksempel til glansede sider for å få fargene til å poppe i bildene dine eller til alternative omslag hvis du har valgt lin- eller skinnimitasjon-innbinding. Du kan til og med bestille en ny bok i mindre størrelse, slik at du kan beholde en til deg selv også. Da er du klar til å legge inn bestillingen og få din personlige fotobok levert rett på døren.

Tips: Lagre underveis

Husk å fortsette å lagre fotoboken underveis. Det er et lite lagringsikon øverst til venstre, så sørg for at du klikker regelmessig mens du tilpasser fotoboken.

For å lage en fotobok helt uten stress og med profesjonell finish, prøv en av våre forhåndsdesignede temabøker. Hvis du ønsker å lage boken din fra scratch med full kreativ frihet, er “Lag selv” veien å gå, slik at du kan bestemme hver minste detalj selv. Og for de prosjektene der du har alt for mange bilder og alt for liten tid til å sortere – vår Smart Assistent gjør jobben for deg.

For å finne ut mer om våre designprogram for fotobok og for å velge den perfekte guide for ditt neste prosjekt kan du lese “Sjekk ut tre enkle måter å lage fotobok på
“.

Start nå med å lage fotobok

Kommentarer