Det kan kanskje høres litt vanskelig ut å lage din egen, personlige fotobok, men med fotoknudsen er jobben gjort på 1, 2, 3. Prøv en av våre nydelige forhåndsdesignede temabøker for å komme i gang så fort som mulig. Vi vet at du vil bruke mer tid på den morsomme delen, nemlig å velge hvilke bilder som skal være hvor, så vi har sørget for at prosessen skal være så enkel som mulig for deg. fotoknudsen har et stor utvalg av nydelige temaer, som det er enkelt å tilpasse akkurat slik du vil.

Med våre forhåndsdesignede sideoppsett i temabøkene kan du kose deg med å gjenoppleve gamle minner mens du plasserer bildene på sidene. Fotobøker er supre gaver til familie og venner, og du vil se at vi har flotte alternativer for alle slags fotobøker. Enten du har lyst til å lage et morsomt babyalbum, et stilig bryllupsdesign eller vil vise frem de siste reisene dine, finner du det du trenger her. Sjekk ut guiden vår for temabøker for å se hvor enkelt det vil bli å lage fotoboken din.

Trinn 1 Velg et kreativt design og størrelse for fotoboken din

Gå til siden for forhåndsdesignede temabøker. Der kan du velge mellom våre mest populære design eller bla deg gjennom de ulike temaene for årbøker, bryllup, babybøker og reisebøker. Klikk på designet du ønsker å bruke, velg deretter størrelse. De fleste av de forhåndsdesignede temabøkene våre finnes i størrelser fra medium til ekstra-large. Vi har listet opp målene til de forhåndsdesignede fotobøkene, slik at du kan finne den riktige størrelsen for boken din.

  • Medium 20 x 15 cm
  • Large 28 x 21 cm
  • Ekstra-large 39 x 29 cm

Når du er fornøyd med bokens størrelse og design klikker du på “velg dette temaet” for å gå videre til vårt designprogram.

Trinn 2 Sorter bildene etter rekkefølge og tema

For å gjøre det enkelt å lage en fotobok bør du sørge for at bildene er sortert før du starter med å tilpasse boken. Hvis du skal lage en årbok bør du rydde opp i bildefilene og sørge for at de er i kronologisk rekkefølge. Og når du lager et bryllupsalbum eller en babybok kan du sortere bildene etter tema. Her får du noen tips om hvordan du kan laste opp bilder, skanne og sortere bildene hvis de er lagret litt overalt.

Trinn 3 Last opp bildene dine

Når du har ryddet opp i bildene og er klar for å sette i gang, går du tilbake til fotobokprogrammet og klikker på “last opp bilder”. Klikk på filen du trenger og merk alle bildene du ønsker å bruke. Klikk deretter på “åpne”.

Når du har lastet opp bildene finner du dem til venstre i boken, ved siden av redigeringsverktøyene. Fordi de forhåndsdesignede temabøkene allerede har et foreslått sideoppsett, trenger du bare å dra bildet du ønsker over oppsettet og  slippe det i et av de tomme bildefeltene. Størrelsen på bildet blir automatisk justert slik at det passer til feltet, men du kan også velge en annen størrelse manuelt ved å klikke på bildet.

Trinn 4 Rediger bakgrunnene

Hvis du bruker en forhåndsdesignet temabok som mal og ønsker å sette ditt eget preg på den, kan du redigere bakgrunnene på samme måte som med de tradisjonelle fotobøkene våre. Du kan legge til en farge eller finne et mønster som matcher stilen til den forhåndsdesignede boken.

Trinn 5 Tilpass fotoboken med bildetekster

Våre forhåndsdesignede sideoppsett gir også forslag til hvor det passer best med tekst på hver side, slik at du kan legge til tekst hvis du ønsker det. Bare klikk der det står “tekst” eller “legg inn tekst” og skriv inn teksten. Hvis du ikke liker plasseringen av tekstboksen kan du slette den eller flytte den rundt på siden.

Trinn 6 Vær kreativ med clip-arts, masker og rammer

Vi har en rekke kreative tilleggsvalg for fotobøker, som du kan bruke for å sette et personlig preg på albumet ditt. Du kan legge til clip-arts, masker og rammer. Og hvis du lager en temabok, som f.eks. en babybok eller årbok, kan du lete gjennom designene etter kategori for å finne den stilen som passer best.

Trinn 7 Legg til ekstra sider i fotoboken

Har du ikke plass til flere bilder i den forhåndsdesignede fotoboken din? Da kan du legge til så mange ekstra sider som du ønsker. Klikk på det lille plusstegnet i den horisontale linjen under fotobokdesignet ditt for å legge til sider der du ønsker det.

Trinn 8 Fjern de sidene du ikke trenger

Hvis du har lagt til for mange ekstra sider er det enkelt å fjerne de du ikke trenger. Klikk på siden du ikke ønsker i den horisontale linjen under designet ditt. Du vil da se et lite søppelbøtte-ikon i hjørnet. Klikk på det lille ikonet og siden vil bli slettet.

Trinn 9 Er du klar for å bestille en forhåndsdesignet temabok?

Er du fornøyd med designet på fotoboken din? Klikk på “legg i handlekurven”. Her kan du legge til de siste detaljene, som f.eks. glansede sider som gjør at fargene kommer bedre frem, eller et alternativt omslag hvis du har valgt lin- eller skinnomslag. Du kan også bestille en bok til i en mindre størrelse, slik at du kan gi bort den ene og beholde den andre selv. Da er du klar for å bestille og få den skreddersydde fotoboken levert på døren.

Et godt tips: husk å lagre underveis mens du lager fotoboken

Husk å lagre fotoboken underveis mens du lager den. Øverst til venstre er det et lite lagre-ikon.  Klikk på det regelmessig mens du lager fotoboken din.

Det er enkelt å lage en personlig fotobok med våre forhåndsdesign. Sett i gang og prøv. Følg disse trinnene for å begynne å lage din fotobok fra fotoknudsen.

Start nå med å lage fotobok

Kommentarer