Du har med deg mobilen over alt, og antakelig er det den du bruker mest når du tar bilder. Det gjør det også lett å miste oversikten. Derfor har vi laget en enkel guide som hjelper deg med å holde orden på bildene på mobilen

Trinn 1 – SLETT!

Gå til galleriet på mobilen din og slett alle bilder av dårlig kvalitet, samt bilder som er uskarpe, har dårlig lys eller som du har flere like av. Vær nådeløs når du sletter. Mens du gjør dette, kan du begynne å tenke på hvordan du vil organisere bildene dine i ulike mapper senere.

Mobil bilde lagring bilde utvalg

Trinn 2 – Velg et lagringsalternativ

Avhengig av hvor mye minne mobilen din har, kan du velge å lagre bildene dine på mobilen eller i den skybaserte lagringstjenesten vår Minnebanken.

Velg mobilen dersom:

  1. Du ikke har så mange bilder.
  2. Du synes det er greit å overføre bilder fra mobil til PC av og til.
  3. Du ikke har lyst til å måtte forholde deg til en skybasert løsning.

Mobil bilde lagring smartphone

  • TIPS: Dersom du velger å lagre bildene på mobilen må du sørge for å overføre alle bilder til PC-en din minst en gang i måneden, eller slette bilder, for at ikke minnet skal bli fullt.

Velg Minnebanken dersom:

  1. Du har mange bilder.
  2. Du synes det er tungvint å overføre bilder fra mobil til PC.

Mobil bilde lagring minnebanken

Det finnes mange ulike skybaserte alternativer å velge mellom, men de aller fleste har begrenset med lagringsplass (går man over grensen må man begynne å betale gebyrer) eller komprimerer bildene dine.

I Minnebanken lagrer vi bildene dine i originalkvalitet, og vi tilbyr deg ubegrenset med lagringsplass. Det eneste du trenger å gjøre er å ha én bestilling av bildeprodukter hos oss i året.

Minnebanken finner du også på nettsiden vår, men den aller enkleste måten å bruke minnebanken på er direkte i vår app – les mer om appen her: https://www.fotoknudsen.no/start/minnebanken

Trinn 3 – Organiser bildene

Når du har bestemt deg for hvor du vil lagre dem, organiserer du bildene dine i mapper.

Da blir det mye enklere å finne bildene når du skal begynne å lage bildeprodukter. Det gjør det også enklere for deg å se tilbake når det er noe spesielt du vil huske. Vil du se bilder fra en bursdag eller et bryllup? Det er enklere dersom du har dem i egne mapper.

Vi liker å organisere bildene våre slik:

År > måned > tema

Vi deler inn i undermapper etter tema som ferie, arrangementer og en «generell mappe» for bilder som ikke passer inn i en av undermappene.

Mobil bilde lagring organisere

  • TIPS: Lag mapper for kommende arrangementer på forhånd, slik at det blir enklere å organisere dem.
  • TIPS: Dersom du planlegger å gi noen et personlig bildeprodukt, kan du lage en mappe til dette på forhånd (f.eks. fotobok til mannen din, veggdekor til mamma) og legge inn bilder etterhvert som du tar dem.

Trinn 4 – Hold orden

Nå som du har fått orden på mobilbildene dine, er det viktig at du fortsetter. Følg disse enkle tipsene for å holde orden på bildene:

  • TIPS: Dersom du tar mange bilder av ett motiv, slett de du ikke ønsker å beholde.
  • TIPS: Det går raskere å sortere bildene dine underveis enn å måtte sortere alle bilder fra en uke eller måned på en gang.

Mobil bilde lagring bilde backup

Det kan være en overraskende hyggelig aktivitet å sortere bilder på en regntung dag, da dette lar deggjenoppleve alle de hyggelige minnene. Når du holder orden på bildene dine, får du også ro i sjelen – og det gjør det utrolig enkelt å lage bildeprodukter.

Det er mye du kan gjøre med bildene dine for å få mest mulig ut av dem. Se vår enkle guide som viser deg hvordan du lager en fotobok. Den har mange gode tips og triks, og fine ideer du kan bruke selv.

Kommentarer