Gamle bilder

Gjennom de siste 60 årene, har det vært utallige kunder med alle deres helt spesielle øyeblikk. For å feire at fotoknudsen er 60 år, har vi snakket med noen av våre kunder og fått deres unike historier. En av disse er Bente, som forteller oss hvordan bilder og fotografering hjelper henne gjennom en utfordrende hverdag.

Fotografering har alltid spilt en stor rolle i Bentes liv, men etter en bilulykke i 1984 som gjorde henne arbeidsufør, ble fotograferingen enda viktigere. “Ikke alle dager er like god, men de små lufteturene rundt på Haughagan med fotoapparatet gir meg påfyll av energi». Bente setter stor pris på å komme seg ut på tur, og elsker å ta naturbilder. «Jeg merker hvor viktig det er å gripe (knipse) disse stundene og nyte den vakre naturen. Jeg er takknemlig for at jeg kan gå ut av døra og rett ut i naturen. Det gjør meg godt! Noen ganger virker det bedre enn allslags medisiner, er helt uten bivirkninger, og er til og med gratis.»

Bilder gir glede

Det er ikke bare fotograferingen som får frem smilet hos Bente. Hun elsker å lage bildeprodukter, og viser dem gjerne frem til andre. «Jeg har laget mange lerret med naturbilder som aldershjemmet i bygda har dekorert veggene med. Det er morsom at flere får glede av bildene mine.»

Bente har også laget en rekke veggdekor av egne bilder som henger i hjemmet. Det er ikke bare naturbilder som får henne til å smile. Hun har tatt vare på mange gamle bilder som hun har fått fra familien, og flere av disse har også fått plass på veggen. “Jeg har mange gamle bilder som jeg har fått etter mine besteforeldre, og noen har jeg forstørret opp og hengt på veggen. Som bildet av min mor som jeg fikk laget på plexiglass hos dere. Jeg har også mange bilder fra min barndom samlet i album, som min pappa har fotografert.»

Vinnerbildet

Ett av Bentes favorittbilder ble fotografert i august i 1938 av hennes bestemors onkel ved navn Jørgen. Han var en ivrig hobbyfotograf. «Bildet er av min mor, Kari, som sitter i sekken til min bestefar Gunnar og bestemor Berte som skal gå opp på setra på Nattjernåsen i Sigdal. Der hadde de kuer på sommerbeite og det ble drevet seterdrift til etter krigen. Turen opp til setra er på godt over en time. Bak i døra står oldemor Ingeborg og ønsker god tur. Det hører med til historien at på denne turen tok min mor sine første skritt. Bente er veldig glad i dette bildet og liker å dele det med yngre generasjoner. Tenk på utviklingen som har skjedd disse årene og tenk om Jørgen hadde vist at dette bilde fortsatt lever!”

Kjærkommen hobby

De fleste av Bentes bilder legger hun ut på Instagram. Hun veksler mellom å ta bilder med mobilen (Samsung) og et Sony kompaktkamera som hun alltid har med seg på tur. Fotografering er blitt en viktig aktivitet for Bente og en måte å komme seg gjennom hverdagen på etter bilulykken. «Etterhvert som skaden etter bilulykken gjorde det umulig å fungere i jobb er fotografering blitt en kjærkommen hobby med fokus på naturen i nærmiljøet. Det er terapi og gir meg mange positive naturopplevelser» sier hun.

Har du en unik fotoknudsen-historie? Hvorfor ikke dele den med oss? Last opp et bilde som viser ditt bildeprodukt eller beskriver din historie og du kan vinne en diamant.

Les mer og delta i konkurransen her

Kommentarer