Ni tips til hvordan du lager den beste bryllupsfotoboken

Av Fotoknudsen 29. juni 2023

Skal du snart si “ja”, eller har du akkurat giftet deg? Se tilbake på det perfekte bryllupet med en perfekt fotobok fra fotoknudsen. Her har du ni tips som hjelper deg med å være kreativ med boken din.

Dette er er for alle nygifte og alle som snart skal gifte seg. VI har ni enkle tips som hjelper deg med å lage en fantastisk bryllupsfotobok fra fotoknudsen, så du kan feire et av de mest minneverdige øyeblikkene i ditt liv. Og hvis du nettopp har vært forlover eller brudepike, får du noen ideer til hvordan du kan lage et nydelig bryllupsalbum til de nygifte.

Det høres kanskje litt voldsomt ut å skulle lage tidenes beste bryllupsfotobok, men det er slett ikke så vanskelig som det høres ut. Du kan lage din egen fotobok helt fra scratch med våre programmer på nett eller som du laster ned, eller du kan tilpasse en av våre nydelige forhåndsdesignede bøker. Og hvis du bruker noen av våre bildeorganiseringstips før du begynner på boken, blir prosessen enda enklere.

Men før du begynner å organisere bildefilene dine, bli inspirert av de kreative ideene våre.

1. Velg den fotoboken som passer best til din stil

Det er jo ikke sånn at ett bryllupstema passer for alle som skal gifte seg. Og sånn er det med bryllupsfotobøker også. Vi har en rekke stiler og størrelser som passer for ulike formål og preferanser. Du kan bruke små, kvadratiske bøker for å lage små minner som du kan gi til gjestene dine. En stor bok i stående format fungerer ypperlig for bildene av brudeparet. Og et ekstra stort bryllupsalbum i liggende format blir til en nydelig coffe table-bok som du kan vise frem hjemme i stuen.

2. Trenger du litt hjelp med den kreative biten? Bruk en forhåndsdesignet temabok

Har du enkelte dager hvor du føler deg superkreativ og ikke kan vente med å komme i gang med nye prosjekter, og så andre dager hvor du syns det er vanskelig å komme i gang? På dagene når du trenger litt ekstra inspirasjon kan du prøve en av våre forhåndsdesignede bryllupsfotobøker. Vi har en rekke design du kan velge mellom, sånn at du finner den stilen som passer for deg og som matcher den store dagen din. Og hvis du er i planleggingsfasen og har lyst til å ha en gjennomført stil hele veien, kan du lage bryllupsinvitasjoner og et bryllupsalbum med det samme temaet.

Se gjennom våre design for å finne det som passer best for deg og se hvilke temaer som også har matchende kort. Du kan også se hvor enkelt det er å tilpasse en forhåndsdesignet fotobok i denne guiden.

3. Det riktige omslaget kan utgjøre en stor forskjell

Vi vet at man ikke skal skue hunden på hårene, men noen ganger kan et flott ytre gjøre en stor forskjell. For å starte historien om bryllupsdagen din på en god måte, velg et omslag som virkelig setter stemningen. Hvis bryllupet ditt var et hyggelig kirkebryllup, bør du gå for en mer tradisjonell stil, men hvis dere valgte et overdådig slottsbryllup, passer det kanskje bedre med et skinnomslag til fotoboken.

Hvis du ønsker en glamorøs stil hele veien fra bryllupsfesten til bildene, kan et hardback bildeomslag gi deg en fotobok som minner om et motemagasin. Det myke omslaget gir også en magasinfølelse, og du kan toppe det med å plassere favorittbildet ditt på forsiden. Og det er komfortabelt og enkelt å bla gjennom også.

4. Bruk sideoppsett for å matche stilen til fotografen din

Det er så mange ulike sideoppsett å velge mellom, men for å velge de riktige bør du tenke på stilen til bildene som fotografen tok på den store dagen din. Store gruppebilder eller bilder av deg og din kjære mot et vakkert landskap vil for eksempel se best ut over en dobbeltside. Og disse bildene blir enda flottere i en bok med layflat-innbinding, siden bildene da kan flyte sømløst over to sider uten at de blir forstyrret av bokbretten. På den annen side, vil det passe best med sideoppsett for flere bilder når det kommer til små detaljer, som for eksempel nærbilder av brudebuketten eller gifteringene.

5. Velg bakgrunnsfarger som matcher fargenyansene dere brukte i bryllupet

Våre fotobokprogrammer gir deg en mengde ulike alternativer du kan bruke, som clip-arts og bakgrunnsfarger. Bakgrunnsfargene er en flott måte å få med fargenyansene til alt fra blomstene til borddekorasjonene i bryllupsalbumet ditt. Vi har en svært variert fargepalett, så du vil helt sikkert finne den riktige nyansen.

6. Lag personlige fotobøker til hjelperene dine

Hjelperene dine – dvs. brudepikene, brudesvennene og forloverne – er en viktig del av bryllupet ditt. I tillegg til å støtte deg, gjør de gjerne en masse arbeid i det skjulte for å sørge for at alt går knirkefritt for seg. Si tusen takk for hjelpen, ved å lage en liten personlig fotobok til hver og en av dem. Du kan legge til bilder av at dere gjør dere i stand, av de nydelige talene deres og kanskje også fra utdrikningslaget.

7. Ta med minner fra bryllupet

Når du har lagt ned så mye arbeid i å få de små detaljene helt riktige, hvorfor ikke inkludere dem i bryllupsalbumet ditt? Du kan skanne alt fra invitasjoner til bordkort, og kanskje til og med noen høydepunkter fra buketten.

Hvis du trenger noen tips til hvordan du skanner som en proff, sjekk ut denne enkle guiden.

8. Velg den perfekte tittelen til bryllupsfotoboken din

Akkurat som omslaget, setter tittelen an tonen for resten av fotoboken din. For et tradisjonelt bryllup kan du bruke utdrag fra bryllupsløftene i tittelen. Eller du kan gjøre det enkelt med navnene deres og datoen for bryllupet. Eller velge et utdrag fra en sang eller et sitat som betyr mye for dere, hvis dere vil gjøre det ekstra personlig.

9. Bland profesjonelle bilder med bilder fra gjestene

Profesjonelle bryllupsbilder blir alltid fantastiske, men ofte tar også gjestene noen blinkskudd på dagen. Hvorfor ikke kombinere de ulike bildetypene for å få frem ulike perspektiver? Siden du bruker mye tid på snakke med alle gjestene dine på bryllupsdagen, kan dette også være en måte å få med seg mange av øyeblikkene du gikk glipp av.

Hvis du bruker en blanding av forografens og gjestenes bilder, hvorfor ikke bruke vår Smart Assistent når du lager fotoboken din? Den vil hjelpe deg med å sette sammen boken på et øyeblikk. Finn ut mer om hvordan den virker her.

Bryllupsdagen er deres dag, og det bør bryllupsalbumet deres også reflektere. Velg de viktigste øyeblikkene og gjør det personlig, så får dere et bryllupsalbum som dere vil sette pris på i all fremtid.

For flere unike bryllupsideer, ta en titt på denne bloggen om hvordan du gjør dagen din ekstra personlig.

Kjenner du noen andre som snart skal gifte seg? Del denne bloggen med dem på sosiale medier for å gi dem noen supre tips til bryllupsalbum.

Start nå