tips til lagring av bilder

Vi tar stadig flere bilder, og bruker ulike enheter og kameraer for å bevare minnene våre. Med disse enkle tipsene får du mest mulig ut av bildene dine, uansett om de befinner seg på telefonen, på kameraet, i sosiale medier eller på datamaskinen. Bildene blir sortert på en oversiktlig måte som gjør at du enkelt kan bruke dem til noe du kan få glede av hver dag.

Begynn med å sortere bildene

tips til lagring av bilder 1

Finn et system for bildene på datamaskinen din. Vi liker å lagre dem etter dato, altså etter måned og år de ble tatt, men du kan også velge å sortere dem etter tema eller steder hvis du heller foretrekker det.

Alt på ett sted

tips til lagring av bilder 2

Overfør bilder fra mobiltelefon eller kamera til datamaskinen ved hjelp av en USB-kabel. På denne måten blir ikke oppløsningen på bildene endret, og alle bildene vil  lagres på ett sted.

Vær sosial

tips til lagring av bilder 3

Hvis du laster opp de fleste bildene dine til sosiale medier er det alltid en god idé å lagre originalbildet på datamaskinen eller bruke en skytjeneste, da sosiale medier og apper gjerne komprimerer filene, noe som påvirker bildekvaliteten.

Den beste måten å dele bilder på

tips til lagring av bilder 4

Når du deler bilder med  venner og familie,  er det lurt å bruke en skytjeneste som MinnebankenDropbox, iCloud eller Google Photos i stedet for WhatsApp eller sosiale medier. Da vil ikke kvaliteten på bildene dine bli dårligere.

Begynn å skanne

tips til lagring av bilder 5

Skann inn gamle bilder, så  har du digitale kopier som kan deles med  venner og familie. Vår favorittapp når det gjelder skanning er PicScanner, fordi du kan redigere bildene dine slik du ønsker ved å legge til filter, endre perspektiv og beskjære. Vi vil også anbefale appene Heirloom og CamScanner.

Hvorfor ikke sette av en kveld til å sortere bildene dine? Send dem til venner og familie , så blir det enda mer moro å få orden på sakene. Når du er ferdig med sorteringen, kan du velge ut dine favorittbilder og gjøre dem om til vakre fotoprodukter.

Kommentarer