Topp 10 europeiske storbydestinasjoner som burde stå på listen din over fremtidige reiser

Av Fotoknudsen 25. april 2019

Fra Budapest til London, gir vi deg våre topp ti europeiske storbydestinasjoner hvor du kan ha en uforglemmelig langhelg. I tillegg gir vi deg noen tips om de mest fotogene severdighetene.

Hvem kunne vel ikke tenkt seg en langhelg i en europeisk storby? Med så mange fantastiske destinasjoner bare en kort fly-eller togtur unna er det bare å komme i gang med planleggingen.

Her er våre ti førstevalg blant de mest spennende europeiske storbyene. Vi forteller deg hvor du best kan nyte solnedgangen i Madrid, og tar deg med gjennom Paris sine hemmelige gater. Vi viser deg også hvor du finner de aller mest fotogene stedene i byen, som vil se fantastiske ut i instagramfeeden din og i den neste fotoboken din fra fotoknudsen.

1. Roma


Roma har massevis å by på for en helgetur. I tillegg til middelhavsklima, spennende butikker og vakre nabolag, så har byen en helt spesiell stemning. Det er en destinasjon som må oppleves for alle kunst- og historieinteresserte, med piazzaer, kirker, malerier, og noen av de mest ikoniske historiske monumentene i verden. Men det er også et paradis for matelskere. Den romerske “aperitivoen” er definitivt verdt et forsøk, og består av et utvalg kjøtt, oster og cocktailer før middag.

Steder du kan fotografere i Roma.
Gå til toppen av Janiculumhøyden (Gianicolo på italiensk) for å få de beste bildene av det romerske bylandskapet. De aller beste bildene får du ved solopgang eller i skumringen. Sjekk ut disse tipsene om hvordan du kontrollerer hvitbalansen på kameraet ditt slik at du virkelig kan fange inn både morgen- og kveldslyset.

2. Madrid


Hvorfor ikke reise til Madrid neste gang du skal til Spania? Byen har masse å by på og er en perfekt destinasjon hvis du øsker å kombinere litt kultur med det spanske kjøkkenet. Dra til Museo Reina Sofía for å se Picassos Guernica live. Og hvis du er interessert i lokal mat kan du prøve noen av spesialitetene til Restaurante Botín – verdens eldste restaurant i følge Guinness World Records – som lager maten i vedfyrte ovner.

Steder du kan fotografere i Madrid

Debod-tempelet var en gave til Spania fra den egyptiske regjeringen, som ble sendt til Madrid og bygget opp der stein for stein. Det befinner seg i gangavstand fra sentrum og kan by på en helt unik utsikt over byen og er en perfekt lokasjon for å ta bilder av solnedgangen.

3. Paris


Paris, kjærlighetens by, er nok en av verdens mest romatiske helgedestinasjoner. Du og din kjære kan ta en selfie i toppen av Eiffeltårnet, rusle rundt i noen av de rolige sentrumsgatene og nyte det parisiske livet utenfor barene og kaféene – très chic. Gå ikke glipp av det verdensberømte museet Louvre, og ta en runde i de mange lokale butikkene og markedene – du vil ikke bli skuffet! Lykke til med å rekke alt i løpet av en helg.

Steder du kan fotografere i Paris

Når du har fått med deg alle de viktigste severdighetene, kan du prøve deg på noe litt annerledes. Det finnes massevis av rikt dekorerte, overbygde gater i Paris som ble bygget på 1800-tallet. Siden de ikke er en typisk turistdestinasjon kan du ta noen veldig interessante bilder her uten for mye mas og tjas.

4. București


De siste årene har den rumenske hovedstaden blitt stadig mer populær som en helgedestinasjon. Byen er full av liv, med en rekke rimelige kaféer og restauranter, og har massevis av spennende steder du kan utforske. Du kan slappe av i de lokale parkene, rusle rundt i den livlige gamlebyen og fange inn den unike arkitekturen med kameraet ditt.

Steder du kan fotografere i Bucuresti

Dra til Pasajul Macca-Vilacrosse, en glassoverbygget arkade i gamlebyen. Hvis du har lyst til å spise god mat mens du fotograferer bør du få med deg Caru’ cu Bere. Også denne restauranten befinner seg i gamlebyen, og det nydelige interiøret er en fantastisk bakgrunn for dine middagsbilder.

5. London


London er en av de mest besøkte byene i verden og en langhelg der er synonymt med en konstant flom av nye oppdagelser. Byen er stappfull av berømte severdigheter som er et must for alle som besøker byen for første gang. Men det finnes også massevis av nydelige steder utenfor turistløypa, med spennende nye barer, restauranter og kaféer som er åpne nesten hver dag. London er også full av gratismuseer, så hvis du trenger noen interessante utflukter for barna er de vel verdt et besøk.

Steder du kan fotografere i London

St. Paul’s-katedralen er en viktig del av Londons berømte silhuett. For å se og fotografere den fra en litt utradisjonell vinkel kan du ta Tuben til St Paul’s Station og velge utgangen mot kjøpesenteret One New Change. Ta heisen til takterrassen på 7. plan hvor du finner byens beste utsikt over St. Paul’s.

6. Lisboa


Hvis du ønsker deg en storbyferie med solgaranti, reis til Lisboa. Du kan utforske byens rolige brosteinslagte gater mens du nyter det varme middelhavsklimaet. I utkanten av Lisboa finner du nydelige sandstrender hvis du trenger en pause fra sightseeingen. Og i sommermånedene kan du oppleve de portugisiske “festaene”, som er store feiringer ute i byen. Og mens du er der kan du jobbe deg gjennom noen av byens mange rimelige restauranter og nyte pasteis de nata – nydelige, små vaniljeterter som du vil drømme om i lang tid etterpå.

Steder du kan fotografere i Lisboa

MAAT-museet er vel verdt et besøk og også et perfekt fotoobjekt. Du kan fange inn bygningens moderne arkitektur med kameraet ditt, ta noen nydelige bilder av elvebredden og 25. april-broen, og til slutt få noen blinkskudd av solnedgangen fra taket.

7. Hamburg


Hvis du leter etter en by full av livemusikk og underholdning, bør du prøve Hamburg. Tysklands nest største by har en mengde unike lokaler, og er perfekt for en litt annerledes helgetur. Hamburg har også landets største havn så du vil finne spor av byens maritime historie overalt. Og hvis du har lyst til å ta det litt rolig etter å ha utforsket byens natteliv, kan du ta en båttur til bydelene ved Alstersjøen for å slappe av.

Steder du kan fotografere i Hamburg

Planten und Blomen er et perfekt sted for å slappe av og ta noen nydelige bilder til fotoboken din. Det er en park med en botanisk hage, som gir deg en deilig pause fra det travle sentrumet. På en varm kveld kan du sjekke ut den musikalske fontenen som lyser opp i mørket og danse rundt den. Og hvorfor ikke øve litt på fototeknikker med lukkerhastighet for å se hva slags bilder du kan få til med vannet.

8. Goteborg


Sveriges nest største by har vært rangert som et av de mest sosiale stedene i verden og regnes som Sveriges kulinariske hovedstad. Gøteborg er perfekt for storbyferier sammen med venner som liker å utforske nattelivet og oppdage lokale restauranter. Det er også mye å gjøre på dagtid, og du finner blant annet en eklektisk blanding av butikker og kaféer i den historiske bydelen Haga.

Steder du kan fotografere i Gøteborg

Dra til Lilla Bommen, også kjent som Leppestiften, for å ta fantastiske bilder av Gøteborgs havn. Og hvis du har lyst på bilder av det indre sentrum til fotoboken din bør du gå til Skansen Kronan, en gammel festning som ligger på Risåsberget.

9. Budapest


Hvis du liker å ta arkitekturbilder, kommer du ikke til å bli skuffet over Budapest. Fotografer arkitekturen i Art Nouveau-stil og ta et cruise ned Donauelven for noen nydelige bilder av både Buda- og Pestsidene av elven. Du vil også kunne ta noen flotte bilder av byens historiske broer til fotoboken din. Når du har lyst på en pause i fotograferingen kan du besøke Budapests tradisjonelle termiske bad, så husk å ta med badetøy.

Steder du kan fotografere i Budpest

For helgens aller fineste bybilder, gå til broen Margit Híd. Og for å ta det ideelle omslagsbildet, prøv å stå på den andre siden av elven Duna, rett overfor den ungarske parlamentsbygningen, Országház.

10. Amsterdam


Amsterdam er definitivt en av de aller mest fotogene storbyene. Det første som slår deg når du kommer er antallet sykler, som er tilgjengelige for alle innbyggerene. Det er det aller beste fremkomstmiddelet i byen, og du kan også oppleve den fra kanalene i en båt som tar deg gjennom de tradisjonelle nederlandske kvartalene. Amsterdam har ideell størrelse for en helgetur og er både stappfull av nye opplevelser og liten nok til at du rekker over de fleste turistattraksjonene, som for eksempel Van Gogh-museet, i løpet av en helg.

Steder du kan fotografere i Amsterdam

Gå over elven til bydelen Amsterdam Noord og få med deg museet Eye Film. Der finner du en fantastisk terrasse som vender seg mot den travle havnen og gir deg en alternativ utsikt over byen.

Hvor vil du tilbringe den neste storbyferien din? Hvis du har blitt inspirert av våre topp ti europeiske destinasjoner, sørg for at du fanger de beste øyeblikkene dine på film slik at du kan lage en kreativ fotobok som lar deg se tilbake på ferieminnene i all fremtid.

Sjekk ut guiden vår om grunnleggende fototeknikk slik at du kan lage den beste fotoboken din så langt.

Kjenner du noen som planlegger en storbyferie? Del denne bloggposten på sosiale medier med linkene under.