smartphone kamera tips

Du bærer mobilen med deg overalt, så den er perfekt til å fange alle livets øyeblikk som du ellers kanskje ville ha gått glipp av dersom du var avhengig av et digitalkamera. Med alle fremstegene som smartphone fotografering har tatt over de siste årene, så har mange mobiler nå så bra kameraer at du kan ta bilder du aldri ville tro kom fra mobilen din.

Les de 8 tipsene våre for å sørge for at du utnytter alle funksjonene som smartphone kameraet ditt har å tilby.

1. Rengjør linsen din

smartphone kamera tips rengjør linse

Før du i det hele tatt kan tenke på å ta bilder med mobilen din, tørk over linsen. Støv og skitt som samler seg på linsen gir bildene dine en kornete kvalitet.

2. Velg en høy oppløsning

smartphone kamera tips høy oppløsning

Jo høyere oppløsing bildet ditt har, jo bedre vil kvaliteten være, og de skjerpede bildene vil få mobilbildene dine til å se mye mer profesjonelle ut. Jo større filene dine er, jo vanskeligere er de å lagre, så les guiden vår om hvordan du kan organisere bildene dine.

3. Bli kjent med softwaren

smartphone kamera tips software

Det ville overraske deg å vite hvor mye et mobilkamera kan gjøre. Alle de beste mobilkameraene vil mest sannsynligvis ha blant annet panorama, HDR og bokeh Ved å vite hvor alt er, sørger du for at du ikke går glipp av noe fordi du roter med innstillingene.

4. Stå stille

smartphone kamera tips tripod

Du burde følge de samme grunnreglene for fotografering ved bruk av et smartphone kamera som når du bruker et digitalt kamera. Det innebærer å stå stille for å få et bedre bilde. Du kan lene mobilen din mot et solid objekt som et tre eller en vegg for en provisorisk tripod.

5. Beskjær, ikke zoom

smartphone kamera tips beskjæring

Når du zoomer inn på smartphone kameraet senker det kvaliteten på bildene dine. De beste mobilkameraene har ofte oppløsning på 8-megapixler eller oppover, og dette betyr at du kan beskjære mye og fortsatt sitte igjen med et fantastisk bilde.

6. Bruk HDR

smartphone kamera tips HDR

Alle mobiler har en HDR-innstilling nå til dags, men mange er fortsatt forvirret over hva dette faktisk innebærer. HDR tar tre bilder med ulik eksponering og fremhever de beste delene ved hvert bilde. Mobilen din gjør alt arbeidet for deg— det lager ett vanlig bilde og ett HDR-bilde. Resultatet burde ligne mer på hva øynene dine faktisk ser, heller enn hva kameraet ditt ser.

7. Bruk selvutløseren

smartphone kamera tips selfies

Unngå pinlige armbevegelser og uflatterende vinkler på selfiene dine og bruk selvutløseren på kameraet.

8. Bruk bilderedigeringsapper

smartphone kamera tips foto redigering apper

Ikke alle bildene du tar vil være perfekte, så benytt deg av alle de tilgjengelige redigeringsapper for mobilbilder. Lista vår vil hjelpe deg med å finne den som best passer for dine behov.

Det fantastiske med å ta bilder med mobilen er at det ofte er de små, uventede øyeblikkene du klarer å fange med smartphonen din. For mer inspirasjon og andre tips om for eksempel strandfotografering og bokeh-fotografering, gå til våre tips og triks om fotografering.

Inspirer vennene dine med våre fotografitips for smartphone og del dem på Facebook eller Twitter nedenfor.

Kommentarer