Du tenker kanskje at det er vanskelig å lage fotoprodukter med fotoknudsen, men det er faktisk ganske enkelt. Bloggen vår har alle slags tips og idéer som hjelper deg med å ta flotte bilder, men dette er kanskje den aller viktigste siden. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men alle profesjonelle fotografer er opptatt av at bildene deres er organisert på en god måte og at de har backup av alle bildene. Vi har spurt kollegaene våre her hos fotoknudsen, som alle er fotoentusiaster, om rådene deres til hvordan man holder orden i bildene sine.

Slett, slett, slett

Hvor mange ganger har du ikke begynt å rydde opp i bildene dine og så kviet deg for å slette noen av dem, slik at du ender opp med å beholde alle «for sikkerhets skyld»? Før du vet ordet av det har du så mange bilder i mappene dine at du ikke orker å begynne å sortere. Vår kollega Patrick, elsker å lage fotobøker og har en super metode for å slippe å angre på at han sletter bilder. Han lager helt enkelt en komplett kopi av kamerarullen sin, som han kaller «Nivå 2», og så sletter han alt unntatt de beste bildene i denne. Da kan han bruke den opprinnelige kamerarullen som backup, og risikerer ikke å miste bilder. Patrick sletter så mye at han ender opp med bare ca. 5 bilder i måneden og blir dermed helt kvitt rotet, samtidig som at han aldri trenger å angre på at han slettet et bilde.

Sorter bildene dine inn i mapper

Hvis du lagrer alle bildene dine i én og samme mappe, vil det fort bli veldig vanskelig å finne de du trenger for å lage fotobøker eller veggdekor, eller som du vil fremkalle. Heldigvis gjør mobilen det litt enklere, siden bildene blir sortert etter måned eller år, men vi syns fortsatt at du bør redigere kamerarullen slik vi foreslår ovenfor. Når du har gjort det, så finnes det ulike måter du kan sortere bildegalleriet ditt på. Når vi spurte de som jobber i fotoknudsen om hvordan de organiserer bildene sine, svarte Lene og Rabea at de sorterer bildene etter hvilken måned de ble tatt. Olivia, derimot, tar det ett skritt videre. Hun sorterer også bildene sine etter år, men innenfor hvert år sorterer hun dem videre etter hendelser som bursdager, ferier, bryllup og fester. Da finner hun dem kjemperaskt når hun vil lage en årbok eller designe veggdekor med spesielt utvalgte bilder.

Bruk bildegalleriet på mobilen på en smart måte

Vi vet at det kan være vanskelig å finne tid til å gjøre en full omorganisering av bildene dine, men enten du bruker en iPhone eller en Android-telefon så er det noen triks som kan gjøre det lettere. Sjekk ut de innebygde funksjonene til telefonen. Sonam liker å bruke “Favoritt”-funksjonen for å kunne finne igjen bildene sine på en enkel måte. Alan henter inspirasjon fra mappene som iPhonen hans lager for ham. Slik oppdaget han at han hadde nok bilder av ham selv og moren i «Selfie»-mappen til å lage en hel fotobok til henne til morsdagen.

Bruk minnebanken til fotoknudsen

Hvis det er én ting som alle fotografer vil si at du absolutt må gjøre, så er det å alltid sørge for å ta backup av bildene dine. Det er den eneste måten du kan være sikker på at du ikke vil miste favorittbildene dine på. Den beste løsningen er å bruke en kombinasjon av en ekstern harddisk og skylagring. Vår kollega Hege, liker å bruke fotoknudsens egen skylagringstjeneste, minnebanken, som organiserer bildene dine for deg. Den ser gjennom all informasjonen som ligger i bildefilen, som dato, tid og sted, og foreslår deretter hvilke bilder som bør grupperes sammen, før den legger dem i mapper. Du kan selvfølgelig gi filene de navnene som du foretrekker. Bildene dine blir lagret trygt her, og siden fotoknudsens redigeringsapper er linket til denne lagringstjenesten blir det enda enklere å lage fotoproduktene våre. Klikk på knappen under for å laste ned appen og få flere tips til bildelagring i denne bloggen.

Vi vet at bildesortering ikke er det morsomste temaet, men det er en veldig viktig del av det å fotografere. Det kan være veldig trist å miste bilder, men hvis du har lagret sikkerhetskopier av bildene dine kan du slappe helt av. Vi håper at denne bloggen har hjulpet deg med å finne ut hvordan du kan sørge for at du har et ryddig og trygt bildebibliotek. Hvis du vil vite mer om bildeorganisering kan du gå til denne bloggen, hvor vi går mer i dybden på dette temaet.

begynn å lage

Kommentarer