Slik lager du en perfekt reisefotobok

Av Fotoknudsen 18. august 2020

Lag den perfekte reisefotoboken fra fotoknudsen med disse supre tipsene fra det kreative teamet vårt.

Med en fotobok fra fotoknudsen kan du gjenoppleve de største reiseminnene dine igjen og igjen. Vi forteller deg hvordan du kan vise frem alle de fantastiske reisebildene dine – enten de er fra en seks måneder lang reise gjennom Sør-Amerika eller en kort storbyferie med familien – med enkle designtips fra vårt kreative team.

Match designet med destinasjonen

Når du bestemmer deg for designet eller det generelle temaet til reisefotoboken din bør du tenke litt på hva du assosierer med destinasjonen.

Lag fargepaletten din 

For å få litt inspirasjon kan du bla gjennom feriebildene dine og se hvilke farger som slår deg. Kanskje forbinder du London med en sterk rødfarge som reflekterer byens ikoniske røde busser og telefonbokser. Og hvis du ser for deg en sommerferie i Hellas, vil kanskje arkitekturen og havet få deg til å tenke på blått og hvitt, mens en reise til Thailand kanskje vil assosieres med frodige grønnfarger og turkise nyanser. 

Vær kreativ med matchende cliparts.

Vurder å inkludere cliparts og andre designdetaljer som passer til destinasjonene. Du kan bruke et sommerlig design for en strandferie eller cliparts med matmotiver for å representere dine favoritter fra det lokale kjøkkenet.  Vi har en kategori med cliparts som er dedikert til reiser og ferier, så du har et stort utvalg å velge fra. 

Når du har bestemt deg for et tema og valgt en fotobokstil, kan du gå til redigeringsprogrammene våre for å begynne å legge til feriebildene dine, eksperimentere med sideoppsett og være kreativ med bildetekstene dine.

Et raskt tips: Dersom du har vært på storbyferie så har vi også cliparts som passer til noen av de mest populære destinasjonene som Roma, Paris, Amsterdam, Barcelona, London og New York. Du finner illustrasjoner av severdigheter, lokale matretter og symboler fra byene som hjelper deg med å gjenoppleve reisen din. 

Sett reisen din på kartet med en fotobok.

Fysiske minner er et flott tillegg til fotoboken din, og kart er en super måte å vise hvor du har vært på. Du kan laste ned et kart eller skanne et du brukte på reisen, og så markere alle stedene du besøkte.

Et raskt tips: Det er like viktig at det blir høy kvalitet på de skannede sidene som at du har gode bilder, så følg disse enkle tipsene om skanning for å komme i gang. 

Lag reisedagbok av fotoboken din

Hvis du liker å skrive dagbok når du er ute på tur, kan du lage en fotobok som er som en reisedagbok når du kommer hjem. Organiser bildene dine kronologisk og dokumenter høydepunktene fra hver dag. Dette er en flott måte å se tilbake på eventyrene dine i fremtiden.

Et raskt tips: Prøv å få designet til å likne på en dagbok. Håndskrevne dagbøker har ofte et personlig preg. For å få en slik scrapbookstil kan du bruke detaljer som ser ut som tape for å ramme inn feriebildene dine.

Lag tematiske kapitler

Prøv å dele fotobøkene din inn i temaer. Du kan gruppere bilder av lokale matretter eller landemerker eller dele bildene inn etter farger eller i ulike seksjoner for bybilder og naturbilder. 

Et raskt tips: Hvis du har vært på tur med venner kan du også dedikere et kapittel til hver av reisekameratene dine. Så kan du lage kopier av boken som du kan gi dem i gave når dere kommer hjem, slik at dere alle har et minne fra det store eventyret deres.

Oppsummer turen i tall

Detaljerte bildetekster passer ikke for alle og kanskje vil du at bildene skal tale for seg selv. For å gjøre det enkelt kan du i stedet oppsummere turen i tall på slutten av boken.

Du kan for eksempel finne ut hvor mange mil hjemmefra du reiste eller antall skritt du tok i løpet av storbyferien. Hvis du er interessert i mat, kan du fortelle hvor mange nye matretter du prøvde eller telle antall porsjoner du spiste av favorittsnacken din. 

Når du har lagt til disse siste detaljene lager du en forhåndsvisning av boken før du legger den i handlekurven. Husk å alltid lagre underveis i arbeidet – du vil jo ikke å miste noe av mesterverket ditt. Du kan få flere tips om arbeidsflyt i denne guiden. 

Et raskt tips: Det passer best å lage bildetekster og statistikker mot slutten av prosessen med å lage en fotobok. Noen av de forhåndsdesignede sideoppsettene har forslag om hvor du kan legge til tekstbokser for at det skal fungere godt sammen med bildene dine. Men hvis du lager ditt eget sideoppsett bør du legge til teksten etter bildene slik at den komplementerer reisebildene dine.  

Enten du lager en fotobok fra fotoknudsen etter et stort eventyr eller en liten ferietur, bør du organisere alle reisebildene dine før du begynner på boken og planlegge hvordan den skal se ut, slik at du kan fokusere på den kreative biten. 

For flere tips fra vårt kreative team kan du sjekke ut våre guider om hvordan du lager en fotobok fra spesielle begivenheter og hvordan du forteller en historie med fotoboken din.