Etter ferien, er alltid kameraet og mobilene våre fulle med bilder fra alle de magiske øyeblikkene.  Vi har samlet seks måter du kan gjøre blinkskuddene dine levende med mosaikk-collage.

1. Fargede byggeklosser

Fargede klosser er en perfekt måte å legge til (du gjettet det) litt mer farge til nøytrale rom. Gjør rommene dine mer personlige ved å matche bildene dine sammen som farger – som mørke grønnfarger, eller den varme gløden som ved solnedganger.

2. Lag en gradering.

Er du ikke fornøyd med en farge? Prøv å lag en gradering over hele mosaikken ved å bruke bildene som lager et gradvist skifte i fargetoner. Det er mange forskjellige måter å gjøre dette på – som å bevege seg fra dag til natt, eller å skifte fra grønn til blå. Lek litt med fargene og se hva som passer best med de bildene du har. .

3. Lek med tekstur

Bilder handler ikke bare om farger, men også om tekstur. Prøv å sette bilder med den samme teksturen sammen. Metall, tre og sand skaper sammen en fantastisk effekt. I tillegg er det en perfekt måte å bruke alle de bildene som ligner hverandre som vi har i fotobøkene våre.

4. Feire øyeblikkene dine

Noen ganger er det øyeblikk på en tur som et enkelt bilde ikke helt kan gjengi, og det er i slike tilfeller en mosaikk-collage er perfekt.   Lag en mosaikk-collage av favorittøyeblikkene dine fra ferien slik at du kan gjenopplive begivenheten.

5. Pop Art

Hvis du gjerne vil gjøre et statement med bildene dine, kan du gi de et snev av Andy Warhol. Bruk det samme bildet, men et forskjellig filter på hvert enkelt bilde. Du kan bruke subtile fargetoner, eller gjøre det virkelig annerledes.

6. Fortell en historie

Fortell historien fra reisen ved å legge bildene i kronologisk rekkefølge. Du kan starte med bildene fra flyplassen og deretter vise bilder fra hver enkelt dag. Eller, hvis det var en spesiell del av reisen du vil huske, kan du fortelle historien om en enkelt dag.

Lag din egen mosaikkveggdekorasjon

Det finnes selvfølgelig mange andre måter å lage bildemosaikker på. Hvis du har noen gode ideer, del de med oss i kommentarene.

Kommentarer