bursdagsfeiring ideer

Det kan være slitsomt å planlegge et bursdagsselskap – enten det er et stort jubileum eller en barnebursdag.  Vi har derfor samlet mange smarte ideer til hvordan du kan bruke egne bilder i forberedelsene (samt en praktisk sjekkliste som du kan skrive ut). Det gjør planleggingen enklere – enten du fyller 6 eller 60. Fra festtema til mat, invitasjoner og leker, vi hjelper deg med å skape minneverdige øyeblikk som du garantert vil få lyst til å fange med kameraet.

Du er invitert…

Dersom du sender ut invitasjonene i god tid, er det større sjanse for at flere kan komme (samtidig som du får mer tid til å glede deg).

bursdagsfeiring ideer invitasjonene

Tips 1: Bruk et bilde fra familiearkivet til invitasjonene. Det kan bli et morsomt et samtaleemne i selskapet.

Tips 2: Velg et forhåndsdesignet kort eller design ditt eget for å lage unike invitasjoner.

Tips 3: Dersom du skal lage en invitasjon til barnebursdag, er det lurt å skrive tidspunkt for når du forventer at foreldrene henter barna sine.

Kake, kake og enda mer kake

Ingen bursdagsfest er komplett uten kake, men vi har også noen andre ideer til hva du kan servere som du kanskje ikke har tenkt på…

bursdagsfeiring ideer kake

Tips 4: I stedet for å bake en stor kake, kan mufiins være perfekt til barnebursdager. Da slipper du å skjære opp stykkene, og det er enkelt å putte dem i gaveposer etterpå.

Tips 5: Personlige fødselsdagskaker er en morsom måte å få fødselsdagsbarnet til å føle seg litt ekstra spesiell på.

Tips 6: Et enkelt måltid for bursdagsbesøket kan bestå av minipizzaer som kan tilpasses smaken til hver enkelt gjest. Gi barna små kokkehatter, og du får et supert fotomotiv.

Tips 7: Hva med å stelle i stand en gammeldags kiosk med papirsugerør og pølser? Det er garantert noe alle vil ta bilde av!

Velg tema for bursdagsselskapet

Det kan være smart å velge et tema for festen, som kan gå igjen både i antrekk og dekorasjoner. Det gjør bildene fra selskapet ekstra morsomme!

bursdagsfeiring ideer tema

Tips 8: Født på sekstitallet? Inviter til fest med swing-tema. Barn av syttitallet? Velg diskotema. Velg et fødselsdagstema ut fra det tiåret du ble født.

Tips 9: Ta den første bokstaven i navnet ditt, og be alle kle seg ut som noe som begynner med den bokstaven. Dersom du heter Anne, kan du kle deg ut som astronaut, actionhelt eller akrobat.

Tips 10: Dersom du ber alle om å kle seg i samme farge, får du utrolig flotte bilder. Ikke minst dersom bursdagsbarnet kler seg i en annen farge.  En utrolig enkel måte å lage en gjennomført temafest.

Tid for lek

Selskapsleker er ikke bare for barn, så planlegg noen aktiviteter for å holde gjestene  underholdt.

bursdagsfeiring ideer lek

Tips 11: Barn elsker å lage ballongdyr, og det er også en morsom ting å ta med seg hjem fra festen.

Tips 12: Croquet eller boccia er perfekte spill for en voksen bursdag, og bilder av voksne som konkurrerer kan ofte bli morsomme.

Tips 13: Vi elsker  fargerike piñataer, og de er en sikker vinner i alle bursdagsselskaper. Fyll dem med snop og godterier, og la alle få en sjanse til å slå på den for å få tak i godisen.

Mer enn bare ballonger

Pynt til fest med dekorasjoner som får alle i godt humør. Det handler ikke bare om ballonger, og vi har mange kreative ideer som du kan prøve ut.

bursdagsfeiring ideer dekorasjoner

Tips 14: Bruk fremkalte bilder til å dekorere festlokalet. Du finner flere smarte ideer til hvordan du kan bruke bilder her.

Tips 15: Lag et eget bildeområde på festen. Selv om du bare bruker en smarttelefon og noen små rekvisitter, er det alltid en god idé å sette av et eget område til fotografering. Vi har mange fine tips til hvordan du kan gjøre det her.

Tips 16: Ingen bursdag uten ballonger. Vi elsker store ballonger formet som initialene til den som blir feiret.

Takk for at du kom

Det er hyggelig å gi gjestene en liten oppmerksomhet som takk for at de kom til festen. Vi har mange gode ideer til både voksne og barn som fortjener en liten gave.

bursdagsfeiring ideer oppmerksomhet

Tips 17: Lag dine egne rammer og sett inn fremkalte bilder fra festen i etterkant.

Tips 18: Et stykke bursdagskake og litt rester av all godisen fra festen kan være nok, men du kan også fylle en liten posen med ekstra søtsaker.

Tips 19: Du kan oppmuntre barn til å bli mer kjent med naturen ved å fylle partyposene med frø og blomsterløk. Da kan de plante dem etter festen og sende deg bilder ettersom plantene vokser.

Med disse ideene er vi sikre på at du gleder deg til å sette i gang med planleggingen av bursdagen. For å gjøre det enklere, har vi laget en liste du kan skrive ut, slik at planleggingen blir enklere.

Ble du inspirert av våre ideer til bursdagsfeiring? Besøk vår blogg for å finne enda mer inspirasjon.

Praktisk sjekkliste som du kan skrive ut

praktisk sjekkliste

Kommentarer