Har du lyst til å lage en bok om slekten din? Sjekk ut vår guide som viser deg hvordan du kan forske på dine aner, og hvordan du lager en bok som dokumenterer familiens fortid.

Kan du huske at du måtte tegne slektstre på skolen som lekse? Denne guiden inspirerer deg til å ta dette prosjektet til neste nivå, og lage en unik fotobok med fotoknudsen.

Start et prosjekt om familiens historie

Fordi det er så mye historisk informasjon tilgjengelig på nettet, har det aldri vært enklere å drive slektsforskning. Å lage en veldokumentert familiehistorie må planlegges, og det koster både tid og krefter. Du må kanskje sjekke arkiver, biblioteker og kontakte slektninger for å få tak i informasjon. Å lete etter historiske detaljer kan også by på overraskende kunnskap om dine aner! Kanskje familien din har bånd til steder du ikke forventet, eller til forfedre som deltok i hendelser som en gang i tiden påvirket verden?

Ved å dokumentere funnene dine i en bok om familiens historie gjør du samtidig informasjonen tilgjengelig for fremtidige generasjoner. Å lage en familiehistorie er også en mulighet til å lære den å kjenne. I tillegg får du uttrykke din kreativitet samtidig som du har det gøy. I innlegget vårt om hva som er det beste stedet å begynne for å lage en familiehistorisk bok får du tips om de beste nettsidene for slektsforskning, hvorfor det er verdt å involvere familiemedlemmer og hvordan du søker i arkiver.

Les mer

Hvor finner du informasjon?

Du kan begynne med å sjekke på mobilen eller datamaskinen ved å besøke nettsteder som Ancestry, Family Search og My Heritage. Du kan også abonnere på ett eller flere av de nettstedene som hjelper deg til å forstå aneforskning og slektshistorie. Å be familiemedlemmer om hjelp er også et godt utgangspunkt. Kanskje en av slektningene dine har noe informasjon som du kan bygge videre på? Dine slektninger kan også komme med bilder, brev og personlige minner som vil være nyttige å ta med.

Arkiver, biblioteker og gamle aviser kan komme med data og ny innsikt som du kan ha bruk for. Og hvorfor utelukke det mest nærliggende? Google og andre søkemotorer kan også bidra til at du finner uventede fakta mens du jobber i ro og mak hjemme.

DNA-tester kan også avsløre mennesker med felles forfedre til mor eller far, en informasjon du ikke finner via arkivforskning. Bare ta en prøve selv, send den til et laboratorium for analyse, og motta opplysninger om dine DNA-treff. Å be andre slektninger om å ta testen kan hjelpe til med å bekrefte mennesker med felles aner. Kanskje du til og med kan ha med bilder i familieboken av slektninger som tar testen, og de første møtene med mennesker du deler historie med?

Klikk deg videre til vårt blogginnlegg med tittelen Hvordan finne informasjon til en bok om familiens historie for å lære mer.

Les mer

Hva kan du ta med i boken?

Boken om dine aner er ikke komplett uten et slektstre. Selvsagt er det mye mer du kan legge til i familiehistorien utover navn og fødselsdato, dødsfall og ekteskap. Du kan være så kreativ som du bare vil. Dikt, oppskrifter og kart er bare noen av tingene som sikkert vil informere og engasjere leserne.

Ikke gå glipp av muligheten til å registrere bemerkelsesverdige prestasjoner som familiemedlemmer har stått for! Er noen av dem hedret, har fått medalje, eller er blitt fremhevet i en avisreportasje? Kanskje du vil sette livene deres mer i kontekst ved å gi informasjon om tid og sted der de bodde. Måtte de jobbe mange og lange timer på en fabrikk eller kanskje ute på jordet? Kanskje de overlevde et angrep eller en pest. For dagens mennesker kan innsikt i deres hverdag være ganske fascinerende. Hvorfor ikke oppsøke plassen der de bodde og arbeidet, og ta bilder av hvordan disse stedene ser ut i dag?

Gamle bilder viser hvordan folk så ut. Det kan være morsomt å gjenskape gamle bilder og sammenligne ansikter fra generasjonene, side om side. Det er helt opp til deg hvor kreativ du vil være. Finn flere ideer i blogginnlegget vårt om hva du skal inkludere i din bok om familiens historie.

Les mer

Tips til hvordan du lager den perfekte familiebok

Å lage en bok fra bunnen kan virke skremmende, men det er absolutt mulig. Våre tips om hvordan du kan lage din egen familiehistorie, gir noen enkle retningslinjer du kan følge. Skanning av dokumenter og gamle fotografier bidrar til å gi deg et stort utvalg av materiale som muligens kan brukes. Ikke glem å legge til slektstre; et blikk på grenene vil få alle til å forstå forholdene innenfor familien din.

Vårt utvalg av fotobøker lar deg velge den størrelsen og det sideoppsettet som passer best for ditt prosjekt. Du kan legge til sider og tilpasse sideoppsettene ved hjelp av vårt brukervennlige designprogram. Du kan også bruke designprogrammet, legge til bildeomslag og gå gjennom boken før du legger inn bestillingen. Å lage en fotobok om familien din kan være både givende, gøy og ikke minst får du sjansen til å uttrykke deg selv.

Få mer inspirasjon i vårt blogginnlegg med praktiske tips om hvordan du lager den perfekte boken om familien din. Vi håper du vil sette pris på å lage din egen familiehistoriske bok!

Les mer

Kommentarer