I dette innlegget vil vi komme med noen praktiske tips for å lage den perfekte familieboken. Det kan virke skremmende å designe en bok fra bunnen av, men du kan være trygg på at tipsene er lette å følge. Les de fem seksjonene nedenfor for praktiske tips om hvordan du lager en nydelig bok som forteller om dine aner.

Benytt deg av en skanner

En planskanner er et nyttig verktøy når du skal gjengi historiske dokumenter du skal ta med i familieboken. Takket være teknologi for hjemmekontor trenger du ikke profesjonelt utstyr i toppklassen for å kunne skanne dokumentene på en effektiv måte. Skannere kombinert med skrivere og kopimaskiner er ideelle. Du kan bruke dem til å skanne brev og andre historiske dokumenter.

Vær kreativ når du velger hva du vil ha med. Alt fra barns kunstverk til avdøde slektningers testamente kan være relevant å ta med i familiehistorien. Noen skannere har en optisk tegnleserinnstilling. Dette betyr at du kan skanne dokumenter og enkelt forberede tekstblokker til boken din. Hvis du bruker denne innstillingen, slipper du å skrive ut ordlyden.

Skannere er også nyttige for å gjengi gamle bilder av forfedre. Sørg for at dokumentene og bildene legges så flatt som mulig på skanneren. Lagre dokumentet i en merket mappe. Da vet du hvor du skal lete etter de skannede elementene når du lager familieboken. Trenger du mer informasjon? Vårt blogginnlegg om skanning beskriver også hvordan du bruker apper, inkludert Photomyne, Google PhotoScan og CamScanner.

Hvordan designe et slektstre

Bestem deg for hvordan du best kan lage ditt slektstre. Vil du at treet bare skal vise tekst, eller har du med fotografier og andre bilder? Hvis du er kunstnerisk, vil du kanskje tegne slektstreet for hånd. Ikke bekymre deg hvis dine kunstneriske ferdigheter ikke strekker til for oppgaven.

Flere elektroniske verktøy er tilgjengelige. Last opp navn, data og bilder, og last deretter ned det formaterte slektstreet for å ha det med i boken. Når du laster opp slektstreet ditt som JPEG-fil, kan du plassere det på en side og endre størrelsen slik at det vises best mulig.

Inspirasjon til oppsett av familiehistorisk bok

Ta en titt på fotobøkene våre og velg det sideoppsettet som er perfekt for ditt familiehistoriske prosjekt. Du kan velge mellom stående, liggende eller kvadratiske bøker. De er tilgjengelige i små, mellomstore, store og XL-størrelser. Fotobøkene våre er trykt på papir av førsteklasses kvalitet. Vi lager dem med den største omhu, og vi garanterer at du blir fornøyd.

Vårt toppmoderne designprogram gjør det enkelt å lage din egen bok om familiens historie. Å bestemme oppsettet kan også være både morsomt og raskt. Gjør designet til boken din personlig ved å bruke vårt store bibliotek med sideoppsett. Du kan velge blant våre mange bakgrunner, håndlagde illustrasjoner og cliparts for å tilpasse sideoppsettene.

De beste malene til en familiefotobok

Det ideelle sideoppsettet for din egen familiebok er opp til deg. Alt avhenger av hva du vil vise. Vår fotobok i stort, horisontalt format måler 28 x 21 centimeter og er en bestselger. De store sidene gir deg god plass til å vise fram familiehistorien din. Hvis du trenger noe større, velg XL-versjonen. Den gir deg sider som måler 39 x 29 centimeter.

Du kan velge mellom myke og stive omslag. Hvis du vil lage en fotobok med stivt omslag, kan du velge mellom et med opplastet bilde, skinn eller lin. Disse bøkene er laget for å vare, og er ideelle til familiehistorier. Start fra bunnen av og sett sammen en bok selv. Du har full kreativ frihet i å lage dine egne sideoppsett. Alternativt har vi 116 forhåndsdesignede fotobøker du kan velge blant. Du kan likevel justere sideoppsett og antall sider. Vår Smart Assistent hjelper til med å gjøre den kreative prosessen enkel. Den bruker smartteknologi for å plassere bilder i boken som du deretter kan tilpasse.

Å lage en bok om familiens historie

Visste du at det er mulig lage en fotobok på en time? Å være godt organisert er en fordel når bildene skal settes sammen for å inkluderes i boken din. Trenger du hjelp? Ta en titt på blogginnlegget vårt med tips om hvordan du bedre kan organisere bildene dine. Du kan også finne kreative ideer på bloggen vår som kan inspirere deg til å legge ut familiehistorien din.

Det er lurt å bruke noen minutter på å planlegge hvordan du vil at boken din skal se ut. Det betyr blant annet at du må tenke på hva som er den ideelle størrelsen på fotoboken din, hvilket format og hvor mange sider du vil ha. Legg alle bildene du vil ha med i boken din i en egen fil. Det kan bety at du laster ned bilder fra mobilen og forkaster de som ikke er gode nok. Vårt blogginnlegg om hvordan du organiserer bildene dine profesjonelt gir deg ideer om hvordan du grupperer og navngir bilder.

Legg til bilder i boken din. Vårt nedlastbare designprogram forhindrer at du ved et uhell dupliserer bilder. Du kan også velge å legge til bilder manuelt for å få full kontroll. Å designe boken din betyr å velge et omslagsbilde eller la det stå tomt. Du kan ombestemme deg selv etter at du har fullført designfasen. Velg blant sideoppsettene. Legg til våre brukervennlige rammer, bakgrunner og andre alternativer for å skape et unikt utseende for din bok om familiens historie. Gjennomgå sideoppsettet ditt på nett for å være sikker på at du er fornøyd med det, og legg inn bestillingen. Prosessen med å lage en fotobok er faktisk ganske enkel!

Klar til å begynne å lage din egen fotobok? Gå til fotoknudsen.no og begynn å lage din egen bok om familiens historie.

begynn å lage

Kommentarer