Er du usikker på hvor det er best å begynne for å lage en bok om familiens historie? Å lage din egen bok er ikke så skremmende som det først kan høres ut. Faktisk er det en grei prosess når du vet hvor du skal begynne. Derfor har vi skissert de viktigste punktene nedenfor. Følg disse trinnene, og du vil kunne ha stor glede av både å undersøke og dokumentere familiens historie.

Bøker om familiens historie er flotte prosjekter

Vi lever et travelt liv og verden er i stadig endring. Nå er nesten alle våre minner lagret digitalt. Hva ville skje hvis vi ikke fikk tilgang til bildene på mobilen eller kameraet vårt? Hvordan kan vi garantere at digitale filer vil være tilgjengelige for fremtidige generasjoner? En bok er et teknologisk sikkert middel for å overføre bilder og skriftlig kunnskap til fremtidige generasjoner.

Å drive slektsforskning til en familiehistorisk bok er også en god grunn til å få kontakt med slektninger du ikke har sett på lenge. Det kan også være en morsom unnskyldning for å møte folk du liker å være sammen med. Å finne bilder som skal være med i boken din kan bety å bla gjennom gamle album sammen. Du må kanskje også se gjennom bilder som har ligget i skuffer eller esker, og som ingen har brydd seg om på mange år.

Enten dine slektninger er fysisk til stede eller bare avbildet på papir, slektsforskning på familiens historie kan skape kontakt mellom generasjonene. Å lage denne boken kan være en måte å gi noe tilbake til familien din på, og samtidig informere nye medlemmer som kommer til.

Slik strukturerer du ditt familiehistoriske prosjekt

Å lage en fotobok om familien er et morsomt og kreativt prosjekt. Effektiv planlegging hjelper til med å legge grunnlaget for prosjektets suksess. Ta penn og papir, eller åpne datamaskinen for å notere. Med det lager du en uformell prosjektplan. Tenk på hvem du bør kontakte for å skaffe informasjon, fotografier og dokumenter som skal tas med i boken din.

Hvilke offisielle kilder trenger du tilgang til for å få informasjoner? Historiske folketellinger og manntall kan være nyttige å ta med. Registrering av fødsler, dødsfall og ekteskap vil sannsynligvis vise seg å være uvurderlig for å bekrefte viktige datoer. Vær sjenerøs, men realistisk når du planlegger tiden du skal bruke til undersøkelser. Til tross for din entusiasme vil du kanskje ikke kunne bruke hver eneste helg til dette prosjektet. Finn ut hvilke undersøkelser som er lette å gjøre på nettet. Trenger du å planlegge reiser for å besøke arkiver eller andre kilder som inneholder historiske dokumenter?

Vær obs på at det kan komme tilbakeslag og uventede ting. Du må kanskje gå tilbake til arkivene eller du finner ledetråder som tar deg i uforutsette retninger. Historie kan være utrolig spennende. Hva med å lage et budsjett for slektsforskningen? Trenger du å abonnere på noen av nettsidene for slektsgranskning? Vil disse undersøkelsene bety reise, porto, fotokopiering eller andre kostnader?

Etter at du har samlet informasjon, burde det å velge format på slektsboken være den enkle delen av prosjektet. Vær kreativ mens du laster opp dokumenter, legger til tekst og justerer sideoppsett med fotoknudsens app eller på nettstedet. Du finner mange flotte sideoppsett å velge mellom, og ellers alt du måtte trenge for å lage fotoboken som skal bli din bok om familiens historie.

Vær realistisk og kos deg med slektsforskningen

Vurder omfanget av familieprosjektet og lag en realistisk tidslinje for undersøkelsene dine. Ikke vær for ambisiøs, unngå at det blir et ork! Snakk med slektninger når du starter de første undersøkelsene. Vurder mulighetene for sannsynlige flaskehalser eller hull i slektsforskningen din. Prøv å finne praktiske måter å overvinne disse på.

Sliter du med å gå for langt tilbake i fortiden, eller finne detaljer om visse grener av familien? Se etter positive ting og kompenser ved å inkludere flere detaljer om personer du har informasjon om. Ikke vær redd for å være kreativ. Gjør historien mer fargerik ved å ta med et dikt om familien din. Hva med å legge til sitater fra kjente mennesker som levde samtidig med dine forfedre?

Alternativt kan du finne en mer billedlig tilnærming som den beste veien videre. Hva med å lage en egen fotobok om historien om undersøkelsen av familiehistorien? Du kan inspirere fremtidige generasjoner til å følge i dine fotspor og fortsette forskningen!

Lag en plan som deler opp oppgavene i håndterbare enheter. Du vil ikke at det skal bli for mye. Prøv også å variere oppgavene. Det vil hjelpe deg med å opprettholde interessen. Hvis slektsforskningen din fortsatt er noe du koser deg med, er det mer sannsynlig at du vil fullføre familiehistorien din.

Tenk på spørsmålene vi har stilt her. Er du klar til å begynne å forske på familiehistorien din? Se vårt innlegg om hvordan du finner informasjon om din familiehistoriske bok.

Les mer

Kommentarer