Jeg har tre barn, og elsker å ta bilder av dem. Jeg liker å ta bilder som forteller meg noe; glede eller sorg. Jeg liker å komme meg nærme menneskene som jeg skal ta bilde av. Kanskje for nærme sier noen, men det er bare gøy! Jeg setter meg gjerne lavt og ligger hvis jeg må. Ofte prøver jeg å avlede barn med prat, slik at de ikke skal tenke på at jeg er der for å ta bilder.

Jeg flytter gjerne på ting som ikke passer inn bildet. Skal jeg ta planlagte bilder av barna, finner jeg enten nøytrale bakgrunner eller passer på at barna har på seg nøytrale klær.

1. Utstyr

Jeg foretrekker min Canon Eos 600 som gir gode bilder og mange valgmuligheter, men den er ikke alltid med. Alternativet er da G12 (som alltid ligger i vesken). G12 kan jeg også stille inn blender og lukker slik at jeg har mer kontroll over bildene.

Hverdagsøyeblikk

2. Lys

Jeg prøver å unngå å bruke blits for å ta vare på den gode stemningen i bildet, men er det ikke nok lys så bruker jeg blitz. Helst bruker jeg da en ekstern blits på både speilrefleksen og G12. Ekstern blits gir et mildere lys enn den blitsen som er på kameraet.

3. Viktig med vær

Det beste utgangspunkt for et bra bilde syntes jeg er når det blir tatt ute med lett overskyet himmel. Knallvær er ikke å foretrekke når jeg skal ta bilder. Det blir fort mange harde skygger i bildet. Har jeg reflektor hjelper det noe på bildeutfallet, men det er sjelden jeg har det for hånden når jeg tar bilder av barna.

Tips til foreldre som skal ta et fellesbilde av barn; Er det sol, tenkt på skyggen som kanskje skygger for noen i mengde, flytt gjerne på barna slik at alle får likt utgangspunkt.

Lykke til! Hilsen Helene.

Hverdagsøyeblikk

Kommentarer