Valentinsdagen Fototips

Av Fotoknudsen 8. februar 2022

Lag vakre fotogaver til valentinsdagen med fotoknudsen. Vi har laget en guide til hvordan du tar de beste bildene av deg og din kjæreste

Valentinsdagen nærmer seg raskt og våre personlige fotoprodukter vil være den perfekte, romantiske gaven til partneren din. Du kan få dagen til å bli enda mer spesiell ved å organisere en egen fotoshoot med din utvalgte, så vi har satt sammen en guide for hvordan du kan ta de beste parportrettene.

  • Lag fantastiske fotoprodukter til valentinsdagen
  • 100% fornøyd-garanti
  • Raskt og enkelt å bestille på nett

Hvordan ta gode bilder

For at du skal være sikker på å få best mulig bilder, bør du betrakte bildetakingen som en “proff” fotoshoot. Ta deg god tid til å finne de beste omgivelsene eller den rette rammen for fotograferingen. Forsøk å finne et sted som gjenspeiler deg og din bedre halvdel og kle dere i klær som passer til bildene dere er ute etter. Få en venn til å ta bildene eller hvis du heller ville holde det personlig, kan du alltid bruke et stativ og selvutløser.

Finn den beste vinkelen

Det er en god ide å ta varierte bilder – ta massevis av nærbilder av dere begge i tillegg til et utvalg bilder som har med bakgrunnen og dere i helfigur. Ved å ta ulike typer fotografier kan du fortelle en historie med bildene som lett lar seg overføre til trykte medier, enten det dreier seg om en våre fotobøker, en personlig fotokalender eller en fotocollage.

Gjør det personlig

Du må sørge for at bildene gjenspeiler både personlighetene deres og forholdet deres. Før du begynner, må du velge om du ønsker at bildene skal være søte og romantiske eller kanskje heller fortelle historien om hvor dere møttes. Skal fotoopptakene skje i en by, eller vil dere heller dra ut i naturen? Hvis du ønsker å fokusere på dere selv, bør du se etter en nøytral bakgrunn som ikke tar vekk oppmerksomheten.

Gå på jakt etter inspirasjon

Selv profesjonelle modeller kan synes det er vanskelig å posere, så bare slapp av. Det fine med digitalfoto er at du kan gjøre så mange forsøk du vil. Se på nettet før fotoseansen for å gjøre research på uttrykk, poseringer og bakgrunner som du kan tenke deg å etterligne. En morsom ting å gjøre med partneren din er å lage et humørbrett med ulike typer bilder og fotostiler du ønsker å prøve, men husk at du må være realistisk med tanke på hva du og utstyret ditt er i stand til.

Bli kjent med kamerainnstillingene dine

Sørg for at du tar deg tid til å utforske alle innstillingene på kameraet og velg hvilke du ønsker å bruke under fotoshooten. Det er en god ide å bruke liten dybdeskarphet når du fotograferer et par, ettersom det vil gjøre bakgrunnen uskarp og sette de to personene i fokus. Hvis du forsøker å fotografere ting eller mennesker i bevegelse, må du sørge for å bruke rask nok lukkertid slik at du fryser bevegelsen i ett bilde. For mer informasjon om hvilke innstillinger det er best å bruke og ideer om hvordan du fotograferer ulike motiver, kan du sjekke ut våre andre blogger med fototips.

Vær kreativ

Glem ikke å gjøre bildene dine så interessante som mulig. Forsøk å bruke de naturlige omgivelsene til å understreke ting under fotoøkten. Hvis du er på stranden, kan du bruke bølgene. Ja, til og med været – vinden, snøen eller regnet, kan gi følelser og dynamikk til bildene dine. En langsom lukkertid kan gjøre bakgrunnen utydelig, og du kan bruke gatelysene om kvelden til å gi bildene et snev av Hollywood-glamour.

Et personlig fotoprodukt vil være den perfekte valentinsgaven for partneren din. Den vil garantert få ham eller henne til å smile (og kanskje felle en tåre eller to). Dette er unike og personlige gaver som virkelig blir satt pris på, så gå inn på hjemmesiden vår og start planleggingen.