5 eksperttips til hvordan du tar nydelige sommerbilder

Av Fotoknudsen 14. august 2023

Ta nydelige bilder i sommer med fotoknudsens fem topp tips til hvordan du tar fantastiske sommerbilder.

Sommeren handler om å tilbringe tid sammen med familien, solrike dager på stranden og å utforske nye, spennende steder, så det er mange gode grunner til å ta kameraet med deg rundt. Men hvis du trenger noen tips til hvordan du kan fange sommerens høydepunkter på film og bruke dem i fotobøkene dine fra fotoknudsen, har vi fem enkle tips til deg.

Vi gir deg noen enkle råd om hvordan du kan planlegge et sommerlig tema til fotoboken din og noen kreative tips som du kan bruke sammen med familien din.

1. Lag et moodboard

Hvis du vil at fotoboken din skal ha en spesiell stil, men ikke har tatt bildene ennå, kan et moodboard være en god start. Det kan være veldig nyttig å få tankene dine ned på papiret eller lage en oppslagstavle på Pinterest. Du kan samle bilder du liker, velge ut noen teknikker du har lyst til å prøve, eller finne en stil som passer for prosjektet ditt. Det kan også være lurt å samle gjenstander eller bilder i liknende farger når du planlegger fotoboken din.

2. Hold fokus

Når du har mange kreative ideer kan det være fort gjort å bli litt revet med. Men forsøk å fokusere på ett tema når du tar bildene til fotoboken din. Enten du er en naturelsker, en globetrotter, eller ganske enkelt glad å ta bilder av barna dine, kan du basere fotobokprosjektet ditt på det du er mest opptatt av.

3. Fortell din historie, ett bilde om gangen

Når du har bestemt deg for temaet, lag en liste over hva slags typer bilder du vil ta. Dette er spesielt nyttig når du vil fortelle en historie gjennom bildene i fotoboken din. Hvis du er på ferie og vil bruke en fotobok som reisedagbok kan du lage en liste for hver dag med steder og attraksjoner i kronologisk rekkefølge. Dag en kan for eksempel se slik ut:

  • Utsikt fra flyvinduet
  • Fremme på hotellet
  • Den første turen på stranden
  • Barna leker i sanden
  • Det første badet
  • Den første lokale matretten
  • Solnedgang over havet

4. Vær kreativ med temaet ditt

Eksperimenter med nye vinkler og teknikker. Hvis du ofte tar bilder av det samme subjektet kan dette hjelpe deg til å se subjektet fra nye perspektiver. Du kan bruke litt mer tid på bildenes komposisjon og prøve å justere noen av de grunnleggende kameramodusene til speilreflekskameraet ditt, som lukkerhastighet og hvitbalanse. Du kan også la barna ta noen bilder, så du får noen bilder sett fra deres perspektiv.

Hvis du ikke har et speilreflekskamera kan du fortsatt eksperimentere med mobilen din. Og hvis du laster ned fotoknudsens app for iOS eller Android kan du begynne på det neste fotoprosjektet ditt bare minutter etter at du har tatt bildene.

5. Finn de beste lokasjonene

Enten du er glad i naturbilder eller foretrekker å ta bilder i bylandskap bør du undersøke lokasjonene før du drar ut for å fotografere. Hvis du skal på ferie kan du google attraksjonene du vil fotografere og få noen tips om når på dagen de ser best ut. Når det gjelder favorittlokasjonene dine i nærmiljøet, bør du tenke på hvordan naturlig lys påvirker bildene dine. Kanskje er stranden finest i solnedgang eller parken best tidlig om morgenen.

Med litt planlegging kan du få sommerbilder som ser profesjonelle ut, og du vil kunne lage enda bedre fotobøker.

Last ned appen vår så du kan være kreativ mens du er på farten og både ta bilder og lage flotte fotoprodukter med bare noen få tastetrykk.

Vi vil gjerne se hvordan sommerbildene dine blir, så del dem med oss på Facebook og Instagram gjennom å tagge oss i poster og historier med hashtagen #shareyoursummer.