Lag fotobok til konfirmanten eller brudeparet, som du overrekker på den store dagen. Med bilder fra konfirmantens barndom, eller fra brudeparets år sammen, er fotobok en flott og minnerik gave som blir høyt verdsatt. Bruk fotobok som tale, og du slipper kanskje unna taleskrekken?

Trude Nordanger Salhus har det man kan kalle taleskrekk. Hun er fadder til en konfirmant og det var forventet at hun skulle holde tale i konfirmasjonen.

– Dette var en oppgave jeg ikke så frem til, forteller Trude.

– Jeg grublet lenge, og prøvde å komme på andre ting jeg kunne gjøre i stedet. Som så mange andre prøvde jeg å lage en sang. Det ble ikke noe suksess det heller.

Fotobok til konfirmanten

– Så var det at jeg kom på at jeg kunne lage at album, eller rett og slett en bok om konfirmanten. Boken skulle omhandle livet til konfirmanten fra hun kom til verden og frem til i dag. På fotoknudsen.no fant jeg løsningen, nemlig en fotobok.

Hos fotoknudsen kunne Trude lage en helt personlig bok med de bildene og tekstene hun selv ville ha med.

– På fotoknudsen.no kan man lage fotobøker på nett, som gjør at man kan sitte i fred og ro ved sin egen pc og lage boken. Det beste av alt: Det var kjempeenkelt!, forteller hun.

Enkelt å lage fotobok

I fotoknudsens fotobokprogram kan man ta utsitt av bildene, endre farge om til sort/hvit, lage egne bakgrunner i tillegg at det finnes mange bakgrunner i programmet og mye mer.

Fotobøkene leveres i enten stående, liggende eller kvadratisk format, og du kan velge mellom stivt eller mykt omslag. Du kan også velge om du ønsker egendesignet omslag med bilde og tekst, eller du kan velge et ferdiglaget omslag. Trude valgte en fotobok i 30×30 cm med bildeomslag. Resultatet ble kjempeflott!

Fotobok som tale ble suksess

– Konfirmasjonsdagen kom og litt ut i middagen begynte talene. Så var det min tur, forteller Trude.

– Jeg plinget i glasset, reiste meg og gikk bort til konfirmanten. Jeg gratulerte og fortalte kort hva jeg hadde gjort og at det derfor ikke ble noe lang tale fra meg, og så ga jeg ham fotoboken. Det ble en kjempesuksess. Praten gikk livlig rundt bordet etterpå og det ble mye snakk om min flotte fotobok etter hvert som gjestene fikk sett den.’

Prøv ut en fotobok neste gang du skal holde tale. Du finner hele fotoknudsens utvalg her.

Kommentarer