Med vår nye programvare for Mac og Windows kan du nå lage fotobok direkte på din egen datamaskin. Når du først har lastet ned programvaren så trenger du ikke å være tilkoblet internett igjen før du skal bestille boken, så nå kan du lage fotobok hvor og når du vil – enten det er en kveld på hytta, på den daglige togturen eller du er på besøk hos farmor langt ute på landet.

Bildene du skal bruke i boken kan du hente direkte fra din egen PC, uten at du trenger å laste dem opp til nettsiden vår først. Skulle du være tilkoblet internett, så kan du selvsagt koble deg opp til MinneBanken på nett for å hente bildene du har lagret der. Programmet for Windows gir deg også mulighet til å hente bilder fra Google eller direkte fra din egen Facebook- eller Instagram-konto!

Fotobokprogram for Windows og Mac

fotoknudsen tilbyr mange muligheter når du skal lage din helt egen fotobok. Du kan lage bok med enten stivt omslag eller med mykt omslag, og begge omslagstypene gir deg mange ulike formater å velge mellom. For utvalgte formater tilbyr vi også en helt ny type innbinding, nemlig Layflat-innbinding. Denne gjør at boken ligger helt flatt når den er åpen, noe som gir et fantastisk resultat når et bilde spres over to sider i boken. Du har også muligheten til å bestille fotoboken på glanset papir.

Med vår programvare bestemmer du selv hvor avansert du vil gjøre det. I Mac-programmet tilbyr vi en rekke ferdige layouter for sidene i fotoboken som du bare fyller bildene dine rett inn i, og for Windows-programmet tilbyr vi også en automatisk utfylling av boken! I vår programvare har du frihet til å legge inn bilder, tekst og andre elementer akkurat hvor du ønsker i boken. Vi tilbyr også en rekke bakgrunner, rammer og cliparts som du kan bruke til å gjøre din bok komplett.

Slik bruker du vår programvare:

Dersom du ikke har lastet ned programvaren allerede, så begynner du med det på denne siden. Følg veilederen, og installer programvaren på maskinen din. Når det er gjort, så er det bare å sette i gang!

1. Når du åpner opp programvaren begynner du med å lage et nytt produkt.

2. Velg det formatet du ønsker for fotobok med stiv omslag, eller velg mykt omslag på din bok.

3. Velge den størrelsen du ønsker på fotoboken din.

4. Finn frem til bildene du har lagret på datamaskinen din, eller bruk de mulighetene du har tilgjengelige dersom du er tilkoblet internett for å hente bilder fra MinneBanken, Facebook eller Instagram.

5. Når du har fått boken helt slik som du ønsker den, så er du klar til å bestille. Husk å se godt over at alt i boken er korrekt, og klikk på «Bestill» for å la programmet ta deg videre i prosessen. Her må du være koblet til internett, for nå skal bilene og designet lastes opp til oss!

6. Når det er gjort, så tar programmet deg automatisk med til nettsiden vår – hvor du får muligheten til å logge inn på en eksisterende konto eller opprette en helt ny.

7. Du vil få opp ulike tilvalg, som farge på de enkle omslagene, gravert tittel for de omslagstypene det gjelder og glanset papir, før boken legges i handlevognen på kontoen din.

8. Dersom du ønsker det kan du nå legge til flere varer i handlevognen din – enten det er flere fotobøker fra programvaren, eller det er andre produkter som eksempelvis lerret eller fotokalender fra nettsiden vår. Når handlevognen er full kan du godkjenne og sende inn bestillingen.

9. Vi produserer fotoboken din og sender den rett til deg i posten.

Programvaren lar deg lagre fotoboken under veis, slik at du kan finne den igjen på din egen datamaskin senere. Du trenger altså ikke å fullføre boken i én omgang – du kan fint bruke akkurat så mye tid som du selv ønsker – og du kan også bestille en og samme bok om igjen flere ganger. Programvaren vår tillater deg også å endre størrelse på boken underveis, så lenge det er innenfor samme type og samme format, og du kan også endre valg av innbinding om omslag. Husk at det aller meste kan tilpasses – du kan flytte på bilder, endre størrelse, beskjære dem og fjerne dem – så det er ingen grunn til at boken ikke skal bli akkurat slik som du ønsker den!

Lykke til med fotoboken din!

Kommentarer